Emotivno zlostavljanje

lijicin profil je profil genija-umisljenog boga i djavola istovremeno, a to ne postoji...a do njega je dosla gledajuci mnogo americkih gluposti gde se pomenuta tipoligija stavlja u kontekst osnovne dramaturske forme koja inicira zaplet... cim zaplet nije prirodan, nesto nije u redu sa tipologijom antijunaka... kazem antijunaka jer je identifikacija uvek sa vanculnim koje ne razumemo,pa se posle presabiranja zgrazavamo... tipicno zenski klise razmisljanja

- - - - - - - - - -

Maki, nije vreme za nas osetljive, cak i fine postaju bezosecajne kad im se dozvoli.

ne zaebavaj... govorim o terminaciji ljudske emotivnosti od strane zombiranih... to ako ti se desi u adolescenstvu moz da ga duvas posle ceo zivot trazeci carobnu rupu koja ce te usreciti...

- - - - - - - - - -

ili kobaju... isti q...

Poslednja izmena:
ako verujes u numerologiju nadji razliku u casovima i minutima izmedju moja poslednja dva posta i tvojih odgovora, pretvori to u sekunde pa saberi sve cifre iz rezultata i videces da su obe iste.
to znaci samo jedno a ako te zanima mogu ti i shire nacrtati... javno ili tajno.

govorim o terminaciji ljudske emotivnosti od strane zombiranih... to ako ti se desi u adolescenstvu moz da ga duvas posle ceo zivot trazeci carobnu rupu koja ce te usreciti...

Ne znam da li te osobe vremenom postaju sve agresivnije i agresivnije, ili postaju sve iskusnije i iskusnije u svojoj manipulaciji. Stvar pogorsava cinjenica da funkcionisu grupno, prakticno jedni drugima pomazu, a zrtva biva uvucena u mrezu psihopata koji svi zajedno rade na tome da se zeznes za ceo zivot.

- - - - - - - - - -

najgora forma zlostavljanja je kada totalno bezosecajna osoba manipulise emotivnom...video sam veza i veza, ali dve ovakve su morbidnost koju nikom ne bi pozeleo

Zamisli na primer, devojka super lepa, psihopata, bezosecajna... I naidje emotivac koji takvu ne ocekuje.. Sta bi bio epilog te price?

Pa da pojednostavim ...

evo, ... neka postaljac teme izrazi cenu koja treba da mu se plati,
ili neka je definise sa jos koliko godina ropstva bi hteo da se otplati njegova emotivna bol!

To on kao "povredjen" ... jos uvek vija "povreditelja"

O cemu vi govorite?

Mozda se ne izrazavas dobro, ali ja tvoje reci nekako tesko razumem. Takve osobe bi volele i htele da se vratis, ali to je nemoguca misija. Saznanje da se ljudi sklanjaju od tebe kao djavo od krsta, mora voditi u sve teze i teze probleme sa samim sobom, koji nisu nimalo laki. Kako se oseca osoba kad shvati da je njeno ponasanje "pogubno" za sve one koji se nalaze u njenoj blizini i zele joj najbolje? I kada se to saznanje sukobi sa nagonom/problemom koji takve osobe tera da budu "pogubne"? Ja ne mogu da krivim tu osobu, jer je vec kao takva dovoljno kaznjena, ali svi oni koji su funkcionisali po principu "muko moja predji na drugoga", koji su toj osobi pomagali na bilo koji nacin, a mene dovodili u zabludu znajuci o cemu se radi, oni jesu krivi i zasluzili su bar nesto. Ako ti to ne razumes i ne osetis, onda ja u tvoju pricu ne zelim da ulazim. Ovo nije zajeb kad ti neko nije vratio pozajmljenih 100e, ovo je life-changing event zbog kojeg si juce bio jedan Milan.E, a od danas si neki drugi Milan.E koji se izvukao kroz iglene usi (a mogao je da se zezne za ceo zivot) i koji zarko zeli da to ne prodje sa standardnim "Nikom nista!", vec uz potmulu grmljavinu od koje nestaje struja i crkavaju televizori.

Ne znam da li te osobe vremenom postaju sve agresivnije i agresivnije, ili postaju sve iskusnije i iskusnije u svojoj manipulaciji. Stvar pogorsava cinjenica da funkcionisu grupno, prakticno jedni drugima pomazu, a zrtva biva uvucena u mrezu psihopata koji svi zajedno rade na tome da se zeznes za ceo zivot.

- - - - - - - - - -

Zamisli na primer, devojka super lepa, psihopata, bezosecajna... I naidje emotivac koji takvu ne ocekuje.. Sta bi bio epilog te price?

ne treba da bude emotivac uopste... dovoljno je da svaka namazana droca zanjise tamo gde treba i ti mosh da ga duvas ako te makar malo privlaci...

- - - - - - - - - -

ali postoji univerzalno pravilo u vasioni bas ko kod vitgenstajna, da je sve povezano i da svakom sleduje to sto zasluzuje.

