Emotivna veza sa 50+

Pogledajte prilog 1654060
Ljubav je najčistije, najiskrenije ljudsko osećanje. Ljubav ne poznaje veru, boju kože, ne poznaje granice, ne poznaje godine...

Da li je to baš tako? Da li neko može da se zaljubi i da zavoli sa 50+ godina?

Kažu da su godine samo broj. Slažem se sa ovom konstantacijom.

Ali..postoje osobe koje se plaše ulaska u novu vezu sa 50+ godina. Sticajem okolnosti te osobe žive bez emotivnog partnera.

Imate 50+ godina i ponovo ste spremni da volite. U prošlosti je bilo mnogo lakše da osobi X kažete da vam se dopada.

Da li je to teško sa 50+ ili je u pitanju strah od nove ljubavi, od nove veze?

Zanimaju me vaša mišljenja. 🙂

Foto: Pixabay com
Razloga može da bude bezbroj ali strah od nove ljubavi nije jedan od razloga, jer se sa 50+ skupilo dosta iskustava vezano za musko ženske odnose
Emotivne veze sa 50+ su moguce i mislim da su razlicite od svih veza iz mladosti.Posebno su moguce jer ni jedna osoba nije ostrvo da bude sama
Ne znam..možda i grešim ali mislim ovako kako sam napisala

Nije to "podnošenje karakternih osobina" nego više iskustvo koje ti godine donesu. Kada si mlad onda si hrabar, znaš da je ceo svet tvoj, busaš se, a kada godine prođu i kada ti se sva iskustva slože i ono što ti je ranije smetalo sada si to fino sažvakao i malo otkrio mudrost života pa kada naletiš na osobu koja ti odgovara i kada se zaljubiš onda ti sve manje stvari smeta.

Bar ja ne mogu da budem ostrvo ..kao što ne mogu da zamislim kada neko kaže..ziveo bih na putom ostrvu bez igde ikoga
Ja bih se u takvom životu smorila vrlo brzo..posebno kada zamislim na primer Menhetn i svu onu vrevu od ljudi i žamora koji mi je privlacan :)

Ti kompromisi tj. nedosatak istih su često problem kod održavanja stabilne veze u zrelijim godinama. Ako svako drži čvrsto svoj stav i nije podložan kompromisima onda tu od zajedništva nema ništa.

U potpunosti se slažem.

Kada smo mladi, istovremeno smo i hrabri. Ne preispitujemo mnogo svoja osećanja. Lakše se zaljubimo, lakše zavolimo nekoga. I bez mnogo razmišljanja saopštavamo osobi koja nam se dopada, da smo na putu da se zaljubimo.

Da li to možemo kad imamo 50+? Mislim na sam kontakt sa osobom koja nam se dopada.

Misliš, nema leka za ljubavnu bol ili za ostvarivanje neke veze sa 50+?​

Pored toga što voliš da voliš, slušaš i dobru muziku 🙂
na ljubavnu bol sam mislio, a na isto je mislio i Kemal Monteno ( ako niste pazili na časovima muzičkog :D )

a, obzirom da pored gore pomenutih vrlina mojijeh, sam i prosvetar - po di-foltu, moram da vas uzmem u proceduru ( pa kasnije verojatno i u protokol):

Odakle vam ideja za ovakvu temu (pitanje) ?
Probali, pa ne ide ? ,...
da vam pomognem ? :cool:

:D

E, verovatno i samci povratnici, naši, ali sam bio čak na dve svadbe gde su se naši venčali strancima.i to, bre, cveta. Jeste i da su im to drugi brakovi po redu, međutim nema tu nikakvih prepreka. Vrlo lepo funkcionišu.

Mi međusobno uvek ili često pravimo probleme i komplikujemo veze i brakove.

Back