EU ukinula "Gospodjice"

• Začetnik teme Začetnik teme Ihlas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da bre, ranije klinci pikaju fudbal, ja prolazim, a oni : druze, decko, bato, jel mozes da nam sutnes loptu ? kad je prvi put bilo ciko jel mozes... nije mi bilo milo... cak sam i promrmljao: ti cika malo mamicu...

onda kad je bilo drugi, treci, svaki put... ukapirah, pa nisu mi deca kriva sto se bele pocele probijaju po kosi a bogami i svaki put kad im sutnem loptu, neki deo tela mi kvrcne... stari se zorane, ebi ga...

vidis sad imam alternativu, sledeci put kad mi klinac vikne ciko: pljus samar, ja sam bata bre, jesi citao smernicu 1291 evropskog parlamenta o odnosu prema wanna be mladicima ?

Тако је брате, на дискриминацију само оштро... ја бих се и омбудсману пожалио, а онда зна се - Стразбур.

Па нек' виде хоће ли тако младог човека да малтретирају. Иначе, у Србији је традиционално и до педесете 'млади стручњак', 'принова', 'секретар омладинске организације' итд, тако да је и обичајно право на страни младића.

ja nisam iz simine drugar, niti sam u bilo kojoj stranci. nemoj dramaturga da povezujes sa silerovom

A znaš šta ima u siminoj, mislim na dramaturga Fridriha Šilera, mogi dramatuzi što po profesiji što po i izboru sudbine su dolazili u Šilerovu, valjda da odaju poštu čuvenom Šileru....
Nije valjda Čeda jedini dramaturg u Srbiji što je često posećivao Šilerovu i što mu se dešava da titluje u sred rečenice...

da bre, ranije klinci pikaju fudbal, ja prolazim, a oni : druze, decko, bato, jel mozes da nam sutnes loptu ? kad je prvi put bilo ciko jel mozes... nije mi bilo milo... cak sam i promrmljao: ti cika malo mamicu...

onda kad je bilo drugi, treci, svaki put... ukapirah, pa nisu mi deca kriva sto se bele pocele probijaju po kosi a bogami i svaki put kad im sutnem loptu, neki deo tela mi kvrcne... stari se zorane, ebi ga...

vidis sad imam alternativu, sledeci put kad mi klinac vikne ciko: pljus samar, ja sam bata bre, jesi citao smernicu 1291 evropskog parlamenta o odnosu prema wanna be mladicima ?

Tebe boli uvo, ti si barem dočekao sede. Ja još uvek pamtim kad me je jedan klinac pitao ''Čiko, čiko, kol'ko ima sati?'' tamo negde u sedmom osnovne.

E, a nisam nosio one pubertetlijske brkove, majke mi.

Moja najbolja prijateljica je neudata, a ima jel preko 4 banki i znam da je uzasno povredjena ako je neko nazove gospodjicom jer to asocira na usedelicu.

1. To, što se ljuti kada je oslove gospođicom, je njen problem u glavi
2. Šta ima da je asocira, to jeste školski primer usedelice
3. Neće meni nikakva qrčeva unija da naređuje koje ću reči da koristim i da li ću mladu neudatu devojku da zovem gospođice, samo da usedelice ne dižu nosine.
4. Ye8eni feminističko-šovinistički lobi. Lečite se bre!

Ma njima se ebe za gradjane, gradjanke i prava
Oni hoce bezlicno drustvo, bezlicnih ljudi, sivu tuznu i mutavu masu, buckurish svega i svacega, ljude koji ce cutati ici na posao i kupovati i kojima ce se zivo ebati za kulturu, obicaje, nasledje, poreklo, manire, istoriju
Bice to drustvo brojlera sa farme pilica koji jedu, se.ru, kokodachu i ne razlikuju se ni po cemu

Тачно :ok:

Тако је брате, на дискриминацију само оштро... ја бих се и омбудсману пожалио, а онда зна се - Стразбур.

Па нек' виде хоће ли тако младог човека да малтретирају. Иначе, у Србији је традиционално и до педесете 'млади стручњак', 'принова', 'секретар омладинске организације' итд, тако да је и обичајно право на страни младића.

eu obozava koncept tough love, tako da bi ja bio ki stvoren da sprovedem sve te progresivne zamisli u praksu. ali brate, i tamo ti vlada princip negativne selekcije; angazuju derpe i ckice da ovde kmece i drece... ja i jos par ozbiljnih " momaka " bi napravili seurbistan za cirka 6 sati zato sto smo tako u mogucnosti.

bila bi bre tolerancija ovde makar pobio sve ove netolerantne, mamu im njihovu...

