Evo di su naši novci!

znaci finansijski izvestaj nije objavljen..znaci mi ne znamo ko su ti "subjekti" od kojih banka ne moze da naplati..u slucaju bankrota i odlaska pod stecaj..profitiraju upravo ti "subjekti" koji vise ne moraju da vrate pare

Evo sta jos rade Tadicevci sa nasim parama - kupuju nakit od Verice Rakovicevic, placaju ruckove, vecere, putovanja , koncerte.

-----------

Radnici ogorčeni postupkom poslovodstva
„Želturist“ kupio i nakit od Verice Rakočević

„Želturist”, firma koja je platila koncert Željka Joksimovića na Mokroj Gori 30.000 evra, pod direktnim je patronatom Vlade Srbije. Reč je o firmi koja isplaćuje 12 miliona dinara za samo jednu svečanu večeru, ali ne i plate i dnevnice radnicima, koje kasne više meseci, odnosno godinu dana. Samo septembra prošle godine, ova firma uplatila je 128.010 dinara kompaniji Verice Rakočević za prstenje, minđuše, ogrlice, satove i bluze, po nalogu direktorke Olgice Rudaković.

Na molbu da kontaktiramo Rudakovićevu, u „Želturistu” nam je rečeno:

- Direktorka je na poslovnim sastancima.

U „Železnicama Srbije” tvrde da nemaju nikakve veze sa ovom firmom i da su osnivačka prava nad ovim preduzećem preneta na Vladu Republike Srbije.
- „Želturist” je trenutno preduzeće u državnom vlasništvu, u postupku svojinske transformacije - kaže Nenad Stanisavljević, direktor medija centra „Železnica Srbije”.
Radnici „Želturista” kažu da su se zbog zloupotreba rukovodstva obratili policiji i drugim institucijama. Koncert Željka Joksimovića je samo vrh ledenog brega, kažu oni i traže da direktorka objasni za koga je i zašto kupljen nakit i garderoba parama „Želturista” od kompanije Verice Rakočević kada nema para za isplatu plata i dnevnica.
Nenad Stanisavljević pak dodaje da je organizovanje koncerta Željka Joksimovića na Mokroj Gori bio komercijalni projekt „Želturista” i stvar poslovodne odluke tog preduzeća.
- Muzejskim vozom „Romantika” do Mokre Gore nisu putovali nikakvi „odabrani radnici”, već posetioci sa kupljenim kartama za koncert ili ceo „paket aranžman”. „Železnice Srbije”, dakle, ni na koji način ne mogu biti medijski sagovornik na temu organizovanja, a još manje koštanja jednog komercijalnog koncerta - kaže Stanisavljević.
„Železnice Srbije” pružile su prevoznu uslugu, kako kaže, na tržišnim osnovama i iznajmile muzejski voz „Romantika” preduzeću „Želturist” u okviru organizacije koncerta Željka Joksimovića na komercijalnoj osnovi.
- Za tu uslugu „Železnice Srbije” ostvarile su prihod od 267.408 dinara, i to za održavanje dvadesetominutne konferencije za novinare u vozu „Romantika” 30.668 dinara, za vožnju na relaciji Beograd - Braneško Polje - Beograd 236.740 dinara. „Železnice Srbije” nisu imale nikakvih troškova u organizaciji ovog koncerta - kaže Stanisavljević.
On napominje da „Železnice Srbije” nemaju nikakva osnivačka prava nad „Želturistom” i da su njihovi međusobni odnosi isključivo poslovne, komercijalne prirode. „Želturist”, ističe, nema nikakve dotacije od srpskih železnica, izuzev poslovnih odnosa, i međusobni odnosi su zasnovani na tržišnim principima.
Koji je motiv poslovodstva „Želturista” da plati koncert dok istovremeno duguje radnicima plate i dnevnice ni juče nismo uspeli da saznamo u ovom preduzeću. S druge strane, radnici ovog preduzeća javljali su se tokom jučerašnjeg dana našoj redakciji sa brojnim primerima zloupotreba koje je počinilo rukovodstvo ovog državnog preduzeća.
- Molim vas ne navodite moje ime da ne bih dobio otkaz. Trideset godina sam radnik „Želturista”, a od 31. 12. 2008. godine sekcija kola za spavanje i ručavanje prebačena je u okvir „Želturista” i od tada ne dobijamo dnevnice. Lično mi je isplaćena poslednja dnevnica od maja prošle godine za putovanje u inostranstvo. Ukupan dug „Želturista” prema radnicima sekcije za spavanje i ručavanje veći je od 250.000 evra. Osim toga, kasne sa isplatom plata. Sada treba da dobijemo aprilsku. Šta se i kako radi u firmi, pitajte Olgicu Rudaković, kućnu prijateljicu Velje Ilića - kaže naš sagovornik.
Firma „Želturist” godinama unazad pominjana je u vezi afera sa Milankom Šarančićem, bivšim generalnim direktorom „Železnica Srbije”. Večera organizovana za radnike „Želvoza” u restoranu Šarančićevog brata Obrena, na Goču koja je koštala 12 miliona dinara, samo je jedna od njih.
- „Želturist” je služio za pranje i izvlačenje para „Železnica Srbije”. Restoran „Horizont” čiji je vlasnik Šarančićev brat, uspešno je poslovao upravo zahvaljujući posetama radnika preduzeća „Želvoz” - kaže jedan od zaposlenih u ovom preduzeću koji je želeo da ostane anoniman.

verica-xa.jpg

pa mi nemamo uvid u njhov finansijski izvestaj pa to ne mozemo znati

ono sto znamo da cim su te stvari uknjizene kao gubitak to znaci da su nenaplative

a gubitke iz prosle godine ce da pokrije novi vlasnik , drzava srbija zavlacenjem ruke u dzep preko poreza i akciza nama gradjanima Srbije.

1. Ne treba čobaninu uvid u bankarske izveštaje. Nije to za svakog
2. Ono što ti znaš, niko normalan ne uzima za istinu.
3. Građani Vojvodine se spremaju da se sami izbore sa lopovlucima države Srbije. Dakle, ne zavlači se ruka u džep građana Srbije, već Vojvođani daju pare tako što veruju u svoju Vladu.

To je najnormalnija nacionalizacija... Vojvodini treba banka, a pošto je Srbija rasprodala sve svoje, Vojvodina sama rešila da nabavi sebi jednu, pre nego što Srbija i to raspi*ka i da strancima. Normalno...
to sam i ja na pocetku rekao nacionalizacija..po savremenim americkim principima
s jedne strane ja mogu da razumem vojvodinu ..kad uzmemo u obzir da se srpska vlast ponasa otprilike ko slon u radnji sa kineskim porecelanom..ali su to sve potezi koji vuku ka secesiji

to sam i ja na pocetku rekao nacionalizacija..po savremenim americkim principima
s jedne strane ja mogu da razumem vojvodinu ..kad uzmemo u obzir da se srpska vlast ponasa otprilike ko slon u radnji sa kineskim porecelanom..ali su to sve potezi koji vuku ka secesiji

Pa svi beže od slona koji uništava redom svojom glupošću i trapavošću. Ovo jeste po meni prirodno i normalno, e sad da li se Vojvodina kreće ka secesiji ili je Srbija gura u istu - to ne znam.

kad uzmemo u obzir da je najveci deo privrede i poljoprivrede koji jos uvek nesto radi zapravo u vojvodini ..i kad pogledamo po unutrasnjosti srbije gde je stanje katastrofalno a to je blaga rec..potezi vojvodine su sasvim razumljivi..po nekoj zdravorazumskoj logici ova drzava tera vojvodinu u secesiju

kad uzmemo u obzir da je najveci deo privrede i poljoprivrede koji jos uvek nesto radi zapravo u vojvodini ..i kad pogledamo po unutrasnjosti srbije gde je stanje katastrofalno a to je blaga rec..potezi vojvodine su sasvim razumljivi..po nekoj zdravorazumskoj logici ova drzava tera vojvodinu u secesiju

Pa, po navici, oterala je sve redom lopovlukom i užasnom retrogradnom politikom. Ne znam što bi Vojvodina bila izuzetak. Ali, to se može i ljudski odraditi, a ja se plašim da u Srbiji ne postoji raspoloženje da se dogovara, ako ima mogućnosti za uništavanjem. Plašim se scenarija, Srbija preti, medijski podiža tenziju, priglup narod se diže na nekakve mitinge ili bune, razbijene glave, policija i gumeni meci, sporadični sukobi, mrtvi i onda, po običaju, dođu stranci, podele šamare i onda nas pocepaju. I onda opet mi Srbi pametni, ali truli zapad nas uništava... Nadam se da grešim, mada, smrducka na nešto već poznato.

Изгледа да ми немамо појма ДИ СУ НАШИ НОВЦИ... не само у наведном случају него уопште буџетски новац... а када погледате гостовање Томе Николића код Оли Рена и ЈАВНО ОБЕЋАЊЕ ДА НЕЋЕ "ЈУРИТИ" ПРЕТХОДНИКЕ - све је јасно и одговор на "ди су наши новци" јесте: ПОЈЕЛА МАЦА...

Пре неки дан био је гост на радио2:

Dimitrije Tadić, savetnik u Ministarstvu kulture, gost emisije “Klub 2”, Radio Beograda 2

Beograd, 1.7.2009.
Dimitrije Tadić, savetnik u Ministarstvu kulture, će u sredu, 1. jula, biti gost emisije “Klub 2”, Radio Beograda 2, koja je na programu od 13 sati, i govoriti o načinu učešća na konkursima Ministarstva.

Е, тај лик је 'ладно изјавио тј. одговорио на питање новинара ДА ЈЕ ТАЧНО ДА МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ СРБИЈЕ ФИНАНСИРА ПРИВАТНЕ ГАЛЕРИЈЕ СЛИКА... ја сам остао шокиран... значи ти људи приватници који тргују уметничким сликама су на буџету, добијају плате, покривају им се трошкови пословног простора, итд. Да ли уопште можете да замислите какве се ту мућке праве и како за јевтине паре вредна уметничка дела напуштају Србију.

kad se stane na to stanoviste ..mirise mirise ..medjutim ima i drugih stanovista..recimo da su i ono malo investicija koje su dolazile isto velikim brojem zavrsavale u vojvodini..
vojvodina jeste u boljem stanju od centralne srbije a o juznoj je smesno i govoriti..ali se u vojvodinu vise i ulagalo..pa i sad..ako nisi iz vojvodine i pokusas da konkurises za kredit iz fonda za razvoj mos samo da se ufatis za usi

Back