Usput ljudi, sad smo na temi "evandjeoskog nacionalizma" iliti "srbske desnice"....
'Ajde narode stavite malo prst na celo.... zaista me interesuje dokle su dosle stvari i procesi u Srbiji (danas "slavimo" petogodisnjicu 5. oktobra)....
Zelim da se vecina Vas izjasni, kako bih se licno bolje orijentisao i video da li je stvarno toliko dogorelo do nokata....
Interesuje me, prateci duze postove KiM/Bl/Mihajla i ostalih saboraca "evandjeoskih nacionalista", shvatam da ti ljudi iz ocaja, ili bunta i inata, ili cak iz beznadja formiraju neki sebi svojstven (smatram da je vecini jos to neshvatljivo do kraja) nacionalisticki pravac na liniji Ljotic-Rusija-Seselj-Pravoslavlje

Recimo npr, : "Danas cu u svakom slucaju mrzeti Djindjica kao poslednjeg izdajnika, a Ljotica uzdizati do visina mucenistva i stradalnika ??"

..... To, u glavama vecine Vas dosledno, principijelno i odrzivo
Zanima me Gospodo, koliko Vas razume ovaj kurs nacionalizma koji, mi se cini, ide do te mere da sve to strpa u isti kos, i onda ispada da sve nacionalne opcije i stremljenja kako danas tako i u istoriji ispadaju pravedne..... i kao da nema loseg Srbina, s izuzetkom sto, cini mi se, sad se pred sve stavlja znak minus i komunisti/partizani danas zauzimaju ono nezavidno mesto da budu smatrani za najvece izdajnike (nije li to kao ono sto je bilo jedno pre 50 godina)...
Da li se Vas vecina slaze da je to tako, ispravno ? Da li ne mislite da je nedavno na Skupstini izjednacavanjem borackih prava stvar zavrsena ? Da li treba da revidiramo zvanicnu istoriju ? Nije li dovoljno sto smo svi uvideli i obznanili zlocine partizana, i time razbili 50ogodinsnje jednoumlje ? Treba li da idemo jos i dalje ? Da li mozda ni znak jednakosti nije dovoljan, vec bi sada trebalo da okrenemo sve na tumbe, jer dosta Vas smatra da je to pravedno ? Da li ljudskoj sujeti ikada ima kraja ?
Smatrajte da ovo pitanje saljem bez ikakve zelje da bih nametnuo bilo kakav odgovor a priori.... svi dobre volje da odgovore na pitanja su dobrodosli...
Svima s postovanjem,
Zarathustra