Elektronska cigareta

Rayea,da znash da me zbunio haha,ali veliko mu hvala,josh chekam da se javi Shaka da vidim shta mi on preporuchuje iz ove eJoy CG i da uzmem,a ovoga Gyoroa valjda katapultira Milan:hahaha:
Ma ja sam to napisala iz ugla jednog laika jer sam i sama bila sludjena, nista nisam razumela, a eto zelela sam da pocnem s tom " jelektronikom"
A jeste me to sve izludjivalo nego , kako vec rekoh, uzmi najjednostavniju varijantu pa ces posle videti do kog nivoa idu tvoje majstorske sposobnosti;)

E sad si zbunio svakog pocetnika:D
Neka covek ode u ducan, lepo pita sta je za pocetnika, vise od 30-35 evra ne bi trebalo da plati, a onda ce natenane sve sam
da shvati.

Ja nikada nisam pokapirala kako se stavlja ova vata, kupujem nove grejace, nisu ni skupi, a jedan grejac traje tako 3-4 nedelje i to je meni OK.
Zapravo, da budem iskrena, kupujem ceo komplet iznova ( 39 evra) a tu su dve nove cigare, 7 grejaca i punjac i to mi tako vrshi poso pola godine.

Nije da te ne razumem.
I nije da je tvoj savet los,
on moze da uspe i da bude jeftiniji!

Ali ovde postoji jedna bitna razlika.
Winner1 nije dama te em nacin uvlacenja dima, em bitnost u estetskom slilu nisu isti!

I opet da se vratim na svoj slucaj.
licno za prvi koplet (a elektronskom cirgaretom) nisam imao novac nego mi je placen!
I to nije uspelo.

A drugi (ovoga puta uspeli slucaj) bio je sa (mehanickim) modom (ali MODom) na novogodisnjoj aukciji na kojoj sam imao ludacku srecu.

Dakle umesto da kupim skuplje cekao sam sansu da kupim pola moda, pa potom da nabavim novac za drugu polovinu itd.
Srecom kupio sam ceo za cenu po kojoj se nikada vise nije prodavao!

Te jednostavno receno nikome ne savetujem
- ni tvoju ( jer tu bi zavisio od skromnosti potreba za nikotinom )
- ni moju ( a ovde bi zavisio od srece na koju nikada vise nisam naisao )
varijantu, nego jednostavniju i sigurniju, ... mada skuplju.

Ali dobro, ... evo nekusa sa tvojom,
medjutim, ako propliva treba da zna da ta varijanta mozda jeste omega ali nije alfa verzija pristupa elektronskim tecnostima.

ps
Termini alfa i omega (tj. grcka slova) su u Aleksandriji oznacavali renomirane mislioce od najboljeg ka ostalima po rangu.
A takodje i kvartove po renomeu.

Uzgred, ne znam kod tebe u inostranstvu, niti kod njega u Crnoj Gori,
ali u Srbiji stari korisnici obicno kazu da su ovde svi pocinjali sa firmom (da je ne imenujem) koja se najvise reklamira,
i svi su je ostavljali.

Poslednja izmena:
MIlane,stipu dalabu,gdje ga je Shaka da mi kaze shta cu konachno :) ?

Rayela,svaka ti je na mjestu haha,josh se brinem kako cu sa tom skalamerijom:) a josh planiram ako sve bude ok da radim sklekove u vazduhu a ne na prstima:hahaha:

P.S. Milane hvala ti puno,i aj vratimo se temi,tj. meni care:)

Svoj savet samo mogu da ponovim. Idi u ducan, pitaj specijalce ( prodavce) sta je za pocetak najjednostavnije, neka ga s oprostenjem
izvade iz pakovanja i sastave pred tvojim ocima, neka ti kazu gde sta sipas i zarafljujes/odsrafljujes, a onda ce ti se posle mesec, dva
sve samo kasti;) E, tek onda mozes da se raspitujes za komplikovanije skalamerije.
Grof Vronski i ja smo vec rekli da smo malo tupaviji za ove tehnike ( za druge stvari nismo;)) pa ce ti on mozda sada reci i svoje
iskustvo.

Pitao ja i da mi daju da probam,a ne kaže ne isplati nam se vishe da dajemo na probu haha,:) samo da ne popiydim kad budem probao prvi put,to mi je briga,kao da se udajem:)

Pa nece ti niko davati na probu, ali kupi ti to, pokusaj sam da shvatis, a onda ( ako ne shvatis, a shvatices, zaista je jednostavno)
odes kod njih i kazes " ja ovo sve dibidiuz ne razumem", oni ce ti objasniti, ali nemoj da ocekujes da ce neko uzimati nazad ispravnu
robu samo zato sto ti ne razumes.

