emotivni vampir

:) ti ljudi znaju da nanjuse zrtvu....nekoga ko voli da ispravlja krive drine, da bude socijalna ustanova....i zalepe s za tu osobu, kao kamen oko vrata, nemocne, slabasne i jadne....i tako parazitiraju na toj osobi i iscpljuju je polako....dok se partner osvesti, vec je napola ugusen....na zalost, cesto takve veze traju godinama i godinama, dovedu do braka i dece....

:) ti ljudi znaju da nanjuse zrtvu....nekoga ko voli da ispravlja krive drine, da bude socijalna ustanova....i zalepe s za tu osobu, kao kamen oko vrata, nemocne, slabasne i jadne....i tako parazitiraju na toj osobi i iscpljuju je polako....dok se partner osvesti, vec je napola ugusen....na zalost, cesto takve veze traju godinama i godinama, dovedu do braka i dece....

aaaaaaah, zivot te nije mazio :sad2:

Emotivni vampir je u stvari osoba koja manipulira drugom osobom. Ali tog vampira samo covek moze sam sebi napraviti, jer ako druga osoba krene u manipulaciju tobom ti ili se prilagodis i izmices tome onda ti manje steti ili je ostavis, a ako se ne prilagodis onda te ubija u pojam. Znaci najvise krece od tebe, da li je to veza ili druzenje, sve najvise zavisi od tebe.

To se desava u vezi ljudima koji su zaljubljeni u drugu osobu koja njima manipulira, ta osoba uzima sta joj odgovara a oni traze vise ili neki normalan odnos i zato se u toj vezi umaraju, odnosno imaju osecaj da im je neko popio energiju ili sta im je vec popijeno.

Meni su recimo dobre spermovampiruse, zene koje gutaju.

Uh obožavam takve...drže nivo ne daju prići sebi, sve mora biti po njenom, al kad ga u trenutcima slabosti smota naguta se "mašala"...

čuo sam neke ljude da pominju emotivni vampirizam.
zanima me šta je to i kako se manifestuje u m/ž odnosima ?
pošto imam neku ideju u glavi šta bi otprilike to bilo, posebno me interesuje da mi objasnite kako se izvući iz toga...?

NaroCki rečeno, "piju" ti krv. Ali, onu duševnu. :) Crpe energiju. Pa, lepo, ulažeš sebe, sa energijom, emocijama, ulažeš sebe u to nešto, zvano ljubav, a drugi te samo "cedi". I samo kaže, još, još i kao Zverko u "Mapetovcima", samo viče daaaaaaaaaaaaaaaaaj, daj, daaaaaaaaaaj....E, takoC. Ljudi koji te unuštavaju svojim načinom ponašanja. Jednostavno dok te ne iscrpe, ne obore do dna snage, ne izvuku zadnji atom tvojih emocija, nema šanse da te "puste". A, kada se lepo "nahrane" onda kao i svaki vampirko, i parazit, poput krpelja, nalaze novog domaćina i "žrtvu" da mu/joj "sišu" krv i lepo "uvale" kao bubreg u loju. Izvući? Može. Ako si jak karakterno. Tada se glat distanciraš i na jasan način objasniš da te se kloni i drži podalje. ♥

To nije zdrava veza, vec odnos sado - mazo. Ali, to je tačno, da ljudi su kao ajkule, čim nanjuše strah..."Gotova" si . ♥

NaroCki rečeno, "piju" ti krv. Ali, onu duševnu. :) Crpe energiju. Pa, lepo, ulažeš sebe, sa energijom, emocijama, ulažeš sebe u to nešto, zvano ljubav, a drugi te samo "cedi". I samo kaže, još, još i kao Zverko u "Mapetovcima", samo viče daaaaaaaaaaaaaaaaaj, daj, daaaaaaaaaaj....E, takoC. Ljudi koji te unuštavaju svojim načinom ponašanja. Jednostavno dok te ne iscrpe, ne obore do dna snage, ne izvuku zadnji atom tvojih emocija, nema šanse da te "puste". A, kada se lepo "nahrane" onda kao i svaki vampirko, i parazit, poput krpelja, nalaze novog domaćina i "žrtvu" da mu/joj "sišu" krv i lepo "uvale" kao bubreg u loju. Izvući? Može. Ako si jak karakterno. Tada se glat distanciraš i na jasan način objasniš da te se kloni i drži podalje. ♥
evo još jednog lepog odgovora i tačnog opisa pored onog sinnketovog

Emotivni vampir je u stvari osoba koja manipulira drugom osobom. Ali tog vampira samo covek moze sam sebi napraviti, jer ako druga osoba krene u manipulaciju tobom ti ili se prilagodis i izmices tome onda ti manje steti ili je ostavis, a ako se ne prilagodis onda te ubija u pojam. Znaci najvise krece od tebe, da li je to veza ili druzenje, sve najvise zavisi od tebe.

