ETF ili FON

jao ne pitaj... evo i sad ucim operaciona (fon).... pa odvratno je... ako znas pomagaj :) npr konvergencija metode najbrzeg spusta, sto se tice kaznenih funkcija... ove unutrasnje su mi bas problematicne, zatim nemam ideju kako da naucim svodjenje kvadratnog programiranja na komplementarni algoritam...a ni ovo oko lanaca Markova mi nije bas jasno... eto za pocetak... ako si sa fon-a, ili se razumes - pomagaj :)) a ako pomognes...ima toga jos..

ETF i FON nemaju blage veze jedno sa drugim.
Zavisi koji bi smer upisao.
I sta ga interesuje da ce raditi u buducnosti.
Mozemo mi ovde da razglabamo do sutra ko je priznatiji a ko cenjeniji, cinjenica je da niko nece da zaposli neiskusnog inzenjera da bude menadzer ni neiskusnog menadrzera da bude inzenjer. Tako da se sve svodi na to sta lepse zvuci - neiskusni menadzer ili neiskusni inzenjer.

Sto se tice ETFa, posla ima gde god se okrenes, od kad rade po Bolonji prolaznost je mnogo veca, necu reci da nije tesko, ali ako si prosecno pametan i netprosecan radnik, sve moze da se zavrsi.

ahhahhahahahahhah, stavrno moram da se nasmejem. kako mozete da poredite FON i ETF. to je potpuno razlicto, a i koliko sam ja obavestena ljudi sa ETFa sa zaposlavaju u vodecim firmama koje se bave elektronikom i programiranjem, a sa FONa bas nesto ne cuh tako nesto

Da li može neko da mi nabroji odredjene poslove sa kojim bi mogao da radim npr, inženjer fon-a i injženjer etf-a? Na FON-u Informacioni sistemi, a na ETF-u Racunarstvo i tehnologija?
Znam da je "teži" ETF, ali posto Imam slabog dara za trgovinu, poslovanje i tako to, ne znam sta da upisem. Prosečan sam učenik 4.god. gimn. sa odličnim uspehom, sad ne znam sta da upisem. Takodje ne volim suvu matematiku (iako znam da cu morati da učim na prve dve godine), kao i programiranje itd... Volim prosečno sve, znači tehnologiju uopštenu...

Hvala, Pozdrav!

ZDRAVO SVIMA !
Ja idem u Ekonomsku skolu u Zemunu...i 3 sam godina.Iz skolu cu nositi oko 25 bodova pa me zanima da li imam sanse da upisem FON(menadzment) ? :(
Koliko ce mi trebati na prijemnom? Hvala unapred :D

Etf je visoko kotiran fakultet decenijama. Posle zavrshetka tog fakulteta, posao ti je skoro zagarantovan.
FON je postao "poznat" tek u zadnjih par godina, lepo su se izreklamirali, ali je do tada bio (shto verovatno vecina studenata nezna) jako loshe kotiran fakultet.
Glasam za ETF.

Pa biraj sta ces da budes ing. organizacije ili ing. elektrotehnike. Izbor je samo tvoj, kako vec sebe vidis ...

Ja sam iskreno cuo da je ETF jako zahtevan da ima puno matematike fizike bla bla, ali Boze moj ako ti idu sto pa da ne, ja inace nikad nisam bio za FON ne znam zasto, bez ikakvog razloga jednostavno anntipatican mi je fax :)

Ako imas vezu za zaposlenje idi na fon bices inzenjer za informacine tehnologije, ako ti idu matemetike, fizike, elektronike, elektrorptehnike idi na etf. Tamo ces nauciti to sve i biti inzinjer u tehnickom smislu reci. Imam neku poznanicu koja je zavrsila fon informacione tehnologije i mislim da ne zna sta je trasformator i dioda, ali zna osnove programiranja i moze da dobro logicki da razmisla i da nadje neko zaposlenje ali je mozda na kraju uvidela da kada je to upisivala pogresila. Znam jednog decka koji radi u banci i tamo je neki administrator, a zavrsio je fon. Mislim da onaj koji je zavrsio fon ne moze da radi ono sto radi onaj sa etf, a onaj sa etf moze da radi ono sto radi ovaj sa fona. Mozda gresim, ali onaj menadzment mi je uvek bio onako ljigav, a elektronika konkretna. Ja ne znam mnogo o tome ali imam ovakvo vidjenje.

