emotivni vampir

ammm citajuci sad ovo nekako sve vise mislim da se i ja nalazim u opisu tog emocijalnog vampirizma.....
ali se sve nekako tesim da ja to nisam jer ja samo trazim isto onoliko koliko i dajem, cak i manje.... ali recimo kad se vezem za nekog msm da tog nekog ne pustam sve do trenutka kad ostanem bez snage ....
ajde neka neko kaze da to nije to :/

ammm citajuci sad ovo nekako sve vise mislim da se i ja nalazim u opisu tog emocijalnog vampirizma.....
ali se sve nekako tesim da ja to nisam jer ja samo trazim isto onoliko koliko i dajem, cak i manje.... ali recimo kad se vezem za nekog msm da tog nekog ne pustam sve do trenutka kad ostanem bez snage ....
ajde neka neko kaze da to nije to :/

vampirche, sisavche... :mrgreen:

:) ti ljudi znaju da nanjuse zrtvu....nekoga ko voli da ispravlja krive drine, da bude socijalna ustanova....i zalepe s za tu osobu, kao kamen oko vrata, nemocne, slabasne i jadne....i tako parazitiraju na toj osobi i iscpljuju je polako....dok se partner osvesti, vec je napola ugusen....

Bezi od takve Nebojsa, iscedice te ko krpu i kad sve isisa iz tebe sutnuce te jer vise nista od tebe nece preostati.

Moj licni primer sa navlakusama (Laura) pokazuje da je situacija mnogo gora nego sto je dato u postu #43. Na vrlo perfidan nacin bivate uvuceni u zacarani krug u kome ste sve vise iscedjeni kao sundjer i sa sve manje zivotne energije. ... Kao sto je i navedeno, na pocetku sve izgleda ’’veoma obecavajuce’’, da ne moze biti bolje, sve dok vremenom, sa ono malo zaostale energije, konacno uspete da vidite da ste od samog pocetka (dugo vremena) u stvari samo ebani u mozak, stalno lagani, i ... namagarceni. ... A i ako se iz toga izvucete - posledice ostaju ....

Poslednja izmena:
U okviru teme ENERGETSKI VAMPIRIZAM u oblasti Psihologija na: http://forum.krstarica.com/showthread.php/505358-ENERGETSKI-VAMPIRIZAM?highlight=vampirizam se detaljno opisuju razlicite vrste ’’vampirizma’’. Za ovu temu (koja je u LjiS-u) najvaznija vrsta su ’’ЉУБАВНИ ВАМПИРИ - Навлакушe’’ koje su uglavnom zene. Tamo pise: ’’Навлакуша обично глуми неку врсту беспомоћног и лаког плена, коме је неопходна помоћ и заштита. Овај сценарио је врло ефектан јер покреће мушкарчеве урођење инстикте освајача и заштитиника, на шта она и рачуна. Навлакуша жртви шаље групу немих сигнала који говоре; "ох, зар не видиш како сам крхка и уплашена, молим те помогни ми", "молим те, немој да журиш, нека се наша веза постепено развија" и сличне.
Како је жртва од стране Навлакуше наведена да помисли како се међу њима развија љубавна прича, у жељи да јој помогне да превазиђе своје стање, жртва се у психо-енергетском смислу отвара и ка њој упућује велику количину своје енергије.’’ ....

Kada sam u jednoj knjizi pročitao da je zbunjenost, zabrinutost, smušenost i nesigurnost (obično kod ženskih osoba) često odraz pokvarenosti - nisam u to verovao. Mislio sam čak da je baš suprotno. Međutim, kasnije sam sreo takvu osobu i kod nje je to bio sistem ponašanja koji je bio toliko pokvaren i perfidan da u to isprva nisam mogao da poverujem. Ali sada naravno verujem, pošto sam sve to i previše dobro iskusio na sopstvenoj koži (vidi postove #125, #126, #174 i druge na http://forum.krstarica.com/showthread.php/548658-spava-mala-u-dve-postelje/page5).

Pa o tome (o takvim ’’iskustvima’’) ja čitavo vreme pišem na temi http://forum.krstarica.com/showthread.php/548658-spava-mala-u-dve-postelje/page5. Sada kada se to pogleda i ’’sa tačke gledišta vampirizma’’ sve je mnogo jasnije. A nije isključeno i da smo imali posla sa istom osobom.

To inace postoji i u psihologiji, i cini mi se da ide pod terminom narcisoidne frigidnosti. Znaci osoba koja ima emocijonalno-egocentricnnu potrebu za kontsatnom paznjom. Nije zdravo nikako, i lako primetis i intuicijom, na pr ako ti kaze volim Te, a izmedju reci prolazi ono (pruzaj mi paznju, nemoj da me povredis, jako sam emotivna/osetljiva i sl) Ja se klonim takvih iako su u vecini...Da uzgred imas i emocionalnu infantilnost....

Pa o tome (o takvim ’’iskustvima’’) ja čitavo vreme pišem na temi http://forum.krstarica.com/showthread.php/548658-spava-mala-u-dve-postelje/page5. Sada kada se to pogleda i ’’sa tačke gledišta vampirizma’’ sve je mnogo jasnije. A nije isključeno i da smo imali posla sa istom osobom.

