ENERGETSKI VAMPIRIZAM

Ne znam. Trebalo bi da je čovek emotivno biće. I teško je stvarno odlučiti između srca i razuma. Srcem možeš doživeti neverovatne trenutke, ali razum te može spasiti od propasti. Najgore je što nikad ne znaš na čemu si sa ljudima.
Ja zato više cenim formulu i šablon. U nauci je lako, fizika, hemija, matematika. Sve je u računu, formuli i šablonu. Ako veruješ formuli, ona te neće izneveriti. Sa ljudima je to komplikovanije. Uvek te mogu povrediti, namerno ili slučajno, bez obzira koliko im veruješ.

razum je samo jedna od funkcija uma isto kao i "srce" tj emocije..
ljudi cesto grese kad daju prednost jednom ili drugom..narocito ako su ta dva u medjusobnom sukobu..a kad su ta dva u sukobu sva je prilika da nijedno od njih nije u pravu
u normalnim okolnostima u pitanju je kooperacija.

Bila sam na moru sa poznanicom za koju sam chula da je smarachica...elem negativa seosecala svuda oko nje, pogotovo kad je pochela da pricha o vrlo ozbiljnim stvarima sa takvom jarom i srzbom da je to bilo gadno...ali ja sam bila u drugom fazonu,nisam dozvolila da me dotakne bilo shta od svega toga i da mi odnosi energiju...drugim rechima tako sam je iskulirala chitavih deset dana da je na kraju bila meka ko pamuk...ma biti pozitivan uvek i na svakom mestu to je prava stvar mada nije uvek lako :)

naravno da ne trebaš biti pozitivan kad je energetski vampirizam u pitanju, nego baš suprotno; moraš biti negativan i dovoljno jak da ga odbiješ i da izmakneš uticaju i manipulaciji...nije lako uopšte, potogovo kad te uhvati u mašinu :)
zlo :evil: :)

Bila sam na moru sa poznanicom za koju sam chula da je smarachica...elem negativa seosecala svuda oko nje, pogotovo kad je pochela da pricha o vrlo ozbiljnim stvarima sa takvom jarom i srzbom da je to bilo gadno...ali ja sam bila u drugom fazonu,nisam dozvolila da me dotakne bilo shta od svega toga i da mi odnosi energiju...drugim rechima tako sam je iskulirala chitavih deset dana da je na kraju bila meka ko pamuk...ma biti pozitivan uvek i na svakom mestu to je prava stvar mada nije uvek lako :)
A sto si uopste isla na more sa osobom za koju znas da je smaracica pa je onda trpela danima?

A sto si uopste isla na more sa osobom za koju znas da je smaracica pa je onda trpela danima?
:lol:..pitanje je na mestu...pa tako se potrefilo,msm nisam ja bash sa njom htela da idem nego je ona upala u kombinaciju sa josh jednom osobom...a da uplata za more ne bi propala,ja pristala znajuci sebe...msm ja sam na moru opushtena pricha,boli me doope za sve pa tako i za svu negativu koju je ona neprestalno sipala...i znash shta ,na kraju je odustala:lol:

Verujem, ali si uludo trosila energiju pokusavajuci njenu negativnu da neutraliziras.
Imao sam i ja slican slucaj i jesam pokusao ali sam na kraju slucaj odjebo, bilo mi mnogo jednostavnije nego da se preganjam sa isfrustriranom osobom.

Ma jok samo sam filosofski gleda;la na sve ,po onoj niko nije savrshen...osim toga zena je bila uredna u kupatilu a na to sam osetljiva...sve ostalo sam iskulirala totalno i chestitala sebi shto sam kao nekad uspela da aktiviram svoju pozitivnu crtu karaktera koja se zove tolerantnost...:)

Ne ideš na odmor ili biraš društvo?...:lol:
..ja sam ove godine izabrala da ne idem na odmor jer, ima li na ovom svetu većeg energetskog vampira
od praznog novčanika...:mrgreen:

Poslednja izmena:
ima ljudi koji se hrane nasom enrgijom pa nas toliko iscrpe da ostanemo bez ikakve volje . neki se hrane nasim uspijehom smatrajuci se nasim zastitnicima i zive kroz nas dok je drugima dovoljno da imamo neki problem da oni budu sretni .

poznajete li kojeg emocionalnog vampira ?:whistling:

Back