Theofan
Primećen član
- Poruka
- 654
ako si nam reko
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma to je bre, palo s Marsa. Samo su Srbi autohtoni odje, jos od doba Konana Varvarina i hiborijske ere. To svi znaju. A Albanci, ne da nisu odavde, nego oni nisu ni ljudi kao mi. Oni ne postoje, nema ih.
Od ricinusovog ulja oće ri-cinizam.
Koliko god neshvatljivi Slovenima bili, Albanci su strosedeoci na Balkanu.
Ja mislim, da su Albanci neki vrlo stari narod, koji živi na balkanu.
Ta narod je bio primitivan i živio je u plemenskim zajednicama i vazda pod okupacijom nekoga i zato nije 1000 godina imao svoju državu ali jeste teritoriju, jezik i pismo.
A što se asimilacija tiče, toga je bilo na svim stranama i to je sasvim posebna priča.
ich bin NEMAC=GERMAN
ja sam MONTENEGRIN=MALAZEZ
sta ima jos na ove skromne slucajeve da se objasni ?
a za ono ostalo . . . . .
Prvi pisani primer naziva Arbanita ili Arbanona potiče iz istorijskih zapisa Ane Komnene iz 1081. godine o problemima u regionu Balkana, tokom vladavine njenog oca - vizantijskog Cara Aleksijusa Komnena.Slovenci su uvek bili na balkanu a deo slovenskih predaka su vec ziveli na tim prostorima pre neolitickog dolazka iz azije.
- - - - - - - - - -
Postuj 1000 godina staro pismo i dokaza da su Albanci tada postajali.
Falsch!
Tacno bi bilo
Ich bin [ein/e] Nemac=German.
Koliko god neshvatljivi Slovenima bili, Albanci su strosedeoci na Balkanu.
Ali stvarno, ne znam da li sam dokon ili mi nesto vise fali kada se ovaj, odlucim da citam komentare o albancima kao arapima i drugim bliskoisticnim-kavkaskim plemenima koji su dosli na Balkan u tom i tom veku.
Албански је један од чини ми се 26 дијалеката са Кавказа, а од 11. века када су стигли на Балкан па до сада било је довољно времена да се промени, а и сви знамо да је у албанском гомила речи из латинског, грчког па и словенских језика.
- - - - - - - - - -
Или ако ћемо њиховом логиком, Косово је Дарданија, а Дарданија је настала од dardha што значи крушка на албанском, и према томе, Косово је албанско.
Ništa ja nisam falsifikovao, već postavio citait.Ma daj, nisi valjda i ti posao ahilovim stopama da falsifikujes knjigeTa recenica ne postoji u doticnoj knjizi, apsolvirali smo to na drugom mestu
http://forum.krstarica.com/showthre...ička-škola?p=27256466&viewfull=1#post27256466
Usto, zaključak je ispravan.Skordisci, pleme srpsko - tračkog porekla.
"The Cambridge Ancient History, Volume 3, Part 2: The Assyrian and Babylonian Empires and Other States of the Near East, from the Eighth to the Sixth Centuries BC by John Boardman, I. E. S. Edwards, E. Sollberger, and N. G. L. Hammond, 1992, page 599, "...suggests that their origin is Serbo-Thracian rather than Illyrian...""
http://books.google.rs/books?id=OGB...res and Other States of the Near East&f=false
Na žalost, strana 599 nije deo prikaza. Ukoliko neko ima ovu stranu, bio bi mu zahvalan.
Nisu Skordiosci i Dardanci Kelti, već keltski naziv za S(š)ardane.Šar planina veže svoje ime za Skordisce: In Antiquity, the mountains were known as Scardus, Scodrus, or Scordus (το Σκάρδον ὂρος in Polybius and Ptolemy);.[1] The modern names come from the ancient ones.
http://en.wikipedia.org/wiki/Šar_mountain
Ako uzmemo da se ime planine nije nikad menjalo, a Grci valjda ne znaju da napišu slovo Š to znači da Scordisci (Greek: Σκορδίσκοι) se u stvari zovu Šardići...
Nego, postoji debata ko su Scordisci. Većina ih veže za Kelte, a drugi za Tračane ili Ilire:
The ethnic affiliation of the Scordisci has been debated by historians. Some refer to them as Celtic,[7][8][9] Thracian[10] or Illyrian[11] or a Celtic mix of the above.[12] The Scordisci were found during different timelines in Illyria, Thrace and Dacia sometimes splitting into more than one group like the Scordisci Major and the Scordisci Minor.[13]
http://en.wikipedia.org/wiki/Scordisci
Samo još da citiram ovu poveznicu [10] za Tračane: The Cambridge Ancient History, Volume 3, Part 2: The Assyrian and Babylonian Empires and Other States of the Near East, from the Eighth to the Sixth Centuries BC by John Boardman, I. E. S. Edwards, E. Sollberger, and N. G. L. Hammond, 1992, page 599, "...suggests that their origin is Serbo-Thracian rather than Illyrian..."
I Kembriđ pobudalio, koji sad crni Srbotračani kad tad Srbi nisu postojali na Balkanu?!Khm... Znači Šardići su Kelti.
Dalje, poznato je da su zajedno Skordisci i Dardani upadali u provinciju Makedoniju u 1. v. p.n.e. A ako su bili u jakom savezu, mogu proizvoljno zaključiti da su bili na neki način srodni ili srodniji u odnosu na ostala plemena u okolini.
Na ovoj karti imamo Serapile.На овој карти су чак и Скордисци приказани као Илири.
![]()
са твоје везице.
Za sve sam navodio reference u ranijim postovima, pa ne ponavljam.Пукао Ахил скроз, ни не труди се више нечим доказати несувислости него је у фазону "ја знам, ја сам паметнији од науке".