EU ukinula "Gospodjice"

• Začetnik teme Začetnik teme Ihlas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
cekaj, gospodjica i gospodja vise nisu distinkcija neudate i udate zene, vec titule koje sexualno diskriminisu zakonsku hebacicu i slobodnu bludnjacu, ili onu koja ispunjava svete bracne obaveze i gresnicu koja ce goreti u paklu zbog greha tela svog zarad pohote, ili...

ja sam veliki protivnik verske ucmale slike sveta, ali u odnosu na ovu nakaradnost ideja, stavova i pozeljnog obrasca ponasanja, u koju zapadna civilizacija hrli, zatucani vernici ce jos i opstati kao " dobri momci " koji cuvaju osnove normalnosti u drustvu...

to je dobra odluka zato sto je npr ako je neka matora ili zena srednjih godina onda imate nedoumicu kako je osloviti, koliko je stara, jel udata ili nije sve se to vidi iz tog gospodja ili gospodjica

pa to jeste nezgodno jer ne znamo svima ime, mislim da je na primer dobra odluka da gospodja bude univerzalno

Ali neverovatni ste vi Čedisti, šta god dođe iz EU vi to momentalno prihvatite i pohvatlite, to što je nebuloza od kockastih lubenica do paranormalnih sposobnosti ( znati imena svih žena na svetu) nikoga nije briga,
bitno je šta u Briselu kažu...

kako da nepoznatu zenu oslovljavas imenom? tacno je da se u nemackoj vise ne koristi "fraulein" ali se koristi "frau" pa onda prezime doticne.

Не користи се у званичној преписци, него је и клинка у писму од банке или општине "Frau". Међутим, ја рецимо са задовољством и даље користим "Fräulein" у обраћању млађима и до сад се нико није бунио. Додуше, и да су се буниле, исто би им било.

Енглези (у ствари Амери) имају сличну глупу фору са неутралним "Ms" уместо "Mrs" (госпођа) и "Miss" (госпођица). Никад не веруј човеку који слободним избором пише "Ms" и каже "Miz"... по неком општем правилу то је неки пичкопаћеник.

Ali neverovatni ste vi Čedisti, šta god dođe iz EU vi to momentalno prihvatite i pohvatlite, to što je nebuloza od kockastih lubenica do paranormalnih sposobnosti ( znati imena svih žena na svetu) nikoga nije briga,
bitno je šta u Briselu kažu...
drugar, ja nisam cedista da znas
a i rekao sam da je glupo po imenu jer ne znam svakoj ime, tako da je gospodja za sve superiska

Back