eo teme bez dileme

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
kazhe mi jedna balkanska zhena neki dan sledetje "niti zena koja se po drugi put udaje voli tog novog muzha kao shto je voljela prvog niti cojek koji se po drugi put zheni voli tu drugu zhenu kao shto je volio prvu, oni to samo tako kazhu, jer druga/drugi ...to nije ni nalik na ono sto su imali a nisu znali sachuvati."

imali tu istine.?

Nisam se još udavala, pa da mogu da kažem, sa tog aspekta...ali eto sa aspekta veza, svaki je bio jedinka za sebe. Divan. I neponovljiv. Na drugačiji način voljen. Ni ja nisam bila ista, u svim momentima. Situacijama. Negde se nisam snalazila. Snašla. Sve je to za ljude. I en treba se time opterećivati. Ne dozvoljavam ni da mene neko gleda kroz prizmu ljudi koje je voleo, kao što danas sutra, kada ja nekoga budem upoznala, neću u njemu niti gledati niti tražiti, ljude koje sam volela. Voleću u njemu, ono što on jeste, kao biće. Sve drugo je nepošteno i nikome za ne poželeti.

Nema to veze, prvi, drugi, peti...
Ne govori ona, bar ja tako mislim, o ljubavnom kvantitetu, vec razliciti periodi zivota donose razlicite situacije, pa tako ne mozes nikad voleti dve razlicite osobe na potpuno isti nacin.
Znaci u pitanju je nacin a ne kolicina :)

kazhe mi jedna balkanska zhena neki dan sledetje "niti zena koja se po drugi put udaje voli tog novog muzha kao shto je voljela prvog niti cojek koji se po drugi put zheni voli tu drugu zhenu kao shto je volio prvu, oni to samo tako kazhu, jer druga/drugi ...to nije ni nalik na ono sto su imali a nisu znali sachuvati."

imali tu istine.?
ma glupost brak ti je ko veza a ima veza i vezica koje se po trajanju vrednuju..to se mozda misli na fini tretman jer za drugog nece uzeti barabu koja je samarala

Смешно, као да каже да се никад нећеш заљубити као у средњој школи. И нећеш, тада се заљубиш јер неко има плаве или зелене очи, а то ни на који нмачин не говори о квалитету наредних веза (пре о страху да се живи у садашњости).

imali tu istine.?

A meni opet jedna druga balkanska zena rece da se uvek vise voli prvo dete a druga zena, a jedna treca balkanska zena kaze da se uvek voli mladje jer je mladje sladje i tako redom. Svaka balkanska zena ima po jednu svoju mudrost.

Licno ja mislim da covek moze voleti drugu zenu isto ili vise nego prvu ali da mu odnos prema drugom braku ne moze nikada biti kao prema prvom. Nesto pukne posle razvoda u coveku pa promeni ili celog sebe ili svoje ponasanje.

Najzad,
u prvoj ljubavi radja se i prva bora
ovde negde na celu
i celog zivota te prati

Radja se prva tuga i prva ljubomora
i prvi put se pati.

I odjednom ti drugcije izgleda citav svet.
Nesto u glavi gori,
nesto tutnja
i vri.
To nije kao matematika.
Tu su dva i dva cesto - pet
A cesto - nisu ni tri.

Ne pitaj zasto odkud odjednom kosava brise.
To mozda i nije vetar.
To prva ljubav uzdise.

Ne pitaj odkuda kise odjednom pljusnu jace.
To mozda i nije pljusak,
vec neko zbog ljubavi place
i trepavice mu slane
i rukavi mu slani
kao presoljeni rucak i kao okeani.

Uostalom
sta vredi o prvoj ljubavi i dalje da se soli.
Izvoli,
samo izvoli,
pa ako je tebi isto ovako - ti kazi,
a ako nije isto - onda sve se ovo ne vazi...
:zaljubljena: bog otac rekao...

imali tu istine.?
Da nije boldovano bilo bi istina, jer nije potpuno isto kada se po prvi put upuštaš u nešto i upoznaješ sebe i svoje prohteve sa sledećim kada već imaš neko iskustvo, odnosno prethodna saznanja. Mada i nije neka razlika. Sa dodatkom označenog (bold) cela izjava postaje teško sranje, malo žal za prosutim mlekom, malo greška u glavama nekih ljudi zbog koje ne žele da se osećaju dobro kraj nekog. .

Смешно, као да каже да се никад нећеш заљубити као у средњој школи. И нећеш, тада се заљубиш јер неко има плаве или зелене очи, а то ни на који нмачин не говори о квалитету наредних веза (пре о страху да се живи у садашњости).

Jbt, ja se zaljubila u njegove zelene oci :zcepanje: u visinu, stas, drzanje. Pa majketi, sta jedna balavica drugo moze da primeti u tim godinama.
Al, nek je on ziv i zdrav mojoj deci :)

To nema veze s mozgom, šta ti ta kaže...Ako je već balkanska žena(kako si je okarakterisala)-onda bi ona trebala znati onu staru mudroliju da se najviše voli druga žena :lol: ( i da izbacim nastavak poslovice gde se etiketira prvo dete).
Sad ozbiljno-pre bih rekla da to ima veze s godinama ulaska u brak, jer ko u drugi brak ulazi-ima malo ozbiljnije rezone i kriterijume sem zaljubljenosti i iluzije da se od ljubavi i dobrog sexa živi. Tada ljudi više traže sličnosti sa nekim, a kao mlađi ložili su se na kontraste. Ne svi, ali eto za taj primer npr :lol:

imali tu istine.?
Ja sam cula potpuno suprotnu stvar da se vise voli druga zena (ili muskarac) i da su posveceniji braku.

Све зависи да ли се први брак завршио смрћу супружника или разводом.
Једна бака ми је рекла да је обожавала свог првог мужа, а другог више поштује него што га стварно воли.
Мада то зависи и у којим годинама се прекида брак.
Многи су се тако развели у својим 40-им или 50-им годинама и онда је по правилу тај брак стабилнији, зато што су деца одрасла,
нема нервозе, могу да се посвете себи и уживају, многи су мудрији, многи оду у пензију па имају више времена....
Али, нема правила као и све у животу, свако има право да тражи љубав и да ужива у њој, ако је усамљен...

imali tu istine.?

А ја сам чула да углавном мушкарац више воли другу жену...ваљда зато што је овај пут добро промислио

imali tu istine.?
Verujem da žene generalno steknu neko iskustvo i da im ljubav nije toliko primarna koliko dobar odnos sa novim suprugom... msm da tu nema neke vrtoglave strasti i neviđene ljubavi već da je to više veliko poštovanje iz kog se rađa ljubav.
Za muškarce koji se drugi put žene verujem da vole drugu ženu više... bar mi tako izgleda kad gledam sa strane.

imali tu istine.?

a đavo bi ga znao
isto tako jedna poslovica kaže: najviše se voli prvo dijete i DRUGA žena

Back