Etničko porijeklo Albanaca

Видео испод одлично осликава гегијски менталитет. Геге су племенски организовани дивљи брђани који су вазда били и остали врло нетолерантни према другима и другачијима од себе, уз то су склони насиљу. Неки пореде Геге са Црногорцима. Има неких сличности, али Геге су понашањем и менталитетом сличније Чеченима него Црногорцима. Код Гега стотинама година важи правило да је не-Албанце дозвољено па чак и пожељно варати, красти, убијати и наносити им свако могуће зло и неправду, а да људскост и милост треба показивати само према другим Албанцима. По томе су слични Јеврејима који имају потпуно другачији однос према гојама тј. не-Јеврејима и другим Јеврејима. Косовско-метохијски и македонски Албанци су највећи шовинисти и мрзитељи не-Албанаца (нарочито Словена) у оквиру албанског народа и уз то најзатуцанији део истог. Прво они су Геге који традиционално баштине расизам и нетолеранцију према другима и другачијима, а друго они су исламизиране Геге и тај исламски уплив их је додатно усмерио против православних славофоних комшија (Срба, Србо-Црногораца и Македонаца). Пар стотина година исламизиране Геге су вршиле зулуме над српским православним становништвом у Старој Србији. Могло им се јербо су као исламизирани били привилеговани у ОЦ. Османске власти су толерисале, а понекад и подстицале те њихове зулуме. Тоске имају пуно блажи менталитет од Гега и склони су трговини попут Цинцара. Срби историјско искуство имају готово искључиво са Гегама и то већином са муслиманским Гегама (нешто мало и са католичким) и оно је изразито негативно кад се укупно гледа и поред понеког позитивног момента.

@Q. in perpetuum hibernum @guslar1389 @Slavan @Mrkalj @Perperius @GrdobanS @Сребрена
Одлична анализа

Ne znam kakve veze imaju tvoji individualni osećaji, ali kad dođeš i čuješ nijesam i vidiš dijalekte i antroponimiju Crne Gore i još štošta drugog, prva stvar koja ti pada na pamet jeste da su ti Krajišnici najbliži od svih upravo Crnogorcima.

Oni i pevaju crnogorske pesme i himne i to su u pevali za vreme Balvan revolucije. Nećeš naći ni po mentalitetu sličnije Srbe, sem možda istočnih Hercegovaca.
Слажем се.

Oni = Drvosjece. Crnogorci = trgovci, serdari, vijuge.
Да познајеш људе из овог краја никад то не би рекао https://sr.wikipedia.org/wiki/Буковица_(област)
Срби Буковчани су најспособнији од Крајишника. У Книну и Задру гомила доктора, директора и разно разних функционера су били Буковчани. Међу Буковчанима има пуно високообразованих и способних људи, а имају дара и за бизнис као и да просперирају транге-франге методама. Да их бациш у Сахару они би се снашли. Осим свега тога они су врло повезани између себе и помажу једни друге, а држе и доста до традиције. Буковчана данас има највише у Батајници, Новој Пазови, Земуну, многи од њих су имућни али редовно преко лета одлазе у Буковицу и одржавају своје куће доле. Буковчани су изразито високи људи. Буковчани вуку на Црногорце више од других Крајишника. Дрвосече никад нису могли бити, јербо је Буковица љути камењар. Нису ни други Крајишници за бацање, од X Србијанаца сам чуо да су Крајишници способни људи.

@Q. in perpetuum hibernum @Perperius @Берекин @Пилипенда

Да познајеш људе из овог краја никад то не би рекао https://sr.wikipedia.org/wiki/Буковица_(област)
Срби Буковчани су најспособнији од Крајишника. У Книну и Задру гомила доктора, директора и разно разних функционера су били Буковчани. Међу Буковчанима има пуно високообразованих и способних људи, а имају дара зи а бизнис као и да просперирају транге-франге методама. Да их бациш у Сахару они би се снашли. Осим свега тога они су врло повезани између себе и помажу једни друге, а држе и доста до традиције. Буковчана данас има највише у Батајници, Новој Пазови, Земуну, многи од њих су имућни али редовно преко лета одлазе у Буковицу и одржавају своје куће доле. Буковчани су изразито високи људи. Буковчани вуку на Црногорце више од других Крајишника. Дрвосече никад нису могли бити, јербо је Буковица љути камењар. Нису ни други Крајишници за бацање, од X Србијанаца сам чуо да су Крајишници способни људи.

@Q. in perpetuum hibernum @Perperius @Берекин @Пилипенда

Znas kako su Rimljani pricali o Hunima? Tako mi u CG pricamo o Krajisnicima

Znas kako su Rimljani pricali o Hunima? Tako mi u CG pricamo o Krajisnicima
Ми смо чистији Срби од вас полу Шиптара. Да није Тесле Крајишника ти сад не би могао да нас пљујеш преко интернета. Крајишници су дали Теслу и Миланковића, а ког значајног научника су дали Црногорци?

Ми смо чистији Срби од вас полу Шиптара. Да није Тесле Крајишника ти сад не би могао да нас пљујеш преко интернета. Крајишници су дали Теслу и Миланковића, а ког значајног научника су дали Црногорци?

