EMOCIONALNA INTELIGENCIJA

Vrlo zanimljiva prica. Za SQ sam cula ovde prvi put. Iz svega ovoga shto sam procitala ovde SQ je u stvari banalno receno mudrost, ako sam dobro razumela.
Takodje kad ste se nadovezali na kompove, proshlo mi je kroz glavu, da sadashnja istrazivanja teze ka tome da roboti imitiraju ljudske emocije, na taj nacin, sto uce. Samim tim...fakticki im razvijaju SQ?

Devedesetih su kružile po gradu knjjige 'Put kojim se ređe ide' i 'Primalni krik'. Izuzetno popularna i prodavana izdanja. Utisci:
1. ja sam lažni neurotičar
2. pa ja sam super psihijatar
3. ovo nema veze sa stvarnošću nitit sa psihijatrijskom praksom
Takve knjige su osmišljenje samo radi nagrtanja love.

Nijesi sasvim u pravu. Procitaj knjigu "Biostruktur-Analyse 1" od Rolf W. Schirm. Nema je u slobodnoj prodaji. Globalplayer menadzeri "dobrovoljno" pristanu da se po toj temi utvrdi izmedju ostalog i njihova emocionalna inteligencija. Obavjestajne sluzbe su tu temu posebno naucno razradile i koriste.

snowwoman:
Devedesetih su kružile po gradu knjjige 'Put kojim se ređe ide' i 'Primalni krik'. Izuzetno popularna i prodavana izdanja. Utisci:
1. ja sam lažni neurotičar
2. pa ja sam super psihijatar
3. ovo nema veze sa stvarnošću nitit sa psihijatrijskom praksom
Takve knjige su osmišljenje samo radi nagrtanja love.

... a ipak si ih procitao :)
...Adlerom i Fromom bi sigurno bio odusevljen :)

Dozivljaji ne usmeravaju modifikovanje gena, ne sa smislom

Evolicija je gomila slepih ulica i mi smo cista slicajnost.
"dobitna kombinacija" sto bi rekli. Mogu da shvatim da je svet determinisan,
ali covek sigurno nije, tu se nalazi ta klica. Kao sto je po predanju covek
napravljen to bozijoj slici.
Estetski dozivljaj je malo slozeniji od pukog emocionalnog dozivljaja.

prilikom DNK replikacije nastaju greske koje su slucajne.
Ove greske su odgovorne za genetsku razlicitost/slicnost u zivom svetu.
Okolina favorizuje odredjeni genetski skop a drugi eliminise.

Zivotinje ne dobijaju nikakve karakteristike koje nisu pretnodno zapisane
u genskoj stukturi.Promene nastaju zbog "greske"

"Zelja" zivotinje ne utice na to da se menja genetski materijal.
Nastani zivotinju na antartiku i ona ce se verovatno smrznuti.
Nastani 10 000 I verovatno ce preziveti neke koje su imale genetski kapacitet
da se prilagode toj okolini.

Misanthropos:
zid.gif

Oni koji znaju šta se podrazumeva pod emo-int. i pri tom jako dobro proziru druge, imaju jak intelekt i osećanja, skontaće o čem govorim.
Не тврдим да сам сконтала о чему говориш, али ме је твој пост подсетио не једну мисао нашег мудрог Владете Јеротића. Он пита: "Може ли птица са само једним крилом да полети?" Тим питањем хоће да нас наведе да схватимо да је битнија равнотежа наших способности (нпр. разумске и емоционалне интелигенције) него хипертрофирани развој само једне од њих. Мени ова његова мисао изгледа прилично прихватљива.

Citaj pazljivije, gde ti u slucajnojsti vidis
inteligentni dizajn? sto ja pisem nema veze sa inteligentnm dizajnom.
Darvin je revolucionaran ali nesto se desilo u poslednjih 200godina
recimo genetika
Od psa ce postati beli medved.....???!!!
Gde si to nasao
Dozivljaji kodiraju gene???!!!
Proveri jos jednom kako izgleda DNK i kako se replikuje
Evolucija nema smisla.
Drvece ne smislja kako ce da privuce zivotinje,
Jednostavno drvece koje nije takvo je izumrlo,
ovo sto je ostalo je slucajna genetska varijacija
koja je trenutno bolje prilagodjenja uslovima.
uzrok biodiverziteta je greska prilikom replikacije DNK.
Da nije ovoga nikad se ne bi makli od jednoceliskih organizama
i svi bi bili savrsene replike.

