EP poziva na međunarodnu istragu zbog izbora i traži da se pošalje ekspertska misija u Srbiju

Pa zar to nije dovoljno da se ponove izbori? Plus domaca pomeranja iz Kovina u Grocku npr.?
Govorio sam o mogućnosti a ne o dokazima. Pošto je na samim glasačkim mestima bio minoran broj prigovora o neregularnosti a od toga je većina odbačena (sem dva - mislim) Centralna izborna komisija nema nikakvih razloga da ponovi izbore . Ako je u pitanju nekakav inžinjering od ranije a državni tužilac nije pokrenuo postupak u vezi toga usled nedovoljno dokaza , oštećeni imaju pravo da pokrenu postupak zbog kako oni misle krađe gde će izneti dokaze. U krajnjem slučaju bilo da to pokrene tužilac ili je u pitanju privatna tužba vodi se postupak koji može da traje i par godina. Za to vreme mora da teče politički život , tj izabrani parlament mora da funkcioniše . Tako je svuda u svetu.
 
Za to vreme mora da teče politički život , tj izabrani parlament mora da funkcioniše . Tako je svuda u svetu.
Тај ти парламент ничему не служи кад имаш Гмаза на Власти који одлучује о свему.
Зато му било и битно да покраде Изборе јер оно,шта ОН сматра да је неопходно да се изгласа---он то парламентарцима само досстави и они то изгласају.
Уместо да је обрнуто.
 
Što bi neko iz Kovina išao u Grocku? Inače maksimum koji kilava i nesposobna "opozicija" može da izboksuje jeste ponavljanje izbora u BG.
Jesu kilavi,stoji i ponavljanje ce im izboriti EU.Ali svi ce cuti da su ovi kraduckali makar i tih 13 000.Garantovano vise nece to raditi. A ODIRH ce im pretresti biracke spiskove i doci u jos vecem broju.u kontrolu.
 
U Nacrtu rezolucije Evropskog parlamenta, koji je Nova.rs ekskluzivno objavila, eksplicitno se traži da se pokrene nezavisna međunarodna istrage zbog izbora u Srbiji. Pored toga, navodi se da je potrebno poslati nezavisnu ekspertsku misiju.

Poslanici Evropskog parlamenta izradili su nacrt Rezolucije o Srbiji, koji je usledio nakon izbora za koje su brojni međunarodni posmatrači ocenili da su bili neregularni.

U tekstu dokumenta, koji je Nova.rs eskluzivno objavila u tački četiri poziva se na nezavisnu međunarodnu istragu uvaženih međunarodnih pravnih stručnjaka i institucija o neregularnostima parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, sa posebnim osvrtom na izbore za Skupštinu grada Beograda.

EKSKLUZIVNO Nacrt Rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji


Da li će Vučića zaboleti glava kad vidi Rezoluciju EP o izborima u Srbiji: Evroparlamentarci imaju novu poruku za predsednika Srbije


Traži se i da se ispitaju pojedini navodi, uključuući one u vezi sa organizovanim migracije birača na lokalnom nivou, prevazilaze okvire obuhvaćene izveštajima OEBS/ODIHR.

U tački pet EP poziva Evropsku komisiju da pokrene inicijativu za slanje ekspertske misije u Srbiju.

„Evropski parlament poziva Evropsku komisiju da pokrene inicijativu za slanje ekspertske misije u Srbiju, koja bi eventualno uključivala stručnjake iz OEBS-a/ODIHR-a, Venecijanske komisije i Saveta Evrope, kako bi procenila situaciju sa nedavnim izborima i postizbornim dešavanjima u nastojanju da omogućiti preduslove za uspostavljanje neophodnog društvenog dijaloga koji bi doveo do vraćanja poverenja javnosti u institucije i procene i rešavanja pitanja sistemske vladavine prava u Srbiji, po ugledu na „Priebe izveštaje” o vladavini prava u Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini“, stoji u dokumentu.

Ceo Nacrt rezolucije čitajte u odvojenoj vesti.

https://nova.rs/vesti/politika/ep-p...bpush&utm_campaign=2024-02-06-EP-poziva-na-me

Evropski parlament je već godinama protiv Vučića ali su zato Evropska komisija i Ursula na njegovoj strani. Ne deluje mi da će ovo zaživeti.
pa nismo ni mi bas svi ovce.
 
Vreme je da se ukinu mandati....
Svaka budala zna da podnese zahtev opstini da mu se izda dozvola, i svaka budala zna da podnese zahtev da mu se izgradi put...
Ne zna svaka budala, 99% srpskih budala to ne zna, ali to je problem Srbije, danas, nekad su srednjoskolci znali to....bar 3 u svakom odelenju...

Popunis zahtev, imas odredjen broj potpisnika za nesto , politicki odbor to pripremi za odlucivanje, kasnije se bira izvodjac, ima referenci, Godisnji budzet se takodje odredjuje preko saglasnosti sa svakom stavkom..

Ima samo jedan problem.....
Ljudi nerado izdvajaju za vojsku kod takvih modela neposrednog odlucivanja, vec se veci deo iznosa odvoji za uredjenje i komunalne projekte i razvojne projekte....i tehnoloske projekte, a vrlo mali deo za naoruzanje....

Insistiranje na starom modelu postavljanja kraljeva i dahija je apsurd, ne znam zasto se ljudima svidja taj model, osim ako su oportunisti i guraju svoje rodjake na funkcije gde ce posle odobravati i koristiti korupciju..
Ali onda je ceo narod koristoljubiv i zeljan korupcije...
CG je dobar primer gde se vecina stvari obavlja preko korupcije..

Hocete da vidite kako se tada ne moze dobiti vrhunska nega u zdravstvu?
Naravno da se ne moze dobiti...cak i kad EU daje novac, npr u oblasti mentalnog zdravlja....nego se fuserski odradi kako vec naslucujete...
A Srbija ima vrhunsku Toponicu....selo koje ima najbolju psihijatrijsku ustanovu na Balkanu....
I 10x bolju psihijatrijsku podrsku nego ceo balkan...
Jeste da psiholoska i psihoterapeutska usluga nisu na visini ali to kosta, a i malo je proverenih psihoterapeuta, mnogo sarlatana....ali tek da vidite koliko je toga u protekcionom sistemu...
 
Ipak te kopka cinjenica da je tkz. Predsednik tvoje matice pokrao izbore.
A tebe i tvog gazdu baš žulja Vučić?
Pa jel su kontrolori vašeg gazde svi do jednog potpisali zapisnike sa biračkih
mesta bez problema?
Jesu.
Jel su (i vaši) članovi komisije koja je proveravala biračke spiskove rekli da su OK?
Jesu.

Pa šta hoćete više, kukavci jadni?
 
из страха за голи живот су узели те мандатичиће од по 150К динара месечно(ел толико)?..
чисто да се не баци :mrgreen:
Da, naveli su tekuċe račune ALI ULAZITI U SKUPŠTINSKU SALU "DA RADE" TO NEĆE SIGURNO (DS)

Čisto da se znaju neki principi :ljutko:

P.S. Lešnik torta i piletina u medu iz skupštinskog restorana se ne računaju u bojkot, to da im se spremi i zapakuje, saċe šofer da preuzme da ponesu...
Šta? još nije gotovo? E sad će nasilje...
 

Back
Top