Elektronska cigareta

Potrošnja je potpuno individiualna stvar, nema je svrhe upoređivati. Kao što je neko kao pušač trošio dnevno kutiju slims cigareta, a neko 3 kutije Winstona - tako i kod potrošnje tečnosti razlike umeju da budu drastične.
Potrošnja najčešće ode u nebesa kad se koristi tečnost slabija nego što nam je mera, ili kad se koristi atomizer sa većim kanalima za tečnost i vazduh.

Konkretno, Pingvin je veliki potrošač jer mu je prečnik grejača velik i ima velike otvore za vazduh.

Shaka,razmishljao sam i o tome i izgleda si u pravu,a ugodjaj jeste fin,govorim o Pingvinu.

Edit-Jutros vidim da je ovaj drugi grijach u kutiji manjeg prechnika,probaću da vidim koliko goriva on loche:)

Poslednja izmena:
Zamjenih grijach,stavio ovaj od 6 oma,ima manje otvore,nekako mi to nije logichno da ima manje otvore od ovoga 2 oma,mada sad treba vishe uvlachit,manje grebe,da,kontam da je 1 direktno za mouth a drugi u pluća,no shto znam kad sam pochetnik tek.

E ne znam Affro josh shta mi tachno odgovara,jutros sam sipao full tank lubenice Joyetech haha od 11mg,svidja mi se a i ne grebe grlo od nje nimalo.

Njushkam od juche po netu dje cu nac rezervnu cigaretu + technosti da vidim ima li koja jeftinija opcija,jer meni ce definitivno ovako ici po 4 ml dnevno minimum,shto ipak ispada 120ml mjesechno.

I jedno vjerovatno glupo pitanje,smije li se u J cigaru sipat neka druga technost koja nije J...?

E ne znam Affro josh shta mi tachno odgovara,jutros sam sipao full tank lubenice Joyetech haha od 11mg,svidja mi se a i ne grebe grlo od nje nimalo.

Njushkam od juche po netu dje cu nac rezervnu cigaretu + technosti da vidim ima li koja jeftinija opcija,jer meni ce definitivno ovako ici po 4 ml dnevno minimum,shto ipak ispada 120ml mjesechno.

I jedno vjerovatno glupo pitanje,smije li se u J cigaru sipat neka druga technost koja nije J...?
Sme, ja imam njihovu eCab od pocetka, i parim RY4 FlevorArt 18. Ovo mi je druga za 3 godine i guram 4-tu od maja, prezadoviljna sam. Moja potrosnja tecnosti je mala na mesecnom nivou do 20ml, sto je super, nekad sam pusila 2 kutije dnevno.
Ne svidja mi se nista od tih ukusa, ova moja je duvanska i uopste nemam ni zelju ni potrebu da nesto experimentisem oko toga.

Ma smes da sipas svaku tecnost ( ne bas benzin;)). Ovo sto ti radis zaista ispada skupo, mozda ce ti neko ovde dati savet
gde i kako da nabavljas jeftinije taj likvid. Ja vec rekoh da kupujem po 50 ml ( porucim obicno tri jer onda ne placam dostavu),
to kosta 29 evra, a traje jako dugo. Ove od 10 ml kostaju u radnji/trafici i do 5 evra, a kod ovih sto porucujes online kostaju 2 evra
ili 2,5 ( zavisi koliko komada porucis). Vecina ljudi ( ja ne) mesa te tecnosti, mozda ce Milan da se javi pa da te uputi kako to
i gde da nabavljas.

Sahaka druže,oli se nakanit da napishesh taj pm ili...?
Vidi, tu pravila nema, moze on da ti samo napise gde je to jeftinije, ali da ti salje neka uputstva koliko bi trebalo
da trosis, to ne zna ni on sam za sebe, kao ni ja za sebe ili za tebe. Svako od nas sam je to nekako studirao,
odlucivao, koristio, kupovao, nema tu neke nauke, a jos manje preporuke. Covek je i sam rekao da koristi povece kolicine,
ja mislim da koristim kao "manje", ali pojma nemam da li je i stvarno tako.
Malo smaras Winner:D

Sme, ja imam njihovu eCab od pocetka, i parim RY4 FlevorArt 18. Ovo mi je druga za 3 godine i guram 4-tu od maja, prezadoviljna sam. Moja potrosnja tecnosti je mala na mesecnom nivou do 20ml, sto je super, nekad sam pusila 2 kutije dnevno.
Ne svidja mi se nista od tih ukusa, ova moja je duvanska i uopste nemam ni zelju ni potrebu da nesto experimentisem oko toga.

