I dalje se zovu Makedonci u nacionalnom smislu. Država Sjeverna Makedonija. Ne vidim ni u nazivu imena da su oštećeni jer je jasno da njihova država ne zauzima kompletnu Makedoniju jer sem Vardarske (Sjeverne) postoji i Egejska Makedonija u Grčkoj i Pirinska Makedonija u Bugarskoj.
Morali su se odreći istorije? Koje istorije? Falsifikovane istorije po kojoj su Aleksandar i Filip Makedonski njihova kulturna baština? Istorije po kojoj negiraju titule Samuila i njegovih naslednika koji su nosili titule cara Bugara? Pa neka su se odrekli te falsifikovane istorije, nije neka šteta već korist.
Naziv jezika je i dalje makedonski jezik. Ne sjeverno-makedonski niti bugarsko-makedonski jezik. Ništa nisu izgubili. Dobili su čak i priznanje autokefalne crkve, to nisi spomenuo.
EU se neće raspasti. A uslovi će morati da se ispune naravno. Neće biti potrebno 65 godina, ali hoće jedno deceniju do dvije.
Извини, гледао сам да су палили овај француски споразум пре неки дан у Собрању, видео сам неке протесте, нереде, гледао сам да је народ огорчен, па сам погрешно закључио да су против разних измена у њиховој историји, култури, језику, а заборавио сам и Уставу, где су Бугари успели изгледа да се угурају. А заузврат добијају буквално ништа.
Јер све и да се ова лешина названа ЕУ не распадне, оном првом ешалону земаља не пада на памет да прихвати било коју нову чланицу, када ни сада не функционишу како ваља. Па шта мислиш како је дошло до тога да најбеднија земља ЕУ, а то је Бугарска, блокира преговоре Северне Македоније и Албаније. И то након што је Северна Македонија коначно прихватила грчке услове, који су били исправни, али понижавајући за Макеоднце.
Подсетићу те Холандија и Француска су се прве јавиле и рекле да још нису спремне за отварање преговора. А онда су употребиле Бугаре, наложиле их да их блокирају. Где су Бугари тражили измене у макединском Уставу, у језику, историји и култури. Дакле Бугари су само одрађивали прљав посао неких много богатијих држава. И као спасилац се сада јавља управо Француска, која се прва противила почетку преговора са неким као документом који ће решити ситуацију.
Да не мислиш да роним сузе за Македонцима, али и ова наша гологуза Србијаа, уз сва могућа неслагања са ЕУ, ми смо започели преговоре, отворили нека поглавља, односно кластере, нека чак и затворили. И то ми који немамо решено питање Косова, који нисмо осудили Русију, који често идемо против жеља највећих чланица ЕУ, ми смо чак даље одмакли од оних мученика који су 1999. године препустили своју територију НАТО да нас бомбардује, који су предали део суверенитета шиптарима након сепаратизма у тој земљи.
И да ти дам пример како се богате земље ЕУ обрачунавају са сиротињом у ЕУ ако им ови не раде по вољи. Пре неколико година, хрвати, из само њима знаних поремећенних разлога, увели су неке заје.банције на царини за нашу робу. Не сећам се тачно шта су тражили, али је укочило извоз наше робе у ту земљу. Ми смо реаговали након пар дана истим мерама. Онда дошла Меркелова, позвала, да ли Колинду или Милановића, рекла им је да је доста зај.ебанције и ови подигли та ограничења. Цео циркус трајао неколико дана, буквално док их Меркелова није позвала и заврнула уши. Један телефонски разговор и крај.
То је када имаш жељу и вољу. Тако је могло и са Бугарима, који су једини у ЕУ беднији од Хрвата. Али није. Бугарска је искоришћена да блокира Македонце и колатерална штета је у томе била Албанија, која иде у пакету са Северном Македонијом и није до краја било воље да неко Бугаре ошамари и нареди им да одј.ебу. Јер у ЕУ та сиротиња не може да блокира богате. Могле су у неким стварима земље Вишеградске четворке (Мађарска, Пољска, Словачка, Чешка), али не просјаци као Бугари и хрвати.