To se desava u vezi ljudima koji su zaljubljeni u drugu osobu koja njima manipulira, ta osoba uzima sta joj odgovara a oni traze vise ili neki normalan odnos i zato se u toj vezi umaraju, odnosno imaju osecaj da im je neko popio energiju ili sta im je vec popijeno.

Meni su recimo dobre spermovampiruse, zene koje gutaju.

manje vise ispravna definicija..nemam sta za dodati..:ok:

u sustini svi smo mi emotivni vampiri, prestanak patnje znaci prestanak mentalne rasprave o tome sta jeste. za mene je to sasvim normalno medjutim mislim da postoje neke granice koje ne bi trebale da se prelaze, nazalost ljudi uvek predju preko njih i oni koji ih prelaze bi se vec mogli nazvati vampirima.

Upravo ovo. Njegova blizina te ne usrecuje i ispunjava, nego opterecuje i umara.
Lek svakako nije beli luk, nego noga u du*e!

u stvari najcesce je valjda pomesano jer da je samo da opterecuje vec bi ga odstranio
ali posto je nesto :) :D :) a nesto :eek: :eek: to se vrti neki krgu
a nekako smo u to upali jer smo i sami ne bash ok
tako nesto
onda mozda i ti njega sishesh ili uzajamno ili mozda ipak smao taj drugi
ali opet valjda svaki odnos to ima. ili te ovaj drugi ne voli dovoljno a ti si suvise glup da trazis dalje tako se smatras ili inertan
itd ko zna
u stvari to je glupo razmisljanje kao mi smo face a on je bez veze

U okviru teme ENERGETSKI VAMPIRIZAM u oblasti Psihologija na: http://forum.krstarica.com/showthread.php/505358-ENERGETSKI-VAMPIRIZAM?highlight=vampirizam se detaljno opisuju razlicite vrste ’’vampirizma’’. Za ovu temu (koja je u LjiS-u) najvaznija vrsta su ’’ЉУБАВНИ ВАМПИРИ - Навлакушe’’ koje su uglavnom zene. Tamo pise: ’’Навлакуша обично глуми неку врсту беспомоћног и лаког плена, коме је неопходна помоћ и заштита. Овај сценарио је врло ефектан јер покреће мушкарчеве урођење инстикте освајача и заштитиника, на шта она и рачуна. Навлакуша жртви шаље групу немих сигнала који говоре; "ох, зар не видиш како сам крхка и уплашена, молим те помогни ми", "молим те, немој да журиш, нека се наша веза постепено развија" и сличне.
Како је жртва од стране Навлакуше наведена да помисли како се међу њима развија љубавна прича, у жељи да јој помогне да превазиђе своје стање, жртва се у психо-енергетском смислу отвара и ка њој упућује велику количину своје енергије.’’ ....

čuo sam neke ljude da pominju emotivni vampirizam.
zanima me šta je to i kako se manifestuje u m/ž odnosima ?
pošto imam neku ideju u glavi šta bi otprilike to bilo, posebno me interesuje da mi objasnite kako se izvući iz toga...?

Možda da pročitaš baš o toj temi knjigu od Astrogora,koja savim lepo objašnjava ovaj fenomen, a i nije prepuna stručne terminologije, nego je pitka i gađa u srž.

pa onda krenu sa tim traumama i isisavanjima iz detinjsta da napadaju i partnera
a nekad i potencijalnog partnera il poznanika:sad2:
Maa, jok draga, nisam uzela u obzir da se neko tripuje i vraća u prošlost i sveti nekome, nego čisto da prepozna situaciju. Kada bi se i tu potkusurivali-to bi govorilo da taj što vraća, takođe je emotivni vampir :) Btw postoji osnovna podela na lunarne i solarne, gde se to stvalja lepo u paralelu sa karakterom osobe i načinom ,,sisanja energije" nisu ni svi vampiri isti :)

Maa, jok draga, nisam uzela u obzir da se neko tripuje i vraća u prošlost i sveti nekome, nego čisto da prepozna situaciju. Kada bi se i tu potkusurivali-to bi govorilo da taj što vraća, takođe je emotivni vampir :) Btw postoji osnovna podela na lunarne i solarne, gde se to stvalja lepo u paralelu sa karakterom osobe i načinom ,,sisanja energije" nisu ni svi vampiri isti :)

pa vecina ljudi zhivi i oblikovana ye proshloshcu
o tome ya govorim
zajebi lunarno solarno astro vo no
sad ko je oblikovan staklenim zvonom
blago njojzi/njemu?

Back