Sto se tice obimnosti i slozenosti gradiva i radnog tempa, smesno je uopste i uporedjivati FON i ETF. Bas pre neki dan sam pricao sa devojkom koja je upisala ETF i pukla na prvoj godini pa je upisala FON i polozila je sve ispite za sada. Sto se zaposlenja tice, svaki iole pametan poslodavac kome treba informaticar ce zaposliti inzenjera elektrotehnike. Inace ETF je jako cenjem preko a pored ETF-a i Masinac i Farmaceutski... Sve zavisi od tebe, sta ti lezi, kako ucis... Ako ti idu prirodne nauke, volis tehniku upisi ETF, ako ti ne idu tako dobro i ako si streber (volis da bubas) upisi FON. Nije mi jasno zasto ljudi o fonu imaju tako visoko misljeje.. Kod nas je sve naopako....

evo ja sam prva god na FON-u.Ne znam ljudi dokle cete vise da uporedjujete FON iETF jer oni bas i nemaju slicnostI.Ako hoces da naucis programiranje nemoj Fon jer informacioni sistemi na na FONu se uce u kontekstu organizacije,sva cetiri smera su manje vise slicna,na FON u ces dobiti UNIVERZALNA tj neka opsta znanja(pa tako mi npr ucimo ekonomiju psihologiju sociologiju)dok na ETF(i na drugim tehnickim fakultetima) ces steci SPECIJALISTICKA znanja,jer kako se ide od nizih ka visim pozicijama u hijerarhiji bilo koje organizacije menadzer ili bilo ko drugi mora biti univerzalista tj mora posedovati i strucna znanja(ali ne previse) i znanja iz svih oblasti zivota.Bas pre neki dan jedan asistent rece da smo zbog toga u ogromnoj prednosti u odnosu na ostale tehnicke fakultete.
A sto se tice toga da na FONu nema nista da se uci i da mora da se buba dalekooo od toga.Probaj da bubas ekonomiju matematiku psihologiju.Svaki kolokvijum koji sam radila do sada je smisljen tako da moras da razumes gradivo.
Za ETF mogu da ti kazem samo sta mi je drug pricao koji je prva god,inace decko je bas inteligencija.Ja ga pitam kako je na faxu a on mi kaze da uci i po 14 sati dnevno.Po mom misljenju to nije normalno,da garantuje posao i platu ne znam ni ja koliku ne bih ga upisala.Znaci oni nemaju zivot pored faxa sto opet za jednog 20 godisnjaka nije normalno.
E da ogromna prednost Fona je Bolonja jer skoro sve ispite mozes da das preko kolokvijuma sto je ogromna prednost u odnosu na to da izadjes pred profesora i vuces tri pitanja,mislim da nas fax najvise primenjuje Bolonju jer na drugim fak.profesori su stari i nece da menjaju svoj nacin rada pa kol.nose mali broj poena a ispit je glavni.Sto se tice profesora na Fonu meni su sasvim ok pogotovo asistenti i iskreno da ti kazem ne kajem se nimalo sto sam upisala ovaj fax i retko ces da naidjes na ljude koji zale sto su ga upisali.
Pitaj sve sta te interesuje rado cu da ti odgovorim.Pozzz:)

Ja nisam znao da fon pripada fakultetima tehnickih nauka.... :hahaha:
Sto se tice toga da li je laksi jeste, ali to kasnije ima mane. Ako ti cale ima firmu onda upisi fon, ako zelis da napravis nesto od sebe upisi nesto drugo...
Znam dosta primera ljudi koji su npr sa etf, masinca, farmacije otisli na fon i dali sve u roku... Tako da bolje ti je sedi i uci i nemoj da se svercujes, etf u svakom slucaju.
I jos jedna stvar mozda je sad takva situacija da nema posla za inzenjere, ali verujte bice ne postoji drzava kojoj nisu potrebni prakticari koji donese dobrobit drustvu od lekara, gradjevinaca, elektricara i programera da se tako izrazim misleci na etefovce i masinaca... Svi ostali su prolazni inace sam naziv titule inzenjer organizacionih nauka ni oni sami ne mogu da objasne ustvari kao ucis sve, a ne znas nista....
ETF all the way :)

Ja nisam znao da fon pripada fakultetima tehnickih nauka.... :hahaha:
Sto se tice toga da li je laksi jeste, ali to kasnije ima mane. Ako ti cale ima firmu onda upisi fon, ako zelis da napravis nesto od sebe upisi nesto drugo...
Znam dosta primera ljudi koji su npr sa etf, masinca, farmacije otisli na fon i dali sve u roku... Tako da bolje ti je sedi i uci i nemoj da se svercujes, etf u svakom slucaju.
I jos jedna stvar mozda je sad takva situacija da nema posla za inzenjere, ali verujte bice ne postoji drzava kojoj nisu potrebni prakticari koji donese dobrobit drustvu od lekara, gradjevinaca, elektricara i programera da se tako izrazim misleci na etefovce i masinaca... Svi ostali su prolazni inace sam naziv titule inzenjer organizacionih nauka ni oni sami ne mogu da objasne ustvari kao ucis sve, a ne znas nista....
ETF all the way :)
Nisi znao?E pa vidis svasta se saznaz:p
Ovo dalje necu da komentarisem jer sam sam ionakoz:((

Back