Mi ne osjecamo nikakvu potrebu da se dokazemo nekome, mi smo veoma samouvjereni u nasu velicinu.

Mi ne osjecamo nikakvu potrebu da se dokazemo nekome, mi smo veoma samouvjereni u nasu velicinu.
Аркан, Гишка, Кристијан Голубовић, Кавчани, Шкаљарци, Брано Мићуновић и други криминалци и сецикесе су прави представници Црногораца. У Београду сте познатији по мафијању него по било чему другом.

Аркан, Гишка, Кристијан Голубовић, Кавчани, Шкаљарци, Брано Мићуновић и други криминалци и сецикесе су прави представници Црногораца. У Београду сте познатији по мафијању него по било чему другом.

Kristijan Golubovic je Crnogorac :hahaha::hahaha::hahaha:

Mi druze imamo Porto Montenegro, po tome smo poznati a ne po nekim desavanjima u maloj varosi u drugoj drzavi

Kristijan Golubovic je Crnogorac

Mi druze imamo Porto Montenegro, po tome smo poznati a ne po nekim desavanjima u maloj varosi u drugoj drzavi
Ћаћа му је био Васојевић. Дакле Брђанин, али ви њих и тако својатате.
Колико вас има 100-200 хиљада? Више Нови Београд има становника него што је Црногораца у ЦГ. Микро народи посебно које су анти-нације као што је црногорска су дугорочно осуђене на пропаст. Цинцари (мали народ) су били способни људи, образовани, трговци, капиталисти па су нестали као народ, данас постоје само остаци остатака Цинвара.

Ћаћа му је био Васојевић. Дакле Брђанин, али ви њих и тако својатате.
Колико вас има 100-200 хиљада? Више Нови Београд има становника него што је Црногораца у ЦГ. Микро народи посебно које су анти-нације као што је црногорска су дугорочно осуђене на пропаст. Цинцари (мали народ) су били способни људи, образовани, трговци, капиталисти па су нестали као народ, данас постоје само остаци остатака Цинвара.

Caca mu je rodjen u Srbiji i osim prezimena nemas nikakvu vezu njega sa CG. Nijesu svi Golubovici iz Vasojevica.

Mi imamo drzavu, Krajisnici ce nestati jer to nemaju. Laku noc Krajino dobro jutro Sumadinci.

Caca mu je rodjen u Srbiji i osim prezimena nemas nikakvu vezu njega sa CG. Nijesu svi Golubovici iz Vasojevica.

Mi imamo drzavu, Krajisnici ce nestati jer to nemaju. Laku noc Krajino dobro jutro Sumadinci.
Моји преци се никад нису идентификовали као Крајишнци, већ као Срби а регионално као Далматинци. Појам Крајишник је створен 1991. уједињем Срба Далматинаца, Срба Личана, Срба Кордунаша, Срба Банијаца и Срба Славонаца. Једино у Босанској Крајини регионални појам Крајишник има дужу традицију. Ја сам 85% живота провео у Србији у којој плаћам порез и чије држављанство имам, у Книн се вратити нећу (бар не док је под усташком окупацијом). Разлика између нас и вас је што је вама црногорско битније него српско, а нама је српско вазда било и остало битније и старије од далматинског, крајишког, личког, кордунашког, банијског и славонског.

Моји преци се никад нису идентификовали као Крајишнци, већ као Срби а регионално као Далматинци. Појам Крајишник је створен 1991. уједињем Срба Далматинаца, Срба Личана, Срба Кордунаша, Срба Банијаца и Срба Славонаца. Једино у Босанској Крајини регионални појам Крајишник има дужу традицију. Ја сам 85% живота провео у Србији у којој плаћам порез и чије држављанство имам, у Книн се вратити нећу (бар не док је под усташком окупацијом). Разлика између нас и вас је што је вама црногорско битније него српско, а нама је српско вазда било и остало битније и старије од далматинског, крајишког, личког, кордунашког, банијског и славонског.

Pa to kazem, Krajisnici i sve u sta se to razumije, kao mikrokultura, ce nestati, vec vecim dijelom nestalo. Jos jedna generacija i to ce biti istorija.

Имају Крајишници барем једну своју државу.
Србију сигурно!

Pa da da postanu ekavicari, dobri Sumadinci :)

Pa to kazem, Krajisnici i sve u sta se to razumije, kao mikrokultura, ce nestati, vec vecim dijelom nestalo. Jos jedna generacija i to ce biti istorija.
Ми смо изабрали да останемо православци и зато смо принудно напустили своја огњишта. Да смо се приклонили римској цркви остали би на својим огњиштима, али не би били Срби него Хрвати и анти-Срби.

Pa da da postanu ekavicari, dobri Sumadinci :)
Сремци углавном. 80-90% Крајишника који су дошли у Србију 1990-их се населило у Срем.

Ми смо изабрали да останемо православци и зато смо принудно напустили своја огњишта. Да смо се приклонили римској цркви остали би на својим огњиштима, али не би били Срби него Хрвати и анти-Срби.

Jel tako reka Tudjman xaxaxaaa

Back