Eurokrem ili Nutella?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dal ste bre normalni jos jedete ove krseve i otrove. Nutela je samo malo bolja od Eurokrema zato sto su hemicari imali bolje sastojke i vestacke ukuse. Ili sam pravi ili mazi mas na leba, zdravije je.

Ja se zajebo kupio davno neku istocnonemacku verziju krema. Imao veliki procenat lesnika to me privuko al krs ko krs
IMG_20221108_175111.jpg

Eurocrem vs. Nutela je pitanje Gandola vs Ferrero.
Ko želi da kupi Eurocrem po staroj recepturi, uvek može da kupi Gandolin originalni krem koji se nije menjao od 1969, ili ako ga mrzi da ide u Italiju, kod nas ima "Jaffa crem" koji je originalni italijanski Gandola Eurocrem upakovan u naše teglice.
imamo neke prijatelje Italijane... i jednom nedavno u nekoj prici setim se da pitam za taj "oroginalni krem". objasnjavam ja njemu kako sam u detinjstvu jeo Eurokrem, koji je bilo licenca italijanskog Gandola-krema... on me gleda bledo. nema pojma za Gandolu, nikad cuo. ja izguglam na netu, pokazem mu on opet pojma nema. covek koji je 40+, u vreme kad sam ja jeo Eurokrem i on je bio klinac, ali Gandolu nije jeo.
Kaze da ima jako mnogo kremova na trzistu i jako mnogo proizvodjaca, nije ih sve probao... nabrajao mi je neke koje je on jeo kao klinac i koje i sad kupuju kada su u Italiji, ali ne taj koji je bio licenca za Eurokrem.
iskreno, malo sam bio razocaran, ocekovao sam da je ta Gandola na italijanskom trzistu No.1 da se "kolje" sa nutellom za prvo mesto na trzistu... a ono izgleda neki anonimni proizvod za koji prosecan Italijan nikad cuo nije :confused:
to je verovatno bio tada u vreme kada je Takovo kupilo licencu, neki trecerazredni jeftini proizvodjac?!
ali kako god bilo, to ne menja cinjenicu da je meni bio odlican krem i uvek se rado secam tog ukusa ;)

Back