Pitao ja i da mi daju da probam, ...
Ne moras da probas, gledaj tutorijale na You Tube.

Ono sto ti je bitno to su odnosi:

- koliko cigareta ili mod moze da da snage i da li ima samo fiksni rezim ili i podesavanja (jednog ili vise rezima)
- da li je baterija integrisana ili ne,
- realan kapacitet baterije (ne onih sa pijace),
- da li ti treba poseban punjac (iako je on uvek preporucljiv van onoga sto ti eventualno neko nudi u kompletu),
- koliko pare se vidi u tutorijalu!

Jer inace pusenje i parenje su dve veoma razlicite stvari!
Neko i da ti da nesto na probu to bi trebalo da potraje dok se ne priviknes.

Jer u startu ces se zagrcnuti.
Samo svi mi parioci to obicno zaboravimo.
A ako je oprema jeftinija popices i nesto tecnosti.
ahoy-1.gif

Poslednja izmena:
Milane,pa je li bolje shto vishe pare...?
Sto sprava moze da da lakse sto vise pare (ne mislim preterano forsirano i sa preteranom potrosnjom struje,
ali pri klasicnim okolnostima)
time korisnik treba da ulozi manje energije u udisaj.
I sve je lepse i lakse. ... Dakle mozes koliko ti treba, a ne moras ako ti ne treba vise.
Elem svaki grejac vremenom zagoreva pa pravi veci otpor.

Uzgred ono sto su ti preporucili mi je sumnjivo po grejacu.
I premalo je informacija. Tj. nema detalja. Iako po pari izgleda da je ok.

Ali da pojednostavimo stvar bar za pocetak koliko je to moguce.
Svakako da svako od nas zariba i ne prati trendove.
Dakle ako mene pitas trebao bi ih pitati na cega sve moze da ide:
Joyetech eGo ONE CLR glava rasprsivaca sa otporom od 1.0 ohm.
http://e-joy.me/joyetech-rasprsivaci/690-joyetech-ego-one-clr-glava-rasprsivaca.html

To sto tu pise da mozes sam da izradjujes zavojsnicu (oprugu) koja je sustina grejaca je nebitno.
Ono sto je bitno to je da u istu oprugu (zavojenicu) mozes pincetom uvlaciti novu vatu.
Tamo pise od organskoga pamuka.
Ne znam tu, ovde postoji japanski pamuk na secenje (ali dovoljno je klasicna da nije beljena hlorom, dakle recimo iz DM prodavnica).
https://www.google.rs/search?q=DM+p...qerUAhUHsxQKHb9nDBMQ_AUICigB&biw=1163&bih=554

Poslednja izmena:
Pa shta mi preporuchujesh ti da uzmem,sa tog sajta...?

Kao sto rekoh danasnja tehnologija ide toliko napred da korisnici je ne stignu pratiti.
A ima i promasaje,
otuda sam ti uslovno rekao da njih (koji su u CG) pitas sta u njihovoj ponudi koristi ono sto pni prodaju Joyetech eGo ONE CLR glava rasprsivaca
pa potom mozemo razmotriti opcije, ... jer neznam da li ti se isplati kupovati u Srbiji.

P.S.
U sustini grejac je obicno samo jedna bedna zica, ali je srce svega. Te je resenje konstrukcije glave grejaca na izgled bizarna stvar ali resava biti ili ne biti.

Ponovicu da kada sam pokusao preci na atomizer koji kao grejac ima metalni cilindar a ne zicu i vatu teorijski potrebna kolicina energije je bila enormna,
a uzgred u praksi nisam je mogao ni uskladiti. http://e-joy.me/joyetech-rasprsivaci/1088-joyetech-cubis-pro-atomizer.html

- - - - - - - - - -

Ove moje ( pocetnicke) ne pare kako bih ja volela, ...
Kako je divno da ne kazem zadivljujuce
smilie_sh_023.gif
cuti zenu koja konacno izrekne koju rec istine!
t2742.gif

Samo ne znam zasto, ...ne daju mi da ti dodam reputaciju! - Ovde sam ja suvise g..p.
Naravno, cenim tvoje komentare.
Iskreni su i dobronamerni.

