Enal-elektro doo Beograd i rad u Nemačkoj .

Toplo savetujem svima da je obidju sirokim lukom kako god je moguce, razlog ko misli da ce da zaradi malo se zezenuo. svako ko dolazi da radi ima platu 1000 eura fixno prva tri meseca a tek nakon tri meseca ako se "pokazes" dobijes pola evra vecu satnicu znaci nekih 5 u najboljoj varijanti 5.5 eura sat. radi se kao konj od jutra do mraka, vremena nemate ni zasta, znaci posao kuca posao kuca. a price doticnih gazdi i bla bla bla o abnormalnim satnicama i do 10-12 eura to zaboravite. ljudi koji rade po 10 godina imaju max 6.5 eura. A troskovi zivota vas izlaze 400-500 eura na mesec. ovo su vam suzene informacije pa ko voli ne izvoli, al ako se vec odlucite da idete dobro prvo razmislite dal vam se isplati.
:rotf:

zanima me jel zna neko gde je ta firma tacno u bg i neki kontakt telefon?za sada sto sam cuo od ljudi svima je ok tamo i zadovoljni to sto se radi od jutra do sutra nije nista novo to radimo i ovde ali za 150-200 e.....tako da ti ovde ne ostane nista....ako je dobra ekipa na poslu nije problem da se radi......

Nego druže da te pitam od tih ljudi što si cuo jel ima neko da tamo radi a da mu nije bila potrebna elektro struka?

Ogromni prevaranti... Ako mesecno radis 270-280 sati na kraju ti plate 210-220, jer navodno nema ucinka.... Matori gazda (otac gazde Enala) tretira radnike kao da su robovi, vredja i omalovazava. Moj savet je zaobici ovu firmu u sto sirem krugu. Maksimalna cena sata je 6 evra, a ne 6,5 kao sto je neko napisao, a start nije pet vec 4 evra. Ono sto vam Enes prica u Beogradu je laz, druga je situacija kad dodjete ovde. Sve ovo je iz licnog iskustva...

Morao sam da se registujem da bih vam odgovorio!
Nije bas sjajno kao sto izgleda! Ovaj clan sto vam je odgovorio da su prevaranti delimicno je u pravu. Pocetna satnica je-4,5 eura (firma koja sa ENAL-om pogadja posao njima placa 12 eura satnicu za jednog radnika. To je po evropskim standardima minimalno, pa vi vidite koliko oni sebi uzmu). Maksimum kasnije je 6 evra i to ako znate da radite komplikovanije poslove, tj. razvodne ormare i sl. Otac od sadasnjeg gazde mrzi srbe i omalovazava ih. Moj drug koji je bio 2 meseca(prosle godine) vracen je jer je hteo da izudara matorog sto mu je opsovao majku srpsku(samo zato sto nosi mindjuse i tetovaze)! Samo vam je placen stan i to je sve! Meni je Enes (moram priznati fin i kulturan covek) rekao ako hoces da radis mozes brzo da naucis! Znaci mozes da ides kao pomocni radnik! Sada tamo nema posla, mozda najesen!

Ja radim za tu firmu vec dve godine,mogu vam reci da je zarada super.Poceo sam sa 1000 eura mesecno,sad radim za 2000.Ipak bolje moze da se zaradi.Stan,hrana,put placeni,sta vise hocete.Te pare ovde nikada necete da zaradite.Radi se deset sati.Ako pusite i pijete,volite luksuzan zivot,malo i da se kockate,bolje je da ne idete to je dosta skupo tamo

-Datum odgovora druze je 27.11.2010, Nemoj da lazes narod pod jedan, dve godine nisi sigurno radio, prvo kad je Enal osnovan? pojma nemas. Dalje necu ni da ulazim u detalje. Samo toliko.

Morao sam da se registujem da bih vam odgovorio!
Nije bas sjajno kao sto izgleda! Ovaj clan sto vam je odgovorio da su prevaranti delimicno je u pravu. Pocetna satnica je-4,5 eura (firma koja sa ENAL-om pogadja posao njima placa 12 eura satnicu za jednog radnika. To je po evropskim standardima minimalno, pa vi vidite koliko oni sebi uzmu). Maksimum kasnije je 6 evra i to ako znate da radite komplikovanije poslove, tj. razvodne ormare i sl. Otac od sadasnjeg gazde mrzi srbe i omalovazava ih. Moj drug koji je bio 2 meseca(prosle godine) vracen je jer je hteo da izudara matorog sto mu je opsovao majku srpsku(samo zato sto nosi mindjuse i tetovaze)! Samo vam je placen stan i to je sve! Meni je Enes (moram priznati fin i kulturan covek) rekao ako hoces da radis mozes brzo da naucis! Znaci mozes da ides kao pomocni radnik! Sada tamo nema posla, mozda najesen!

Koliko firma naplacuje i od koga tebe se ne tice, jel ti dobijes ono sto je dogovoreno i amin, pod dva Sto se tice satnice ne pricaj gluposti skoro svako ima 6 evra nakon treceg meseca, a dobar deo i ranije, A Tebi ako je vezivanje ormana komplikovaniji posao ti se druze lepo okreni na drugu stranu i zaboravi na Elektro struku posto si promasio profesiju. A Sa druge strane na tih "12 Evra" sto si naveo jesi li racunao poreze i ostale zajebancije koje treba da se odbiju? nisi.

Evo malo da oživim temu.Ovog meseca sam bio na razgovoru za posao električara u Nemačkoj u pomenutoj firmi.Situacija je sledeća:
primaju i ljude bez iskustva ili sa manjim iskustvom ukoliko pokažu neko zananje na testu koji proverava zananje osnovnih stvari iz elektrike.Međutim pošto to obično nije dovoljno za samostalan rad nudi se obuka.Obuka traje 4 meseca obuhvata kurs Nemačkog i stručno usavršavanje iz obalsti elektrotehnike.Nude smeštaj,3 obroka dnevno i obuku,besplatno.Međutim koliko sam ja razumeo,pri pristupanju na obuku potpisuje se menica kao garancija da ćemo mi raditi za njih(mislim da je najmanje 2 godine).Još uvek ne znam koja je vrednost menice.Ja potpuno razumem da ta firma hoće da se obezbedi jer ulaže novac u tebe.Međutim dvogodišnji period rada je dosta dug,a vrednost te menice verovatno neće biti mala tako da treba dobro razmisliti.Jedan advokat mi je rekao da ta ideja sa menicom nije dobra,jer se prava i obaveze između poslodavca i zaposlenog regulišu Ugovorm o radu.Ljudi su imali razna iskustva sa ovom firmom,na žalost niko ih nije posebno nahvalio.Interesuje me neko skorije iskustvo u radu sa ovom firmom jer vrlo brzo trebam da se odlučim da li ulazim u celu ovu kombinaciju ili možda ne.

Back