Etika i integritet

Победоносцев

Stara legenda
Poruka
81.615
:lol:

Da, kada su manjina. Onda su potčinjeni. Ali mnogi to rade samo iz interesa, trbuhom za kruhom, a ne zato što im to sve odgovara, tj leži im u srcu :).
I tako imamo naše ljude.. koji , jednom mi je bilo i smešno i tužno, na aerodromu u Nemačkoj kada se čeka avion z BG stoje u redovima kod ček ina, iako im se više puta kaže da sednu, da puste invalide prvo, starije, roditelje sa decom.. ne, oni su se nacrtali kao da će im avion pobeći. To je neki urođeni strah da ti neko neće nešto oduzeti.

Да, у праву си. Као мањина која нема никаквог избора.

А да има избора... па, направили би смо наш Кандахар на Лимату брзометно, у пет лаких корака.

Сад си ме обесхрабрила :(
 
Poruka
15.356
Lični integritet se dovodi u vezu sa javnomJ službom. Jer je upravo javna služba, a ne privatna. Citira se iKantov kategorički imperativ u vezi sa dužnostima..
Ima toga - cilj je da se većini otvore oči za ono što njihove kolege koje savest ne sputava rade, i da im se ukaže na to da “gledajući svoja posla” u stvar pomažu lopovima. Isto kao i ograničenje brzine - stavi se znak “zabranjeno” da se ne bi posle neko vadio da je “bilo slučajno”.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.