Svi dužnici koji su nagomilali dugove za struju, kao i dužnici za RTV pretplatu, moći da očekuju sudske izvršitelje za prinudnu naplatu. A takvih je više stotina hiljada.
Šta se može zapleniti
- hrana koja ne može da se pojede za tri meseca
- televizor- kompjuter
- DVD
- veš
-mašina
- usisivač
- knjige
- umetničke slike
- muzički instrumenti
- poljoprivredna mehanizacija
- automobili
- računi u banci
- plata
- administrativnom zabranom
http://www.***************/drustvo/eps-ce-gradanima-pleniti-imovinu-25
Da se saberem (pre nego sto se oduzmem), dakle:
Hrana se pojede za jedan dan, ako pretekne- to ja pojedem nocu- otpada!
Televizor? Od deteta uzeti mogu preko mene mrtve, u dnevnoj sobi preko svekra mrtvog, imam jedan stari u garazi, moze da radi kad ga zivznes levom,onda desnom pa po sredini- moze!
Racunar? Imam dva, ako uzmu jedan - dete i ja cemo na jedan, ona rano leze ja ne, snaci cemo se, moze!
Vesh-mashina, moze odmah da im kazem. Dok opere potopi kupatilo, poravljali je svi znani i neznani, popravljala ja licno i cekicem i ekserima (jednom i letvom) nista, pusta i niko zivi ne zna gde, moze!
Usisivac? I njega sam popravljala (jednom kad sam ga popravila i ukljucila samo bljsenu nesto, ja ne budem lenja otvorim opet) radi, ali kad ga ukljucim svi iz komsiluka me psuju, moze!
Knjige? Zar oni citaju, zar uopste znaju da citaju? Dobro, dacu im one koje sam kupila, pokon-knjige ne dam, znaci- moze!
Umetnicke slike? Dve, ali imam dosta goblena (Vilerovih poklon od majke i jedan od pokojne bake) - ne dam, to su uspomene, sitni bod, ramovi su skupi, ne dam. Imam jednu sliku s vasara ne znam ko je kupio ne znam ni gde stoji ali cu pronaci, moze!
Muzicki instrumenti? Ima dvojnice, a imam i jednu gitaru fale dve zice, moze!
Poljoprivredne masine? Neka uzmu sve koje pronadju, sve!
Automobili? Imam jedan, ponekad se pali na guranje a ponekad nece ni to, mozda me oslobode bede, moze!
Racun u banci? Neka uzmu sve sto nadju, moze!
Plata? Uvek sam u minusu, ali, ne mogu da sprecim, nek uzmu.
Dakle, imam to sto imam, odnosno nista nemam sto mi treba, neka nose i to sto nemam a treba mi.
Rezime: Bicu uredno sa drzavom