- Poruka
- 2.806
Šta je to emotivna zrelost?
Koliko ste emotivno zreli?
Šta je uticalo na vaše emotivno sazrevanje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako je ovo "definicija" emotivne zrelosti, onda ne postoji emotivno zrela osoba.Emotivna zrelost je sposobnost razumevanja, upravljanja i izražavanja sopstvenih emocija na konstruktivan i odgovoran način; posedovanja stabilnosti i sposobnost da se nosimo sa stresom, izazovima i promenama, održavajući uz to zdrave odnose sa drugim ljudima; prepoznavanja sopstvenih osećanja, svoje emocionalne potrebe i granice, te da ih izrazimo na jasan način, da upravljamo svojim emocijama, i u teškim situacijama, bez potiskivanja, sposobnost da se smiri i preispita situacija i reaguje na način koji je u skladu sa pravim vrednostima, održavanju pozitivnog stava čak i kada se suočavamo sa preprekama, efikasna komunikacija, sposobnost rešavanja konflikata na konstruktivan način i izgradnja zdravih međuljudskih odnosa.
Uh, ali je ovo teško/skoro nemoguće(odgovor na drugo ptanje).
Odgovor na treće pitanje: posle svega napisanogne znam da li sam u ovom smislu emotivno zreo; ako jesam; najviše je uticao moj otac i moj život; ne rodimo se sa tim.
Ako je ovo "definicija" emotivne zrelosti, onda ne postoji emotivno zrela osoba.
Sad moram da se preispitam, a mislila sam da sam emotivno zrela .![]()
Da li je ovo tvoje viđenje emotivne zrelosti ili je to neko "naškrabao" ?Okolnosti su inspirativno nemoguće.
Da li je ovo tvoje viđenje emotivne zrelosti ili je to neko "naškrabao" ?
Pa ne moramo biti savršeni![]()
Nije isto za tebe "zrelo" ono što je za mene "zrelo"
Sam pogled na situaciju menja pojam emotivne zrelosti
Ako razdvojimo "emotivna zrelost" na "emociju" i "zrelost" videćeš da na svaki pojam gledamo drugačije ti, ja, Pera, Persa,....
Na primer, možda bi ti nekog doživeo kao emotivno zrelu osobu, ali to je samo tvoj pogled na to. A vrlo često imamo iskrivljenu sliku i o sebi.
A vrlo često imamo iskrivljenu sliku i o sebi.
Najteže, ali najlepše je biti realan.
Nisi otkrio odakle ti definicija emotivne zrelostiKoga si pitao za pomoć?
Nisam bas sigurnaŠta je to emotivna zrelost?
primer