- - - - - - - - - -

Nikad ne znas sta da ocekujes, najbolje nista ne ocekivati, jer ne postoje dve iste osobe ili bar nije dovoljan broj da se nadju dve iste, a i da se nadju,

opet nisu iste, jer ti nisi isti.

ako ti licim na dileju koja ne zna sta prica i samo se rukovodi nadignucima, onda ok...
sadasnja, bivsa, buduca, potencijalna, odyebana, flertusa, manipulatorka, zaljubljiva, nezna il' brutalna... isti q... ako je ispod ti a to ne osetis, onda bolje da se roknes jer si zombiran

ako ti licim na dileju koja ne zna sta prica i samo se rukovodi nadignucima, onda ok...
sadasnja, bivsa, buduca, potencijalna, odyebana, flertusa, manipulatorka, zaljubljiva, nezna il' brutalna... isti q... ako je ispod ti a to ne osetis, onda bolje da se roknes jer si zombiran

Nije se odnosilo na tebe, ali ja nikad nisam sreo dve iste zene, a i teoretski je nemoguce zbog kolicine parametara.:)

Zamislite da naletite na devojku koja je emotivni zlostavljac. Njena familija zna o cemu se radi, ali vam to precute. Vremenom shvatite da je drugima utrpavaju samo da je skinu sa svog vrata. Vi u startu ne znate o cemu se radi, vise puta se zalite na njene postupke njenima, ali nikakav odgovor ne dobijate koji bi objasnio situaciju. Vremenom vam unistava energiju i samopouzdanje. Tu negde isto saznajete da je ranije cak bila hospitalizovana na psihijatriji. Kako biste reagovali na takvo sakrivanje istine? Da li je u redu nekoga tako navuci na tanak led? Da li bi bilo u redu traziti objasnjenje zasto vam je tako nesto precutano?

Ne moras da trazis jer nije u redu. Ta devojka ocigledno nije sposobna jos uvek da ostvari vezu sa nekim. To je nepravda prema tebi. Raskini sa njom, kazi joj sta treba: Volim te ali ljubav nije kada jedno pati u vezi. Sredi se, bicu tu, bicu ti prijatelj. Nemoj nikada da uleces i ostajes u vezi iz sazaljenja.

Zene emotivno zlostavljaju muskarce.

Kakva je to kategoricka, univerzalna fejk apsolutno istinita tvrdnja?

Zene, koje zene, kolikk uzorak populacije, koje muskarce? A muskarci ne mogu uzajamno zlostavljati i te takve zene, a i one druge zene?

Sta si rekao time, nista, a mozes mladim muskim tinejdzerima zatvorati poglede na zene i sugerisati im gomilu mizoginih besmislica.
Kao da si rekao - Neke kruske su pale sa drveta. Istina. Al ima i neke sto nisu pale. A ima i neke, koje neko ubere i baci ih dole. Neko ih ubere i narani svinje. Neke vetar otkaci a ne bi pale.

Da su te ucili na univerzitetu kao sto nisu, ili jesu ucili ali te nisu naucili, ili su te ucili ali ti nisi naucio, da je kojim slucajem bog dao srece pa da si naucio na univerzitetu ili van njega, onda bi znao da muskarci za razliku od zena imaju razvijenije pojedine reznjeve mozga, kao sto zene imaju razvijenije odredjene centre za razliku od muskaraca.

Zene znaju da se muskarci ne snalaze na frontu emocija i aludiraju na to, pojedine cak i ulazak u vezu uslovljavaju pokazivanjem muskarca na tom frontu. Muskarac se ne snalazi sa emocijama, ali ima druge kvalitete.

Zene emotivno zlostavljaju muskarce.

A muškarci fizički zlostavljaju žene? Pa kad se već delimo na osnovu pola, da se delimo i na fizičko i psihičko (zlostavljanje). :zblesav:

E vidiš, da si barem napisao "neke" žene, nego si stvar generalizovao ... što je ozbiljna greška u logici, i nije primereno ovom pdf. To je kao kad bih ja, npr, na Psihologiji tvrdila kako su (svi) muškarci fizički nasilnici spram žena. Baš me zanima kako bi muški sagovornici reagovali! Mogla bih da potkrepim ovakvu tvrdnju brojnim linkovima o porodičnom nasilju u kome je glavni akter pater familias, ili da nađem linkove sa stručnih sajtova o učinku viška testosterona ... i opet ne bih bila u pravu.
SVE žene, SVI muškarci ... ili NEKE žene, NEKI muškarci? Šta misliš, koliko je tvoja izjava u korenu pogrešna? Ili si bio u kontaktu sa baš SVIM ženama?

Ovde neću tolerisati diskriminatorske ispade. Tvoj post ću, međutim, ostaviti iz meni znanih razloga. z:)

p.s. O učinku vakcina pišite na Zdravlju, o Zemlji kao ravnoj ploči na Teorijama zavera ... a generalizujte gde hoćete na forumu, po cenu da vam argumentovano pobiju razne teze i tezice.

Toliko od mene. Hvala unapred.

Razlike postoje i kvantitativne su bez značenja jer se i inače potencijal mozga ,kao organa koristi svega oko 30%,
a što zavisi pre svega od uvežbanosti,zahteva okoline,posla,složenosti društvene okoline,socio obrazaca i t d...
Polna orjentacija , ponašanje i angažovanost ,specifićno profilišu jedinku,ali i samo odrastanje je presudno za dalji tok razvoja...
Evo,na primer,moderatorka(post pre ovog)bistrija je od svih učesnika na ovoj temi,mislim tu i na sebe i te razlike opasno
ugrožava i to u svakom pogledu!
A takvih ženskih ima poprilično,sudim po tome koliko sam ih upoznao.Zovemo ih,kukavički naravno,opasne ženske,
ali i to iskustvo imam-nisu opasne!
"Opasnije" su neke druge,a na takve se i odnosi ova tema.
Imao sam posla sa ženama ne baš inteligentnim (ja desetku iz mate,a one jedva šesticu!),ali toliko tvrdoglavim,ali i uspešnim
da one resurse koje poseduju najbolje iskoriste i postignu šta su namerile!
Tako da ne treba da se plašite pametnica,već oportunistica!Te druge vam se zakače ko krpelji i dok ne "isteraju svoje",retko odustaju!

Back