EP poziva na međunarodnu istragu zbog izbora i traži da se pošalje ekspertska misija u Srbiju

I šta sad treba EU da zaključi posle ove nenadjebive Stojkove tvrdnje?
Pa ono što je očigledno - "oporba" radi po Kurtijevim uputstvima, sve je
to preslikano iz šiptarske "skupštine" i plaćeno ili od Đilasa ili od Kurtija.
Pogledaj scene iz šiptarske "skupštine", pogledaj iz ukrajinske skupštine,
pa će ti biti sve jasno, ko stoji iza toga i ko to podržava.
 
U Nacrtu rezolucije Evropskog parlamenta, koji je Nova.rs ekskluzivno objavila, eksplicitno se traži da se pokrene nezavisna međunarodna istrage zbog izbora u Srbiji. Pored toga, navodi se da je potrebno poslati nezavisnu ekspertsku misiju.

Poslanici Evropskog parlamenta izradili su nacrt Rezolucije o Srbiji, koji je usledio nakon izbora za koje su brojni međunarodni posmatrači ocenili da su bili neregularni.

U tekstu dokumenta, koji je Nova.rs eskluzivno objavila u tački četiri poziva se na nezavisnu međunarodnu istragu uvaženih međunarodnih pravnih stručnjaka i institucija o neregularnostima parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, sa posebnim osvrtom na izbore za Skupštinu grada Beograda.

EKSKLUZIVNO Nacrt Rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji


Da li će Vučića zaboleti glava kad vidi Rezoluciju EP o izborima u Srbiji: Evroparlamentarci imaju novu poruku za predsednika Srbije


Traži se i da se ispitaju pojedini navodi, uključuući one u vezi sa organizovanim migracije birača na lokalnom nivou, prevazilaze okvire obuhvaćene izveštajima OEBS/ODIHR.

U tački pet EP poziva Evropsku komisiju da pokrene inicijativu za slanje ekspertske misije u Srbiju.

„Evropski parlament poziva Evropsku komisiju da pokrene inicijativu za slanje ekspertske misije u Srbiju, koja bi eventualno uključivala stručnjake iz OEBS-a/ODIHR-a, Venecijanske komisije i Saveta Evrope, kako bi procenila situaciju sa nedavnim izborima i postizbornim dešavanjima u nastojanju da omogućiti preduslove za uspostavljanje neophodnog društvenog dijaloga koji bi doveo do vraćanja poverenja javnosti u institucije i procene i rešavanja pitanja sistemske vladavine prava u Srbiji, po ugledu na „Priebe izveštaje” o vladavini prava u Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini“, stoji u dokumentu.

Ceo Nacrt rezolucije čitajte u odvojenoj vesti.

https://nova.rs/vesti/politika/ep-p...bpush&utm_campaign=2024-02-06-EP-poziva-na-me

Evropski parlament je već godinama protiv Vučića ali su zato Evropska komisija i Ursula na njegovoj strani. Ne deluje mi da će ovo zaživeti.
Šolakovi spinovi, za to je jedino nadležna Evropska Komisija, u EP možeš da nađeš sve, kao i u srpskoj skupštini.
 
Ovo je flagrantno kršenje međunarodnog prava i mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene i međunarodno priznate države. Hitno treba sazvati generalnu skupštinu Ujedinjenih Nacija i suprotstaviti se imperijalističko-fašističkom ponašanju takozvanih ''demokratskih'' zemalja. Rusija, Kina, Indija i ostale slobodarske zemlje su uz nas.
 
Haha, pa imaju veze. Oni Vučiću dozvoljavaju autokratski stil vladavine (koruptivno bogaćenje i represiju prema opoziciji/medijima) a za uzvrat traže da ispunjava zadatke (Kosovo i Rio Tinto). Pa kad predsenik krene da vrda, onda moraju malo da ga pritegnu. Prvo izađe nacrt (to je opomena), sad se čeka njegov odgovor, pa ako bude na nivou zadatka, finalna verzija će biti prepravljena. Ako ne, kreće da nagrabusi
Ne lupaj, toliko te N1 uzeo pod svoje da više ne kapiraš da EP nema nikakvih ovlašćenja oko ovoga - Evropska komisija se jedino pita oko spoljne politike EU. Ovo je isto kao i kad Vučkovi poslanici sroče “oštru rezoluciju”.
 

