Epitelne celije

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postovani, sta znaci ako su epitelne celije okrugle i ima ih 2-3. Leukocita takodje 2-3? Ostalo je sve normalno. Jedna doktorka mi je rekla da znaci da imam pesak a druga da je do 5 normalno i da pesak nije prisutan. Unapred hvala.

Nalaz urina je sledeći-proteini 1, u vidnom polju erci-sveži 2-3, izluženi5-6, lkci7-8,brojne epitelne ćelije i malo bakterija.
Da li je potrebno raditi urinokulturu i može li ovakav nalaz biti uzrok nagonske inkontinencije?

Imam 43 godine. Zbog povisenog pritiska sam se javila kardiologu koji me je uputio na laboratorijske analize,koje su pokazale povisenu masnocu,a u urinu leukociti 4-5,epitelne celije dosta,sluzi malo. Da li se radi o necem ozbiljnije posto sam upucena da uradim urinoculturu (antibiogram)? hvala unapred.

Dok cekam rezultate urinokulture,malo sam nervozna,s obzirom da sam usla u 11 nedelju trudnoce,a nalazi urina su mi sledeci
Izgled i boja:slabo zamucen,zut
Reakcija:neutralna
Relativna gustina:1,010
Leukociti:2-3
Eritrociti:retko bledi
epitelne celije:8 do 10 plocastih
Bakterije: Dosta
Ostalo:dosta sluzi

Imam slab bol posle mokrenja.Zadnih dana sam pila dosta cajeva,ali me bas nesto i ne prolazi.
Dosta dugo nisam imala problema sa besikom i bakterijama,a i kad imala,uvek sam se lecila cajevima i nikad nisam imala vecih problema.

Verovatno malo paranoisem,ali hormoni su cudo... :whistling:

Hajde , mozda je prava tema za ovo
KRV
glukoza 5.6
urea 6.5
holesterol 6.7
trigliceridi 1.48
dobar hole 1.45
neg holesterol 4.59
URIN
4-6 leukoci
2-4 eritrocita svesta
epitela dosta
sedimentacija 60

Godiste 63 godine....

Anamneza: tup bol u predelu besike, cesto mokrenje, nesvestice,ponekad je toplo hladno znojenje...ali ne otkako su pocele ove tegobe...
predlozena terapija 10 kapsula palitrexa od lekara opste prakse...
Comment:

Ovo je moj nalaz:
Eritrociti 1-2
Leukociti 30-40
Epitelne celije 30-35
Da napomenem, imam eserihiju, ali nemam nikakve bolove pri mokrenju, bolove u bubrezima. Ne osecam bukvalno nikakve simptome, a rezultati nisu ni malo dobri. I jos nesto, imala sam odnose dan pre nego sto sam predala urin na pregled. Da li to moze da poremeti nalaze?
Hvala, unapred

Da li neko moze da mi protumaci rezultate :
eritrociti bledi- 1-2
leukociti - 6-8
epitelne celije - 10-15
bakterije- dosta
sluz - dosta
Zensko je u pitanju, nemam bolove samo mi je u zadnjih par dana mokraca tamna?

Takodje imam pitanje na temu epitelnih celija u urinu.
Devojcici smo od 8.do 10. meseca vec nekoliko puta kontrolisali urin, jer su se u prvom nalazu pojavile okrugle epitelne celije.Svaki put je bilo sve ostalo u redu, osim pojave "MALO PLOCASTOG I OKRUGLOG EPITELA", ili "PRISUTNE CELIJE OKRUGLOG EPITELA".
Ovako izgleda svih 5 nalaza njenog urina:
Lako zamucen
Svetlo zuta
rel. gust. 1,010
pH 6
urobilinogen 1
malo celija plocastog i okruglog epitela
U 2 od tih 5 nalaza je bilo malo bakterija i 2-4 leukocita. Doktorka nas je poslala na UZ:
Oba bubrega su normalne velicine i oblika.
Konture su jasne i pravilne.
Hidronefroze nema.
Postoji granicna separacija karlicnog sistema levog bubrega koja je 2,0 mm(radiolog je prokomentarisao da je mozda imala blagu upalu, jer je u to vreme imala faringokonjuktivitis i pila antibiotike).
Parenhim je normalne sirine sa odrzanom kortikomedularnom granicom.
Konkremenata nema.
Nema nikakve tegobe, normalno mokri, napreduje. Ono sto bih pomenula, a sto mozda ima nekakve veze jeste da ona ne pije nista osim mleka za vreme podoja. Starije dete je takodje odbijalo bilo kakvu tecnost, ali nikada nije imala "sumnjive" nalaze.
Izvinite na opsirnosti, ali zelela sam da budem jasna i precizna.
Molila bih Vas za misljenje i savet.

