EU ukinula "Gospodjice"

• Začetnik teme Začetnik teme Ihlas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
EU ukinula "Gospodjice"

Radio-televizija Srbije – pre 15 minuta

Evropska unija je odlučila da žene treba oslovljavati imenom, zbog stava da su titule "gospođica", ili "gospođa" - seksističke.

U Briselu je izdato i odgovarajuće pisano uputstvo o korišćenju rodno neutralnog rečnika, koje je obavezujuće sve evropske političare.

Žene se više ne smeju oslovljavati sa "gospođo" i "gospođice", već samo direktno - imenom, piše Dejli Mejl.

Feminstkinje su već ranije upozoravale da su titule "sinjora", "sinjorina", "frau", "frojlajn", "mis", "misis", "madam", "madmoazel" i slične "titule" uplitanje u privatni život žene, jer se zadire u njihov ljubavni život.

List dodaje da je titula "frojlajn" zvanično ukinuta, a nemačkim službenim aktima još 1972. godine.

Malo je bezveze oslovljavati ih samo imenom. Englezi su poceli da koriste "Ms" koji je neutralan.

Definitivno sam zardjo po pitanju engleskom, moram na neke kurseve pod hitno.

cekaj, gospodjica i gospodja vise nisu distinkcija neudate i udate zene, vec titule koje sexualno diskriminisu zakonsku hebacicu i slobodnu bludnjacu, ili onu koja ispunjava svete bracne obaveze i gresnicu koja ce goreti u paklu zbog greha tela svog zarad pohote, ili...

ja sam veliki protivnik verske ucmale slike sveta, ali u odnosu na ovu nakaradnost ideja, stavova i pozeljnog obrasca ponasanja, u koju zapadna civilizacija hrli, zatucani vernici ce jos i opstati kao " dobri momci " koji cuvaju osnove normalnosti u drustvu...

Hoće li da kažeš da su samo žene zadužene za ispunjavanje "svete bračne obaveze", a ako ne ralizuju brak treba ih žigosati ?
Ili možda pored "dobrih momaka" treba uvesti i "matori momak" ?
Šta ima nakaradno u tome da se ukida 'gospođica' , zna se i zašto - neki su se sa osobitim uživanjem obraćali sa 'gospođice' ženskim osobama koje se nisu udale ,
a bio im vakat ..
Konačno , i Andrić je napisao 'Gospođicu' čija je životna opsesija bila da sačuva porodični imetak ..

Hoće li da kažeš da su samo žene zadužene za ispunjavanje "svete bračne obaveze", a ako ne ralizuju brak treba ih žigosati ?
Šta ima nakaradno u tome da se ukida 'gospođica' , zna se i zašto - neki su se sa osobitim uživanjem obraćali sa 'gospođice' ženskim osobama koje se nisu udale ,
a bio im vakat ..
Konačno , i Andić je napisao 'Gospođicu' čija je životna opsesija bila da sačuva porodični imetak ..

Jesu li u tvom selu culi za sarkazam?

:heart:
a bio im vakat ..
Konačno , i Andić je napisao 'Gospođicu' čija je životna opsesija bila da sačuva porodični imetak
..

Bravo Citadela:heart:

a bio im vakat ..
Konačno , i Andrić je napisao 'Gospođicu' čija je životna opsesija bila da sačuva porodični imetak ..

waahahahahahhahahahahahahhaa :hahaha:

Malo je bezveze oslovljavati ih samo imenom. Englezi su poceli da koriste "Ms" koji je neutralan.

Definitivno sam zardjo po pitanju engleskom, moram na neke kurseve pod hitno.
Nikako ne samo imenom ( tacnije prezimenom) nego pre prezimena ide samo gospodja ( svejedno na kom jeziku,neka je i srpski)
a iza toga prezime.

Znaci nix gdjica JOvanovic nego samo gdja Jovanovic? Jel vama treba da se crta cela ova prica?

EU ukinula "Gospodjice"

Evropska unija je odlučila da žene treba oslovljavati imenom, zbog stava da su titule "gospođica", ili "gospođa" - seksističke.

U Briselu je izdato i odgovarajuće pisano uputstvo o korišćenju rodno neutralnog rečnika, koje je obavezujuće sve evropske političare.

Žene se više ne smeju oslovljavati sa "gospođo" i "gospođice", već samo direktno - imenom, piše Dejli Mejl.

Feminstkinje su već ranije upozoravale da su titule "sinjora", "sinjorina", "frau", "frojlajn", "mis", "misis", "madam", "madmoazel" i slične "titule" uplitanje u privatni život žene, jer se zadire u njihov ljubavni život.

List dodaje da je titula "frojlajn" zvanično ukinuta, a nemačkim službenim aktima još 1972. godine.

:hahaha::hahaha::hahaha: па ондаК да променимо и ГРАМАТИКУ за који ће нам мој мушки и женски род ТРЕБА СВИ ДА БУДЕМО У СРЕДЊЕМ РОДУ...:rotf:

drugar, ja nisam cedista da znas
a i rekao sam da je glupo po imenu jer ne znam svakoj ime, tako da je gospodja za sve superiska

Ти си дечко на свом месту, само си некако никакав, збуњен, слуђен

Кад не знаш име онда је наравно ословиш са - баба.

"БАБА, ПОШТО ГРАШАК?" је традиционалан пример.

Ти си дечко на свом месту, само си некако никакав, збуњен, слуђен

Кад не знаш име онда је наравно ословиш са - баба.

"БАБА, ПОШТО ГРАШАК?" је традиционалан пример.
I u kominikciji muž-žena je bilo toga , muž se ženi obraća sa BABA , a neka je znala i odgovoriti - ĐEDE , nisam ti ja BABA ..

a bio im vakat ..

mile, nisi ti to razumela... videcu da sledeci put pisem sporije...

editovah gresku u spolu koju ranije ne primetih...

Poslednja izmena:
EU ukinula "Gospodjice"

znači još jedan korak ka hermafroditizmu :lol:

Nemam običaj da koristim ikone , ali evo za tebe :heart:

Ma nisi ni ti meni iz srca ispala:)), nego ne razumem da se ova muska populacija ovako iscudjava i ne moze da shvati
da neki izrazi zenu vredjaju. Pominju se babe,zabe,majke, ljubavnice,drugarice, partijske funkcionerke, ali izgleda
da muski um drugacije od nasih zenskih radi. Zena ne zeli da joj se neko obraca sa "gopspodjice". Meni je ok
da mi neko kaze i "Ej,zeno,babo,tetko,sestro,komshika",ali necu da me naziva gospodjicom.

I u kominikciji muž-žena je bilo toga , muž se ženi obraća sa BABA , a neka je znala i odgovoriti - ĐEDE , nisam ti ja BABA ..

Која је баба тако дрско свом чоеку штогођ рекла, ханумице моја!? Која?

Одма међ брке песњајом то ударит. То'т је директива ЕУ и УН.

Back