Poslanica Evropskog parlamenta: Rezolucija o Srbiji biće veoma oštra, u njoj se traži i zamrzavanje pretpristupnih sredstava​

Članica Evropskog parlamenta Gvendolin Delbos Korfild izjavila je danas da će ove nedelje (u vezi zahteva za obavljanjem međunarodne istrage o izborima u Srbiji) biti objavljena rezolucija u kojoj će biti i "veoma oštrih reči".


Delbos Korfild je za televiziju N1 rekla da je takvih izveštaja već bilo u prethodnom periodu, u vezi izbora u Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

„Tražimo da se tako nešto uradi i u Srbiji. Imamo neke optužbe i moramo da obezbedimo da one budu proučene i dokazane“, rekla je Delbos Korfild.
Ne novce,tko će režimske botove plaćati.
 
Ako mislite da ih boli dzoka za EU,gresite. Brnaba nesto zamutavela u poslednje vreme na tu temu,mislim dodatno jer je i onako mutava.
Mora se na popravni,za Beograd jer Bosancerosi sa dvojnim mogu da glasaju na rebulici a ovo sa BGD je pokusaj da se malo kraducka.
Malo manje lupanja, to što te Šolak laže da se EP za nešto pita je problem tvoje percepcije. Prerogativa Evropske Komisije koju oni ne zanimaju.
 
Ovo je flagrantno kršenje međunarodnog prava i mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene i međunarodno priznate države. Hitno treba sazvati generalnu skupštinu Ujedinjenih Nacija i suprotstaviti se imperijalističko-fašističkom ponašanju takozvanih ''demokratskih'' zemalja. Rusija, Kina, Indija i ostale slobodarske zemlje su uz nas.
EP donosi mnoge rezolucije upravo zbog toga što nema nikakvih ingerencija.
 
Znači sad su pokrali i republičke izbore , interesantno.
Da su zavetnici zapadnog lagera u Srbiji od početka izašli u javnost sa pričom o tome kako je u opštini Ćićevac, ili Pećinci ili Prijepolju ... izvršena krađa ko bi u to mogao da posumlja jer svi znamo ko su banditi iz SNS-a . No pošto su krenuli sa pričom da je u Beogradu glasalo 40 000 bosanaca osim toga što se prepoznaje autor svakome ko zna matemtiku do četvrtog razreda osnovne je jasno da je u pitanju laž. Kako sad možemo da verujemo i u krađu u Tamnavi iako se tamo verovatno i dogodila.
 
Malo manje lupanja, to što te Šolak laže da se EP za nešto pita je problem tvoje percepcije. Prerogativa Evropske Komisije koju oni ne zanimaju.
Jeste sve si pogodio kao prstom u durpe. Evropski parlamentarci nece da budu krpe ,ne bih se inatio sa njima,da su beznacajni.Uostalom videcemo za par dana,sta mislis sto nema skupstine grada?A ima parlament.
 
Znači sad su pokrali i republičke izbore , interesantno.
Da su zavetnici zapadnog lagera u Srbiji od početka izašli u javnost sa pričom o tome kako je u opštini Ćićevac, ili Pećinci ili Prijepolju ... izvršena krađa ko bi u to mogao da posumlja jer svi znmo ko su banditi iz SNS-a . No pošto su krenuli sa očiglednom laži da je u Beogradu glasalo 40 000 bosanaca što je jedna glupa laž a i prepoznaje se autor. Kako sad možemo da verujemo i u krađu u Tamnavi iako se tamo verovatno i dogodila.
A koliko je Bosanaca glasalo u Beogradu?
 
Do 13 000 glasača koliko tačno iznosi broj novoupisanih od prošlih izbora. Realno broj je manji (verovatno cc upola) pošto su se neki za taj period zaista doseljavali u Beograd i prijavili svoje novo prebivalište što je legalno.
Pa zar to nije dovoljno da se ponove izbori? Plus domaca pomeranja iz Kovina u Grocku npr.?
 
Jeste sve si pogodio kao prstom u durpe. Evropski parlamentarci nece da budu krpe ,ne bih se inatio sa njima,da su beznacajni.Uostalom videcemo za par dana,sta mislis sto nema skupstine grada?A ima parlament.
Stavi prst tamo sebi da ne potoneš kad se tuširaš, znaš! Ili uzajamno, sa svojom uzdanicom Violom fon Kramon.

Samo glasaj za svog Đilasa pa onda psuj levo i desno kad vas vaš AV bude malo pritegao. Botovi i jedni i drugi, AV svojima daje parizer, a vi botujete za koji sat Šolakovog laganja sa N1 i Nove. Zbog ovakvih komentara si zaslužio Voolina za vrhovnog, znaš!
 

Back
Top