Danas sam dobila nalaz kod ginekologa.

Piše ovako:

Bris cerviksa:
-Escherichia coli-veliki broj bakterija
-Izolovana je Candida albicans u velikom broju

Direktan mikroskopski preparat: epitelne ćelije,laktobacili,leukocita mnoštvo,spore gljiva i pseudohife.

Prema antibiogramu,dobila sam Amoxicilin i pored tog jos i DIFLUCAN 150mg

Jako sam zabrinuta jer vidim da da nista nije ok.

Molim Vas za mišljenje.

Ништа страшно. ;)
Имаш у вагини бактерију Ешерихију коли која регуларно живи у цревима и често је ми жене запатимо вагинално.
Плус гљивице које су чак регуларни становници вагине.
Само слушај упутства гинеколога и све ће бити како треба.

Molim vas da mi odgovorite kakav mi je nalaz pisat cu i sa skracenicama s obzirom da neke i ne razumije,eh ovako:
Urin:sl.zam
Boja zuta
Bjelancevine:sl.opal
Glukoza:5
Ketonska tijela:5
Epitelne stanice:malo pl.
Eritrociti:rijedak.izbl.
Leukociti:5-6
bakterije:malo okr,dosta štap.

Imam pitanje u vezi nalaza koji sam danas dobila aglasi ovako:
u-SEDIMENT: 10-15 leukocita, dosta celija plocastog epitela. bakterije, redal leukocit, malo urata
to je rez od urina i radila sam ga zato sto me bole krsta vec dva dana i bol se siri i malo ka jajnicima.
Ako mozete molim vas da mi pojasnite ovaj nalaz? Hvala
Sutra nosim urinokulturu.

Pozdrav,

Nalaz brisa uretralnog, bakterioloski i kvasnice mi govori sledece:

1. Mikroskopski pregled: Epitelne celije
2. Kulturom: Nakon inkubacije 48h, gljivice iz roda kvasnica nisu iskultivisane. Iskultivisan je Enterococcus spp. u velikom broju AB.

Zatim, Bris Uretralni-chlamydia trachomatis (dif):
Chlamydia trachomatis - u analiziranom uzorku brisa, miskroskopskim pregledom, DIF metodom, nadjeno je oko 50 epitelnih celija, a fluorescentnih telasca nema. Nalaz Chlamydiae trachomatis je negativan.

Da li moze kratko objasnjenje. Cekaju me jos i analiza urina i sperme, ali cisto ako mozete da mi kazete nesto oko pronadjenih celija.

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Кад се узме брис логично је да су у њему ћелије. ;)
То није суштина твог налаза. :)
Суштина је да ти је пронађена бактерија Ентерокок коју мораш да лечиш.
Не треба да бринеш, један је од најчешћих узрочника инфекција уринарних путева.

Кад се узме брис логично је да су у њему ћелије. ;)
То није суштина твог налаза. :)
Суштина је да ти је пронађена бактерија Ентерокок коју мораш да лечиш.
Не треба да бринеш, један је од најчешћих узрочника инфекција уринарних путева.

Sofija, hvala na bryom odgovoru.

Da li mozete da mi kazete poreklo te bakterije?

Back