Eticka dilema: treba li legalizovati kupovinu bubrega

Kod mene svi redovni davaoci krvi. 2 dana slobodno.
Kod mene je samo otac bio redovni davalac krvi, nije koristio slobodne dane a cokoladu je nama donosio koja se dobija.

Nas ostalo troje imamo prenizak krvni pritisak i mene redovno zbog toga odbijaju kao davaoca tako da vise i ne idem. Sad doduse imam varirajuci, ali nisam isla da pitam.

Nije to puno drugačije, ako malo razmisliš.
Siromašne zemlje, kao Srbija, bi postale magacini bubrega za ''etičke'' bogataše.
Razmileli bi se timovi za potragu za odgovarajućim rezervnim delom po selima i gradovima, a garantovano bi imali i otvorene ''kancelarije'' i pune magacine. Kupovalo bi se to unapred i čuvalo ''da ima kad zatreba''.
Kolika je razlika između ''daj bubreg ako nećeš da crkneš od gladi'' i Žute kuće? Samo su nijanse u pitanju.
Saosećam sa ljudima koji imaju nefunkcionalne organe, ali legalizovati lov na ''rezervne delove'' sirotinje je krajnje neetički, odvratno, nemoralno, kriminalno......
Savrseno receno :super:

ja sm umanjila popdatke
najnoviji su od ove godine samo u britaniji 210.000... a sto se tice te brojke od kako kazes 1514 il koliko da nisu nadjena... to je tebi malo, zamiali u srbij da nestane 1500 deca i nikada ne bude nadjeno na godisnjem nivou?
Ti lupas i glumis nesto.

Postavio sam ti podatke o nestaloj deci u VB na ovoj temi, a ti i dalje teras svoje.

Da. Placeno odsustvo. Masovno ljudi koriste to tako da dodatno na godisnjem nivou mogu imati o 6-8 radnih dana slobodnih.
Rekla bih da su ljudi humani, ali nisu. Daju da bi imali slobodne dane.
Подстицај је превелик, постаје предудан.
Мени је довољна шалица чаја и 3 чоколадице али не бих рекао не двема дана.

Одбио сам давање плазме? јер траје 2 сата и крв се враћа из машине у тело.
Одбио сам давање коштане сржи због потенцијалних нежељених ефеката.

Trolcino, ne lupaj.

2007 jos kad je bilo malo slucajeva.... 210.000 ko zna koliko je danas... skinute karte sa neta sve po podrucjima britanije i to je zanimljivo, tacno se vidi koncentrisano nestajanje dece iz 4 glavna podrucja uk.... u drugima je mnogo manje, ranije sam postavljala... policija je na te karte samo rekla no comment i svake godine se obnavljaju..izvor je valjda ok bbc :lol:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6954631.stm

The map is produced by Missing People, formerly the National Missing Persons Helpline, who estimate that 210,000 people are reported missing every year.

2007 jos kad je bilo malo slucajeva.... 210.000 ko zna koliko je danas... skinute karte sa neta sve po podrucjima britanije i to je zanimljivo, tacno se vidi koncentrisano nestajanje dece iz 4 glavna podrucja uk.... u drugima je mnogo manje, ranije sam postavljala... policija je na te karte samo rekla no comment i svake godine se obnavljaju..izvor je valjda ok bbc :lol:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6954631.stm

The map is produced by Missing People, formerly the National Missing Persons Helpline, who estimate that 210,000 people are reported missing every year.
To su ljudi, ne deca, postavio sam ti link koji objasnjava nestanak dece i detaljan opis desavanja.

https://forum.krstarica.com/threads...izovati-kupovinu-bubrega.915285/post-41371590

Back