Epitelne celije

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zanima me sta znaci 3-4 sveza i izbledela eritrocita, 7-8 leukocita, mnogo celija plocastog i vretenastog epitela, dosta bakterija i sluzi, nisam imala nikakvih tegoba osim pre nedelju dana kao prehlada, upala jajnika, sto je proslo. analize sam radila zajedno sa krvnom slikom, ali ne bih sve ovde pisala.da, nadjeni su mi proteini u mokraci, sl.pozitivan +-, ph urina mi je 6,0 ref. vre.4,6=7,8
ovo me brine ne ynam sta znaci i sta da radim,. da li da radim urinokulturu?

Молим некога да ми помогне пошто је лекар опуштен. Периодично ми се јавља бол са леве стране доњег стомака који иде до кука као и позади у пределу бубрега. Прошле године ми је рађен ултразвук где се видело мало песка у бубрезима. Пре месец дана сам осетила симптоме упале бешике, повећала количину течности у нади да ће проћи и пошто се на тоалет папиру појавила крв отишла код лекара. Урин је показао присуство крви у мокраћи, 15-20 свежих еритроцита, 8-10 бледих, мало плочастих епителних ћелија и мало бактерија. Уринокултура је показала бактерију стафилококус коагулаза. Попила сам две кутије палитрекса, увела разне чајеве, била на ултразвуку(наравно приватно) где се опет видео песак у бубрезима. Данас сам опет дала урин на контролу и ево резултата:
Леукоцити: ретки;
Еритроцити: 8-10 свежих и смежураних;
Хемоглобин:+-
3-4 плочасте епителне ћелије;
бактерије: мало и мало слузи.
Лекар ми чак није дао ни да поновим урин са ставом хоће то код жена!!! И то ти је од песка. Некако нисам мирна па ме интересује да ли ико има коментар на овај резултат? Иначе ме и даље мало болуцка позади и мало напред....Унапред хвала!!!:bye:

Dobro vece. Potrebno mi je tumacenje rezultata urina.
Izgled: zamucen
boja:zuta
proteina: +
Leukociti 10-12
Epitelne celije: dosta
Sluzi: dosta
uz sve to imam poviseno gvozdje smanjeno TIBC i UIBC,zasicenje transferina 90,3 % i GOT mi je povisen. Kreatinin mi je 42.
Zensko sam i bila bih vam zahvalna za tumacenje.

Da li moze tumacenje rez urina, u pitanju je dete 2 godine, pio je antibiotik pancef zbog upale grla
Leukociti 10-15
Epitelne celije 10-20
Bakterije dosta
Gljivice mnogo.
Prekosutra radimo urinokulturu jer mora proci 3 dana od antibiotika. Ima crvenilo i sitne bubuljicice na pisi i crvenilo na testisima

Pozdrav,
Da li bi neko mogao da mi protumači rezultate urina, brine me nalaz bakterija dosta a čini se da je sve ostalo u normali?
izgled - bistar
boja - žuta
ph - 5
specifična težina - 1020
proterini, glukoza, askorbinska kiselina, ketonska tela, bilirubin, urobilinogen, hemoglobin, nititi - sve negativno
leukociti - 3-5
eritrociti sveži - 1-3
eritrociti bledi - 1-3
epitelne ćelije pločaste - 2-4
kristali - retki Ca oksalata
Bakterije - dosta

Zbog čega je rađena analiza, kakvi su simptomi?
Verovatno blaža infekcija i možda pesak, odatle eritrociti kojih u mokraći normalno nema.
Trebalo bi uraditi urinokulturu i na osnovu toga ide terapija. Da li je UZ abdomena rađen skoro? U zavisnosti od simptoma možda bude potreban.

Back