Ne da ’’nije iskljuceno’’ nego je sigurno. Verovatno da je vise (ili mnogo) nas ’’obradjivala’’ i dobro ’’udesila’’.

Bezi od takve Nebojsa, iscedice te ko krpu i kad sve isisa iz tebe sutnuce te jer vise nista od tebe nece preostati.

Mozda je i u ovom slucaju ista, a mozda i neka druga u pitanju ??......

Sada se pojavila i nova tema Navlakuse i navlakaci. Mada, ako se pogleda post

U okviru teme ENERGETSKI VAMPIRIZAM u oblasti Psihologija na: http://forum.krstarica.com/showthread.php/505358-ENERGETSKI-VAMPIRIZAM?highlight=vampirizam se detaljno opisuju razlicite vrste ’’vampirizma’’. Za ovu temu (koja je u LjiS-u) najvaznija vrsta su ’’ЉУБАВНИ ВАМПИРИ - Навлакушe’’ koje su uglavnom zene. Tamo pise: ’’Навлакуша обично глуми неку врсту беспомоћног и лаког плена, коме је неопходна помоћ и заштита. Овај сценарио је врло ефектан јер покреће мушкарчеве урођење инстикте освајача и заштитиника, на шта она и рачуна. Навлакуша жртви шаље групу немих сигнала који говоре; "ох, зар не видиш како сам крхка и уплашена, молим те помогни ми", "молим те, немој да журиш, нека се наша веза постепено развија" и сличне.
Како је жртва од стране Навлакуше наведена да помисли како се међу њима развија љубавна прича, у жељи да јој помогне да превазиђе своје стање, жртва се у психо-енергетском смислу отвара и ка њој упућује велику количину своје енергије.’’ ....

ovi drugi su valjda vise plod fikcije (valjda zbog reciprociteta), dok ove prve deluju u realnosti:

Имао.
Нисмо били у вези али је то коришћено у циљу остваривања исте.
Не бих пожелео ником...

Poslednja izmena:
Sada se pojavila i nova tema Navlakuse i navlakaci. Mada, ako se pogleda post
ptls.jpg

Osoba koja gleda samo sebe-i grabi za sebe-to je vampir ,daleko bilo da uradi nesto za onog drugog u vezi, ili samo obeca ali od toga po pravilu nema nista osim ako ne moze da izvuce jos vecu korist, ima urodjen ^fotografski^ kez (smesak) ,takav da nikada ne znas sta ti stvarno misli i kako se oseca, cesto je to izvuce iz nezgodnih situacija, i ne provali se manipulacija ili se oprosti , bitno je samo da njoj bude ugodjeno i da joj je super i onda je na vrhuncu, ushicena, opustena,druzeljubiva, sve je super...ali cim stvari i malo ne idu na njenu ruku nastupa smak sveta ,namrgodjena ,prekrstenih ruku , spocitava neke imaginarne fazone.... bezte od takvih.

Osoba koja gleda samo sebe-i grabi za sebe-to je vampir ,daleko bilo da uradi nesto za onog drugog u vezi, ili samo obeca ali od toga po pravilu nema nista osim ako ne moze da izvuce jos vecu korist, ima urodjen ^fotografski^ kez (smesak) ,takav da nikada ne znas sta ti stvarno misli i kako se oseca, cesto je to izvuce iz nezgodnih situacija, i ne provali se manipulacija ili se oprosti , bitno je samo da njoj bude ugodjeno i da joj je super i onda je na vrhuncu, ushicena, opustena,druzeljubiva, sve je super...ali cim stvari i malo ne idu na njenu ruku nastupa smak sveta ,namrgodjena ,prekrstenih ruku , spocitava neke imaginarne fazone.... bezte od takvih.

apsolutli se slazem

čuo sam neke ljude da pominju emotivni vampirizam.
zanima me šta je to i kako se manifestuje u m/ž odnosima ?
pošto imam neku ideju u glavi šta bi otprilike to bilo, posebno me interesuje da mi objasnite kako se izvući iz toga...?

to ti dodje nesto ko nesigurna osoba koja ne voli nikog sem sebe, pa onda zeli da se zadovolji tobom i uverenjem da je sposobna da ga\je neko voli i onda te samo sutne ili postane ravnodusna kad to postigne
i kad to uvidis, onda to otkacis

e vi što se tobože pronalazite u ulozi emotivnog vampira oladite, da jeste, ne biste bili svesni toga, nisu ni oni, zato i jesu poremećeni. Obožavam da čitam te komentare tipa: pa ja sam možda agresor, bojim se da povređujem druge? Oni tako ne razmišljaju, nemaju osećaja ni svest o drugima, ni trunke empatije. Zato i jesu psihotici.
Mene interesuje sledeće: da li se oni mogu iznova i iznova vraćati istoj žrtvi?
Fazon, osoba se oporavi, ponovo postane tobože "jaka i stabilna"? Da li se vraća takvoj, ili je ona zauvek odbačena?

Back