Novi Sad ili nikad:
Godine imaju razum...
Biljke dozivljajima evoluiraju sa smislom. U prasumama drvece evoluira sarene ukusne plodove da bi ih majmuni najlakse uocili i pojeli, pa preko majmunskih 'ostatka' drvece sirilo svoja semena po sumi. Da iz nekih razloga nestanu majmuni, i pojave se drugacije dominantne zivotinje u kroznjama, drvece bi se smisljeno prilagodilo kako da namami novu ziv.vrstu da siri njihovo semenje.

Kada su zivotinje pocele da gmizu po zemlji, nije greska sto su neke dobile krila, pocele da lete i postale ptice, neke postali insekti, zirafama se izduzio vrat kada je klima u Africi otoplila i nastala nestasica biljne hrane pri zemlji, biodiverzitet nije evoluirao greskom. Digresija je na temu pa cu stati sa upotrebom reci 'evolucija'.

Dodacu samo @ristob, ne zna se krajnji smisao evolucije da bi se moglo reci sta je sustina njenih razvojnih delova kao emoc.inteligencija, gde evolucija vodi od razvoja prvih organskih molekula, zivih bica, pojave instikata, psihe, emocija... poslovica kaze 'vreme ce pokazati', kako je vreme sa prostorom konstituent strukture Univerzuma, dalek put ce se preci do vremena krajnjeg odgovora.
Ako može detaljno pojašnjenje.
Kako godine imaju razum? Kako se drveće smišljeno prilagođava? Ako nije greška, šta je, opet nešto smišljeno? Koji smisao evolucije se zna?
Žirafa ne mora da je izdužila vrat evolucijom. Ona je mogla biti preživela vrsta nekadašnjih džinovskih prašuma i stvorena da se tako hrani.
Evolucija je mogla biti osmišljena. Danas se kompjuterskom tehnologijom lako prave varijacije, promenom sastavnih parametara. Moglo se napraviti određen broj vrsta za svaku sredinu (vodu, zenlju, kopno, vazduh, tropsku, polarnu) a onda prilagođavanjem na konkretne uslove nastaje genetska evolucija, koja je unapred predviđena. Da li govoriš o takvoj osmišljenosti evolucije? Teško je verovati da mrtva materija zna kako će se osmisliti. Onda bi razum bio svukuda prisutan.

OOOJ Dimitrije:
prilikom DNK replikacije nastaju greske koje su slucajne.
Ove greske su odgovorne za genetsku razlicitost/slicnost u zivom svetu.
Okolina favorizuje odredjeni genetski skop a drugi eliminise.

Zivotinje ne dobijaju nikakve karakteristike koje nisu pretnodno zapisane
u genskoj stukturi.Promene nastaju zbog "greske"

"Zelja" zivotinje ne utice na to da se menja genetski materijal.
Nastani zivotinju na antartiku i ona ce se verovatno smrznuti.
Nastani 10 000 I verovatno ce preziveti neke koje su imale genetski kapacitet
da se prilagode toj okolini.

Ovo je samo jedno vidjenje stvari...
Drugo vidjenje je da se genetska raznovrsnost pospešuje, da bi selekcija delovala....
Tačno da logički to uopšte ne mora da postoji.Evolucija je i ovako objašnjena. A šta je cilj, objasniti ili utvrditi....?
Talenti su duhovna stvar, tj stvar znanja . Oni mogu da nastanu usled sugestije, rane spoznaje znanja, zatim sugestivnih vezanih znanja....tj. moguće je objasniti prenošenje talenta kao sugestivno menjanje intelektualne sredine malog organizma....
A opet nekako većina tumači talenat kao gensko prenošenje znanja u vidu podsvesnih izgradjenih nervnih znanja , refleksa, gradje, automatizma....Da li zato što su ponosni na svoje naslednike ili zato što shvataju/ne shvataju da sami nisu preneli spoznaje bitne za odredjeni talenat svom nasledniku već da je to došlo samo po sebi njima njihovim rodjenjem.....

