Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.239
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Albania" je egzonim. Razni istoričari su Albanijom opisivali razna područja od Škotske do Kavkaza...Pogledajte prilog 1355927
https://www.degruyter.com/document/...HYDjuw5oQZkJkWTYpzjbcZv9sp5SYhq89MTvqH0vj1Q60
Кавкаска Албанија
Међународни приручник
Уредили: Јост Гипперт и Јасмине Дум-Трагут.
О овој књизи
Отворен приступ
Последица рата у Карабаху 2020. године и због азербејџанског ревизионизма по питању историје, културе и културних споменика региона, поново је покренута расправа о кавкаској „Албанији“, која је на Западу мало позната и у академским и у јавним круговима.Приручник даје преглед тренутног стања истраживања кавкаских „Албанаца“ на објективан, научно утемељен начин. Прилози нису нужно намењени откривању нових научних открића, већ сумирању одобреног знања. Свеска окупља међународно познате научнике, истраживаче и практичаре из различитих области студија који извештавају и разматрају стање истраживања о кавкаским „Албанцима“, њиховој историји и археологији, њиховом језику и писаним споменицима, њиховој религији, историји цркве и њиховој уметности, укључујући њихов однос према данашњим Уди људима. Приређивач има за циљ да неутрално упозна читалачку публику са темом кавкаске Албаније из различитих перспектива.
-јединствени приручник о историјској Албанији на Кавказу
- на основу дугогодишњег истраживања међународних стручњака
-високо интердисциплинаран и савремен
Gege albanci su definitivno najblizi narod nama Crnogorcima, a najdalji su Krajisnici i Vojvodjani.
Krajišnici najdalji? Nešto si pobrkao.
Prema Krajisnicima ne osjecam nista, vanzemaljci
Ne znam kakve veze imaju tvoji individualni osećaji, ali kad dođeš i čuješ nijesam i vidiš dijalekte i antroponimiju Crne Gore i još štošta drugog, prva stvar koja ti pada na pamet jeste da su ti Krajišnici najbliži od svih upravo Crnogorcima.
Oni i pevaju crnogorske pesme i himne i to su u pevali za vreme Balvan revolucije. Nećeš naći ni po mentalitetu sličnije Srbe, sem možda istočnih Hercegovaca.
Ovaj citat je više molba za moderaciju ovog pdfOni = Drvosjece. Crnogorci = trgovci, serdari, vijuge.
Ovaj citat je više molba za moderaciju ovog pdf
@đavolčić i @Лекизан
Postoji li tehnička mogućnost da se ovaj post izdvoji kao najjadniji i najpatetičniji pokušaj trolovanja, podjeb**avanja u istoriji ovog podforuma.
Unaprijed hvala na odgovoru.
Brate @guslar1389 , možeš ti to mnoogo bolje, ovo je ispod tvog nivoa
To ti i pričam, vidiš da možeš bolje od onog prethodnog, baš je bilo ispod svakog nivoa na koji si nas navikaoUporedi Djukanovica sa Marticem, kao da uporedis Bugatija sa golf vik
To ti i pričam, vidiš da možeš bolje od onog prethodnog, baš je bilo ispod svakog nivoa na koji si nas navikao
To ti sva Bosna tvrdi, ne izdvajaj KrajišnikeNijesam ja izmislio, krajisnici sami tvrde da su samo drvosjece:
To ti sva Bosna tvrdi, ne izdvajaj Krajišnike![]()
![]()
Da, da, kao što se i kod vas zvala antibirokratska revolucija zbog vašeg urođenog otpora prema državnom poslu i uhljebljenju na državnim jaslama...Pa jes, ja ih gledam kao iste. Nije se zvala balvan revolucija zbog blokada, no zbog ljudi
Da, da, kao što se i kod vas zvala antibirokratska revolucija zbog vašeg urođenog otpora prema državnom poslu i uhljebljenju na državnim jaslama...
Aj da prestanemo diskusiju, dijareja će me satrat...
Zar ne beše Žuta greda.
Ne lupetajGege albanci su definitivno najblizi narod nama Crnogorcima, a najdalji su Krajisnici i Vojvodjani.
I ja bih tako rekao. J2a i r1b...Dominantno Grci, malo pomesani sa Ilirima.
Како лупа чово, страшноNe lupetaj