I mislim da ovakve parcijalne procene gde je korupcija a gde nije stete narodu , jer lagali se mi ili ne, narod funkcionise po turskom principu , a to je ako se nalovi dovoljno krivaca, ostali su posteni....
Medjutim, sada, danas stanje je mnogo daleko otislo , ljudi stanovnici Srbije su spali ispod svakog nivoa i ponasanja i poznavanja etike, moral postoji uvek, ali je nemoral, tj nije Moral , sa velikim M, vec je ono dogovor ljudi radimo samo za svoje dupe i to je to , to je i dalje moral, moral koji je Nemoral, tj dogovorili se svi koji zive u Srbiji da je sve dozvoljeno osim ubijanja a i to moze ako nas ponese bes ili osveta, ili sta vec ko misli da treba....ponos neki, takodje ti ces meni .....itd itd..
Pre 30 godina je stvarno stanje bilo takodje uzasno , samo je privid bio mnogo bolji , svi su kao tezili dobrom moralu , ali pravi borci za korektno i jednaka sansa za sve su bili izlozeni ogromnnim torturama i a svi ostali posteni su okretali glavu da se ne bi upleli i zamerili nekom pa da pati karijera...
Licni razgovor bi tekao izvini , ali moram da mislim na sebe, i tako pomnozeno sa 10 000 onih koji su izuzetno posteni , a da bi bili aktivirani stvarno kao podrzavaoci nekog vrednosnog gesta ili borbe, moralo je da imaju neki sukob ili neku licnu korist...dakle nista bez neke satisfakcije..
Mnogo vise npr 100 000 , moguce je znati 100 000 ljudi , bi bili oni sa etiketom mi smo posteni , drzimo se zakona, a ne drze se zakona, drze se gomile i rulje, a nisu ni posteni nego su korumpirani za poznanike, ili ono sto svi znamo kao veza je osnov uspeha....bez veze nista..
Naravno poznvati 100 000 ljudi ne znaci da imate toliko naplativih usluga...ili kredita za usluge....ali nije poenta u naplati usluga nego u tome da znate odnos kod ljudi u nekom drustvu..