Novi Sad ili nikad:
Stavi prapotomka danasljeg psa na Arktik, i on ce postati beli medved sa gustinom dlake, sadrzajem masti u krvi koji ima, suprotno onome sto si rekao da 'Dozivljaji ne usmeravaju modifikovanje gena, ne sa smislom'. Dozivljaj hladnoce se upisuje u gene koji se modifikuje u razvoju sledece generacije, tako da evoluiraju u bice sa vise dlake, masnoce u krvi... dozivljaji kodiraju gene.

Biljke dozivljajima evoluiraju sa smislom. U prasumama drvece evoluira sarene ukusne plodove da bi ih majmuni najlakse uocili i pojeli, pa preko majmunskih 'ostatka' drvece sirilo svoja semena po sumi. Da iz nekih razloga nestanu majmuni, i pojave se drugacije dominantne zivotinje u kroznjama, drvece bi se smisljeno prilagodilo kako da namami novu ziv.vrstu da siri njihovo semenje.

Kada su zivotinje pocele da gmizu po zemlji, nije greska sto su neke dobile krila, pocele da lete i postale ptice, neke postali insekti, zirafama se izduzio vrat kada je klima u Africi otoplila i nastala nestasica biljne hrane pri zemlji, biodiverzitet nije evoluirao greskom. Digresija je na temu pa cu stati sa upotrebom reci 'evolucija'.
Kako te shvatam, hoćeš da kažeš da se žive jednike prilagođavaju konkretnim životnim uslovima iz čega će uslediti određena evolucija, a da sve to nije sučajni proizvog greške u DNK replikaciji, nego da su sve moguće varijacije unapred osmišljenje i prisutne u genu pri čemu se, zavisno od konkretinih uslova, aktivira segment koji odgovara tim uslovima.

Ne zaboragite da postoji genotip (sve sto je zpisano u genima) i fenotip (ono sto je pojavno a koje nastaje
Pri interakciji sa okolinom.)
Medjutim ono sto nije zapisano u genima nemoze nastati. Zbog toga je npr. razvoj genetike jako znacajan za prevenciju raka.
Risto tvoj stav mi je jasan posto si vernik, ali Sadov nije

Genski zapis se menjao na bezbroj varijacija od prvobitnih jednoceliskih organizama pa do danas.
Uzrok varijacija je kao sto sam rekao greska pri replikaciji DNK, varijacija nisu svrsishodne, da li ce to biti
Zavisi od okoline. Zirafa na antartiku nese postati polarni mis, izumrece, kao sto su dosad izumrle bezbrojne veste zivotinja jer njihov genotip nije mogao da odgovori zahtevima okoline.
Zasto nauku pokusavas staviti u okvir vere? Vera je u skroz drugoj ravni.

OOOJ Dimitrije:
Genski zapis se menjao na bezbroj varijacija od prvobitnih jednoceliskih organizama pa do danas.
Uzrok varijacija je kao sto sam rekao greska pri replikaciji DNK, varijacije nisu svrsishodne, da li ce to biti
Zavisi od okoline. Zirafa na antartiku nese postati polarni mis, izumrece, kao sto su dosad izumrle bezbrojne veste zivotinja jer njihov genotip nije mogao da odgovori zahtevima okoline.
Zasto nauku pokusavas staviti u okvir vere? Vera je u skroz drugoj ravni.
Izgleda mi da i sam sumnjaš u to.
Samo pokušavam nauci skrenuti pažnju da ne odbaca unapred mogućnost prethodno inteligentno osmišljenog i stvorenog živog sveta, jer je ta mogućnost mnogima više očigledna, nego ona koja pretpostavlja da je sve poteklo iz jedne (jedine) ćelije (ili neke njene prethodnice) a onda se sve samo po sebi, slučajno i greškom osmislilo u ovako visokoharmonični svet.

Back