crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
Колико сам приметила, већина професора и ученика у току мог школовања писало је пола писано, пола штампано. Нека слова писана, нека штампана, јер је тако лакше.
И сама сам учила да пишем енглески пре него што сам научила добро латиницу, тако да сам имала проблема са правилним писањем одређених слова, јер се на часовима страног језика томе не посвећује довољно пажње.
Иначе, ми смо учење немачког/француског/руског почињали у трећем, а енглеског у петом разреду. И није ту било песмица итд, него смо одмах писали животиње, имена људи... Чини ми се да смо у другом разреду учили латиницу.![]()
Nastava engleskog jezika za decu koja ne znaju da pisu latinicu po pravilu se sprovodi kroz slike, crtanje i pesmice, laganu komunikaciju jednostavnim recenicama, ali i kroz pisanje pojedinih reci koje se tako napisane shvataju kao crtez. Al da ne ponavljam. Ako se pravilno sprovodi, ne dolazi do zabune u ucenju slova. Mislim da je, kad do te zabune dodje, vise problem u nacinu prenosenja znanja nego u samom ucenju jezika kroz sve njegove aspekte.
Poslednja izmena: