Svevlad
Zainteresovan član
- Poruka
- 473
HeBePoBaTaH_:Šta znači: "ne previše unaokolo" o tome nije govorila bečko-berlinska škola? Vrlo dobro znaš da je tako i da sve istorijske i istoriografske činjenice govore o poreklu Ilira. O starosedeocima na primer Balkanua da i ne govorimo
I sam znaš da svi istorijski izvori govore o poreklu Ilira mnogo pre Slovena..jedino što me sada mrzi da kopam po izvorima, nemam vremena..
Najstariji Univerzitet u Evropi je osnovan u Bolonji 1088..godine. Još mi reci da su ga osnovali Srbi, pošto ti jednačiš sve Slovene sa Srbima..
Drž' (se) ti ribolikog ćoveka iz Lepenskog Vira...
Prvo, ne kaže se "ćovek", nego čovek na srbskom jeziku, a drugo, ne znam o čemu da pričam s tobom kad nisi postavio niti jedan jedini izvor. Mislim da pričajući o Ilirima ciljaš na Šćipetare, ali moraš znati da su oni ovde dovedeni od strane Đorđa Manijaka, te da su im Srbi dodelili zemlju (Raban, odatle Arbanasi). Drugo, Bolonja je univerzitet u savremenom smislu, te u kontekstu bečko-berlinske škole, a univerziteti su postojali još u vreme antičke Grčke, te i pre njih, a postavili su ih Raseni.