Energetska pića ubijaju zar ne ?

Sve to sto si naveo je lose. Casa vina i redovno opijanje po kafanama pivcinama nije isto. A to je stvar kulture. Kakvu kulturu gradimo. Zato sam protiv. Sto se mene tice, ne moze. Zabranjeno. Ne treba nam joa poroka samo zato sto ne umemo ni sa dosadasnjim da se nosimo.
Da al mi smo mislim ostali jedina drzava u Evropi gde je dozvoljeno pusenje u restoranima/kaficima a da ne spominjem koliko jw glupo ono deljenje u dve zone, pusacku i nepusacku.

Niko nam ne radi o glavi sa energetskim pićima,isto kao što nam niko ne radi o glavi ni sa alkoholom i cigaretama...to su jednostavno stvari koje su na tržištu zato što eto ima potreba za njima i stvaraju profit a prizvođači se ne opterećuju mnogo jer su na pakovanju naveli štetne supstance koje sadrže i ne može niko da ih optuži za to da prećutkuju šetnost tih prizvoda i da je kupac sam odgovoran jer je i uprkos toga što su sastojci navedeni štetni birao da ih konzumira.
Koji su to štetni sastojci navedeni na ambalaži energetskog napitka ?

Dobar dan svima koliko vas ima.

Ovo su pića koja ne smeju da se mesaju sa alkoholom tada mogu da ubiju zato sto ne osecas dejstvo alkohola pijes smatras nisi pijan preterujes.
Na limenkama pise zabranjeno za maloletne zabranjeno za trudnice zabranjeno za one sa srcanim tegobama zabranjeno vise od dve limenke dnevno.

Guaranu sam davno pila stalno dok mi se nije zgadila ni gutljaj nisam mogla gadna mi je dan danas.Guaranu mohito mogu malo da popijem fin je ukus ostatak prepustim.Crna guarana je jaka samo meni tada bila taman posto sam je pila kao naviknuta na obicnu.(Za one koji ih ne piju to je grom previse jaka.)Red bul ima ukus kafe jednom sam ga probala zivot mi se ogadio /neko sa nacrtanim panterom cime vec ne secam se na njemu je zasecerena vod odvratno.

Zdravim osobama koje po nekada umreno popiju nece biti nista / svakako je bolje popiti casu vina ( malo na dnu case kako treba radi uzivanja) bolje je 0.75 flasu vina polako uz neko suvo meso hamburgere nego ovo.
Ne treba mesati ova pića / ne treba uz njih piti alkohol / ne treba preterivati te svako ko je zdrav moze da proba.

Neuropsihijatri,kazu da su veci alkoholicari oni sto piju svaki dan po nekoliko casica na dan i svaki dan,nego oni sto se naroljaju,pa posle ne mogu da okuse mesec dana.

20210606_190219.jpg

20210606_190327.jpg

"
ZDRAV 16-godišnji dečak, prema rečima lekara, preminuo je od konzumiranja previše kofeina u kratkom vremenskom periodu. Dejvis Alen Krajp popio je "belu kafu" (late) iz Mekdonaldsa i energetski napitak u roku od dva sata.

Okržni mrtvozornik, Geri Vats, potvrdio je da je "kofeinom izazvana srčana aritmija" bila uzrok smrti.

Tinejdžer se srušio tokom školskog časa u Spring Hil srednjoj školi u Južnoj Karolini.

Vats je ovo objavio na konferenciji za novinare sa ocem preminulog dečaka, koji je dodao da je tinejdžer bio u dobrom zdravstvenom stanju i nije imao porodičnu istoriju medicinskih problema koje bi kofein mogao pogoršati."

"Američki tinejdžer umro je nakon što je u kratkom vremenskom roku popio previše pića sa kofeinom, saopšteno je nakon obdukcije.

Neka energetska pića sadrže visoke nivoe kofeina. Dejvis Alen Krip (16) kolabirao je u srednjoj školi u aprilu nakon što je popio kafu late "Mekdonalds", veliku količinu bezalkoholnog pića "Mauntin Dju" i jedno energetsko piće za manje od dva sata, rekao je istražni sudija Geri Vots.