Afro, izvini ako sam indiskretna, ali da li lekari - s obzirom na tvoje zdravlje (pratim te na zdravlju), znaju da pariš elektronsku? Šta kažu na to, ako znaju. Iskreno, pitam više zbog sebe, jer na sve strane slušam, batali to, otrov je to, bolje se vrati na stare i bla...bla...:cool: Ja sam tu elektronsku počela kao prelazni faktor ka konačnom odvikavanju, ali... evo već tri godine sam "u prelaznoj fazi". Kašljem puno, zato pitam. Pluća čista, snimila par puta:think:

Afro, izvini ako sam indiskretna, ali da li lekari - s obzirom na tvoje zdravlje (pratim te na zdravlju), znaju da pariš elektronsku? Šta kažu na to, ako znaju. Iskreno, pitam više zbog sebe, jer na sve strane slušam, batali to, otrov je to, bolje se vrati na stare i bla...bla...:cool: Ja sam tu elektronsku počela kao prelazni faktor ka konačnom odvikavanju, ali... evo već tri godine sam "u prelaznoj fazi". Kašljem puno, zato pitam. Pluća čista, snimila par puta:think:
Za sada niko ne zna tacno kakve negativne efekte/ posledice moze da ima ta el. cigareta tako da cisto sumnjam da lekari uopste i pitaju, a i ako
bi pitali kakav bi savet bio ako se jos nista ne zna? Cudi me da kasljes od ove el. cigarete, obicno se ljudi zale ( Winner) na bol u grlu
( a i ja sam to imala nekoliko meseci), ali za kasalj nisam cula i pravo da ti kazem ( moje laicko misljenje) mislim da je razlog tvog kaslja
nesto drugo, ne i ova el cigareta.

@Anastazija

izvinjavam se, nadjoh i da se kaslje od njih ( mene to do sada nije zanimalo pa nisam ni obracala paznju).
Kaslje se neko vreme a razlog je uglavnom taj sto se primenjuje ista tehnika kao i kod pusenja, znaci brzo uvlacenje pare
u pluca. Trebalo bi da para ostane u ustima ( valjda nekoliko sekundi) i da se tek onda uvlaci u pluca. Probaj tako.

Nema veze sa tehnikom uvlačenja. Ako je uopšte izazvan e-cigaretom, kašalj može da uzrokuje:
1) prljav grejač
2) tečnost koja je prejaka ili njen ukus iritira grlo
3) iritacija PG-om.

Ovo pod 3) je najčešći uzrok, reakcija na PG se mnogim korisnicima javi tek nakon odredjenog vremena. Treba probati tečnost sa više VG-a i videti da li će biti bolje.

Ja sam parila u sred Onkoloske klinike pre i posle operacije, pari i prilican broj njihovih lekara. Nisam nista direktno pitala, ali sto se e cigarete tice, ja ne kasljem, nemam ni peckanje u grlu, nista.
Kad sam kao ti pre 3 godine i kusur presla na njih kod me e nije bila zelja da prestanem da pusim, vec da me manje kosta. I kosta me neuporedivo manje, ali i parim mnoooogoo manje nego sto sam pusila, pritom ne mogu ni da zamislim da opet koristim taj smrdeljak, niti da mi sve oko mene i na meni smrdii na duvan.
Promeni tecnost ili cigaru, verujem da ti nesto tu ne stima i da zbog toga kasljes. Nije e cigara lek, ali je spram onih svakako neuporedivo bolja. (Ovo je moje misljenje, a i u novcaniku mi je bolje ;) )

@Shaka,hvala ti shto si mi javno pomogao oko grijacha za Pingvin,mada to bih i sam provalio,shto se ostalog tiche,neću biti grub jer nas ipak dame chitaju ovdje,ali osjećam potrebu da ti tresnem sve u to nadmeno lice i konstatujem ti dijagnozu koju ti meni dade na pp,samo jedna molba,da mi se nikad vishe ne obratish gdje gd se sreli po netu,toliko,plivaj.

Back