ESET NOD32

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam ja pitanje,ja koristim NOD 2.7 sa najnovijim updateom i za soft i za potpise.
Nekad update ne radi, jer su smanjili podrsku za taj davnasnji nod....
A kad radi , noda updateujem i kraj...

I jel ima neke razlike u radu NOD 2.7 i NOD4...... nod 5....

Jel stvarno ne znas kako funkcionise trziste softvera ili me onako pitas oslonjen na plitko zakljucivanje?

Ako je engine updateovan, ako je potpis updateovan, pitanje je bilo da li ima razlike u radu?
Novija verzija ne znaci nista u soft trzistu, osim trenda u sminki.
Ostalo moze , ali ne mora da bude, ni brzi ni bolji ni ugodniji za rad ni pregledniji...

To sto si izrekao i jeste najbitnija stvar zbog koje se izdaju 2011 , 2012 itd.....kesh...

Jel stvarno ne znas kako funkcionise trziste softvera ili me onako pitas oslonjen na plitko zakljucivanje?

Ako je engine updateovan, ako je potpis updateovan, pitanje je bilo da li ima razlike u radu?
Novija verzija ne znaci nista u soft trzistu, osim trenda u sminki.
Ostalo moze , ali ne mora da bude, ni brzi ni bolji ni ugodniji za rad ni pregledniji...

To sto si izrekao i jeste najbitnija stvar zbog koje se izdaju 2011 , 2012 itd.....kesh...

Pa ako se ti razumiješ u tržište softvera zašto uopšte postavljaš takvo pitanje. Koja je najveća razlika u verzijama 2.5 ili 2.7 u odnosu na verzije 3.0 ili 4.0 vjerovatno će ti reći oni koji koriste taj antivirus. Ja ga ne koristim ali recimo znam da verzije 4.0 imaju bolju hereustiku kao i Antispyware zaštitu. Štaviše mislim da verzije 2.5 i 2.7 nemaju nikako antispyware zaštitu...

Postavljam pitanje zato sto ima smisla, i moram da ti nategnem logiku da bi eto dosli do nekog odgovora nekog ko zna....a pitanja su uvek namenjena onome ko zna...

Neko ce cak znati da li se updateom enginea menja i poboljsava heuristika samog noda....

Stavljam pitanje na vise tema koje sam videla da imaju veze sa nekim zarazama, virusima i antivirusima, jer ne znam gde ce se neko od "strucnjaka" :super: prvo pojaviti, pa cu ga sigurno ubaciti i negde gde ne spada. Ali ne mogu da skupim u kontakt sa HAUS-MAJSTOROM.Od sinoc mi svaki cas iskace warning sa zone alarma da neki "msvmiode trying to access the internet..." stiklirala ono deny i opciju da zapamti, ali se to pojavilo jos nekoliko puta.Malopre, cim sam ukljucila komp. izbecio mi se NOD av , i opet izaslo z.alarm upozorenje za msviode. Pa sam "rekla" NOD-u da skenira i brise sve sto nadje a onda je "nastupilo TROJANSKO DOBA"...
najezda.jpg

Sad se pojavila jos jedna stvar sa D diska koju mi ne da da "delete" ali mi nudi ove opcije: :rtfm:
untitled1.jpg

a ja ipak ne bih da prekinem skeniranje :rumenko:
Sta da radim?:think:
Gledala sam sad o tom msvidia malo po guglu, gde sam izmedju ostalog nasla i ovo
http://virus-com.com/viruscom/viruscom_88045.html
Jel da "upotrebim" mozda posle i to?

Ali ne mogu da skupim u kontakt sa HAUS-MAJSTOROM

Na koga mislis ,animiranog,mene:rotf:,onog sto se plezi ili coveka koji ti odrzava komp ?

Koliko vidim tebi je komp bas dobro zarazen,trojanci,crvi,igraju se samo tako. Koristio sam taj famozni nod i na preporuku kolege sa foruma,batalio sam ga.
Ako hoces poslusaj me Avast5,Malwarebytes' Anti-Malware(ukljucen protection i blokiranje sumnjivih sajtova) i ako hoces SUPERAntiSpyware (pokrenes ga povremeno,nadje tracking cookie uvek)
Zone alarm mi deluje nepotrebno,to je firewall ima ga i avast ,tako da..........:bye:

e da i ovo system restore,nod uvek detektuje kao zarazu,moguce da je i avast ne mogu da se setim,al kad sam iskljucio system restore vise me nije davio. i onako od njega nemam koristi,reinstal sistema mi je uvek bolja solucija kada zasteka win

Poslednja izmena:
Na koga mislis ,animiranog,mene:rotf:,onog sto se plezi ili coveka koji ti odrzava komp ?

Koliko vidim tebi je komp bas dobro zarazen,trojanci,crvi,igraju se samo tako. Koristio sam taj famozni nod i na preporuku kolege sa foruma,batalio sam ga.
Ako hoces poslusaj me Avast5,Malwarebytes' Anti-Malware(ukljucen protection i blokiranje sumnjivih sajtova) i ako hoces SUPERAntiSpyware (pokrenes ga povremeno,nadje tracking cookie uvek)
Zone alarm mi deluje nepotrebno,to je firewall ima ga i avast ,tako da..........:bye:

e da i ovo system restore,nod uvek detektuje kao zarazu,moguce da je i avast ne mogu da se setim,al kad sam iskljucio system restore vise me nije davio. i onako od njega nemam koristi,reinstal sistema mi je uvek bolja solucija kada zasteka win
problem (kako tako) resen. Hvala u svakom slucaju:zag:

Ako stvarno mislis da je ovo nesto zbog cega nekome treba da se rugas onda definitivno nisi normalan...
Skroluj malo na gore... Ima jos - pa se zasladi...
Nemas pojma koliko sam vaznih textova i razno-raznih stvari morala da obrisem u protekle 3 nedelje...

Daleko bilo da ti se rugam,samo mozes i napisati sta te muci a ne samo staviti smajli,jer u tvom prethodnom postu pise da je problem resen.;)

ljudi da li neko zna sajt gde mogu da skinem novi username i password... sve stare koje sam pokusavala, a i nove, eset smart security mi blokira, ili su odavno istekle.. :(
(moze link na pp ) hvala :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back