Ovaj 16-godišnjak umro je od "srčanog poremećaja izazvanog kofeinom, što je najverovatnije uzrokovalo aritmiju", preneo je Bi-Bi-Si. Mladić ranije nije imao probleme sa srcem. Bio težak 90 kilograma, ali nije smatran pretjerano gojaznim.

- Ovo nije slučaj predoziranja kofeinom - rekao je Vots Rojtersu."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ISTRAŽNI SUDIJA JE DOŠAO DO ZAKLJUČKA DA KOFEIN NIJE KRIVAC ZA SMRT TINEJDŽERA ?

ŠTA GA JE ONDA UBILO ?

KOJI SASTOJAK TOG SOČINENIJA UBIJA DECU ?

KADA ĆE GA OBELODANITI KONAČNO, I DA LI ĆE ?

Ok, ali nigde ne piše da taj ili taj sastojak može dovesti do srčanih problema i smrti ?

Na paklici cigarete stoji UPOZORENJE, na limenci ne.

Fizička aktivnost posle recimo dva tri komada iste može biti smrtonosna ?

Postoji li UPOZORENJE?
Da cigarete je donet zakon da mora da pise to sto pise,a za energetska pica ni jedan organizam ne deluje isto.Moras se potruditi i pronaci po netu ima raznih objasnjenja.Previse ugljen dioksida,vestackih boja i zasladjivaca ima u tim picima,sto nije dobro,prvo za jetru i bubrege,a zatim i za srce.Mozda to negde i pise,ali ti treba dobra lupa da pronadjes na konzefvi.

"Američki tinejdžer umro je nakon što je u kratkom vremenskom roku popio previše pića sa kofeinom, saopšteno je nakon obdukcije.

Neka energetska pića sadrže visoke nivoe kofeina. Dejvis Alen Krip (16) kolabirao je u srednjoj školi u aprilu nakon što je popio kafu late "Mekdonalds", veliku količinu bezalkoholnog pića "Mauntin Dju" i jedno energetsko piće za manje od dva sata, rekao je istražni sudija Geri Vots.

Ovaj 16-godišnjak umro je od "srčanog poremećaja izazvanog kofeinom, što je najverovatnije uzrokovalo aritmiju", preneo je Bi-Bi-Si. Mladić ranije nije imao probleme sa srcem. Bio težak 90 kilograma, ali nije smatran pretjerano gojaznim.

- Ovo nije slučaj predoziranja kofeinom - rekao je Vots Rojtersu."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ISTRAŽNI SUDIJA JE DOŠAO DO ZAKLJUČKA DA KOFEIN NIJE KRIVAC ZA SMRT TINEJDŽERA ?

ŠTA GA JE ONDA UBILO ?

KOJI SASTOJAK TOG SOČINENIJA UBIJA DECU ?

KADA ĆE GA OBELODANITI KONAČNO, I DA LI ĆE ?
A sta mislis dal' je taj sudija mozda dobro placen od te firme koja proizvodi to pice da dosudi u njihovu korist.

Koka-kola je najčešća ''navlakuša'' i znam ljude koji nisu svoji ako je u kući nemaju, to tegli i pravi rezerve! Nisam čula često za one druge iz brenda...
Npr. Schweppes. Meni je Schweppes ponekad ok.
Još nisam probala one nove varijacije... sa ukusom cveta narandže i sa uklusom cveta bergamota...

Prilozi

• 20210606_192547.jpg
    20210606_192547.jpg
    119,6 KB · Pregleda: 3
  • 20210606_192620.jpg
    20210606_192620.jpg
    122,2 KB · Pregleda: 4
Vidi, al' si se snašla, ne mogu da te citiram!!! Ha! Kako to?
Ja to ne pijem i ne zanima me, u okruženju sam decu dobro zaplašila realnim primerom kad je mom školskom drugu pukla jabučica/nešto tako... čoveče, teško je i zamisliti šta se desilo sa jabučicom... od konzumiranja tih gaziranih sokova.
Ja to ne umem da objasnim medicinski, ali dečak nije dolazio u školu 3 meseca, i sećam se da je razredna izražavala veliku brigu.
Kao epilog, zaključilo se da ima gastritis i tako...
Ali ne treba mnogo čoveku da se kloni slatkih gaziranih pića.
Voda je sve što nam treba.
Izmotavamo se i-eto problema!

Back