Selo gori a baba se češlja.Tipično za veštačke tvorevine kao što je EU država.Uniformnost i bezličnost u svemu,ali "politička korektnost"kako je vide raznorazne (levičarski orijentisane) organizacije sa margine društva, a sve začinjeno nemačko opčinjenošću propisanošću.Dok im se sve oko njih pokazuje bušno,oni se bave sprovođenjem akata iz domena Trećereichovskih omiljenih parola :RED,RAD I DISCIPLINA,na primer.:rotf::rotf::rotf::super:

Ma odakle ti ta suluda ideja? Nisu sve žene prerano otpuštene iz Palmotićeve...

Pa vidi, u nemackoj je jos 1972 u adminastrici,birokratiji zabranjeno da se zenske osobe oslovljavaju sa gospodjice.

Znaci iz opstine,suda ili vec bilo kogt" organa" dobijes pismo naslovljena sa

Frau
.....

Ko ce se upustati da proverava da li je ta osoba udata,razvedena ili udovica.

I meni je to tako ok.

Pa vidi, u nemackoj je jos 1972 u adminastrici,birokratiji zabranjeno da se zenske osobe oslovljavaju sa gospodjice.

Znaci iz opstine,suda ili vec bilo kogt" organa" dobijes pismo naslovljena sa

Frau
.....

Ko ce se upustati da proverava da li je ta osoba udata,razvedena ili udovica.

I meni je to tako ok.

Јесте ок, али није ок да се и категорија ''фрау'' укине.
То је бесмислено.

Бре Србенде како вам ништа не улази у главу... ајде овако, морамо да се окористимо визуелним помагалима.

Да ли је ово...

faaagn000016.jpg

а) госпођа
б) госпођа
в) госпођа
г) ја сам против ЕУ и свега напредног на свету

Ma njima se ebe za gradjane, gradjanke i prava
Oni hoce bezlicno drustvo, bezlicnih ljudi, sivu tuznu i mutavu masu, buckurish svega i svacega, ljude koji ce cutati ici na posao i kupovati i kojima ce se zivo ebati za kulturu, obicaje, nasledje, poreklo, manire, istoriju
Bice to drustvo brojlera sa farme pilica koji jedu, se.ru, kokodachu i ne razlikuju se ni po cemu

Baš tako... To je NSP, čija okosnica je EU, a u koju nas guraju ovi žuti talibani sa Barbikom na čelu.

e stvarno, jel ukinut i termin devojcica ?

pod hitno da se ukine ! :rtfm: necemo valjda nastavimo sa diskriminacijom dece razdvajajuci ih na decake i devojcice. ima svi da budu... hm, cekaj, stani, sta ce da budu... `de mi se sad zagubi najnovija smernica, upm... devojcaci, decakvojci, kako ono bese, majku mu...

drugar, ja nisam cedista da znas
a i rekao sam da je glupo po imenu jer ne znam svakoj ime, tako da je gospodja za sve superiska

A, zašto ne može neutralno od bračnog stanja, kao kod engleza lady ili naša arhaična reč gospo, ako je baš to toliki problem. Msm, ono, rešene su sve svetske krize, pa hajdemo se sada baviti time kako će se ko oslovljavati.

Malo je bezveze oslovljavati ih samo imenom. Englezi su poceli da koriste "Ms" koji je neutralan.

Definitivno sam zardjo po pitanju engleskom, moram na neke kurseve pod hitno.

To su novotaraska proseravanja, kao ono sa afro-amerikancima, pa više crncu ne smeš reći da je crnac. A, kako da oslovim crnca u Amsterdamu? Afroevropljanin? A u Aziji, u Australiji, na Antarktiku :lol:?
I zašto onda crnci nas belce vređaju kada nas zovu belci ili još gore Kavkasci? Pa, dobro, majku mu hebem, nismo mi svi sa Kavkaza. Ni mi njih ne nazivamo po nekom toponimu u Africi, nego lepo kažemo crnci. Zašto onda oni bele Amerikance ne zovu evroamerikanci, a kineze i ostale kosooke azioamerikanci, itd.

Serrem se ja na te glupe novotarije o navodnom nevređanju osećanja, a u isto vreme se kolju ljudi kao pre 1.000 godina, bacaju im se bombe na glavu, deca umiru od gladi i zaraza.

Back