Poslednja izmena:
Uf ala ste se raspisali, pokušao sam da pohvatam ko i šta ali mi ne ide. Nedelja popodne, valjda je zbog toga :)

@Winner1: od ovoga što je dostupno na sajtu koji si ostavio, taj eGo AIO Box zvuči kao najbolja opcija za početak. Kad i ako ti se parenje svidi i nađeš se u tome, onda ćemo da tražimo šta bolje možeš da poručiš.

Svakako je to bolje od onoga sa cemu smo mi pocinjali.

Sto je tank (2ml) dva puta manji od moga sadasnjeg (4ml) nije toliko strasno ako se uzme u obzir da je zasticen uvlacen u samu konstrukciju ... cega?
Da li je to MOD ili izgleda nije? - Pise cigareta!
OK ako je kapacitet preporucene baterije (2100mAh) vise nego dva puta manji od onoga sto koristim (5000) (pa i nesto manji od onoga sto sam koristio pre toga) da li se podesava jacina ili ne?
Sta je sa grejacima?
I sta je sa ponudama tecnosti za samostalno pravljenje?

Moci ce da podesava vazduh je li?

Dakle u startu oko 5.124 dinara lepo zvuci (posto 3 evra skuplja opcija nije u ponudi),
ali trebaju mu jos
- 2 dobre baterije (ili jedna, nije bas jasna ponuda),
- pristojan punjac posto ovaj USB je za malu decu
- koliko grejaca i sta sa njima?

- plus gde da nabavlja tecnost.

Poslednja izmena:
Chitah sinoc milion stranica,pochetak Grofa Vronskog i Cvetne,pa pitanja Rayele haha...itd:)

Da vas vishe ne smaram,mislim na vas dvoje i na Shaku,josh jedno samo pitanje imam,da li se chovjek goji kada batali obiche a predje na parenje?

Jer kad sam prije 3 godine smanjio sa 20 na 10 cigareta dnevno,primijetio sam odmah 2,3kg vishka,nakon mjesec dana,valjda ima neki sastojak koji topi masti ili shta vec,ne znam ali eto.

Unaprijed zahvalan svima troje,PUNO:)

Chitah sinoc milion stranica,pochetak Grofa Vronskog i Cvetne,pa pitanja Rayele haha...itd:)

Da vas vishe ne smaram,mislim na vas dvoje i na Shaku,josh jedno samo pitanje imam,da li se chovjek goji kada batali obiche a predje na parenje?

Jer kad sam prije 3 godine smanjio sa 20 na 10 cigareta dnevno,primijetio sam odmah 2,3kg vishka,nakon mjesec dana,valjda ima neki sastojak koji topi masti ili shta vec,ne znam ali eto.

Goji se.

Ne Winner, ti kilogrami nemaju veze sa prelaskom na elektronske ili smanjivanjem dnevne doze "normalnih" cigareta.
Ja sam stvarno "specijalista" za kilograme i kako ih se resiti, gojila sam se ( 3-4 kg) kada sam prestajala da pusim ( ali to je bilo onako
od 20 komada na nulu od danas na sutra), pusila sam i po pet cigareta dnevno, nisam se gojila, a onda su mi dozlogrdile ( mada
sam samu sebe lagala jer je u proseku bilo i 7-8), presla od danas na sutra na ove elektronske, nisam se ugojila ni jedan gram.
Uostalom, covek se ne goji od manjka ili viska nikotina i tera nego od hrane.

Ok Rayela,nadam se da se necu ugojit,jer sam fanatik po tom pitanju.

E sad da vam pokazem shta uzeh prije 2 sata haha malo sam konfuzan u vezi svega,no valjda bude ok:)

http://www.joyetech.com/product/atopack-penguin/?age-verified=d9d258b135

Tek su dobili model ovaj,i kazu da je odlichan,bolji i od onog koji su mi preporuchivali za 42 eura,ovaj koshta 47€.
Sve je bolje sto je skuplje;)

Kod tebe ce biti presudno da nadjes pravi likvid, ja sam u Srbiji jednom kupila neko cudo ( i to ne za male pare) koje je imalo
ukus stenica, buva, buba shvaba. Zato ti za pocetak preporucujem da mesas neku malo mirisljavu duvansku sortu sa nekim
likvidom iz serije kafa, vanila, amareto, ali da oba likvida imaju barem 15% nikotina jer si ti pusio jace cigarete.

E kako sam se izblamirao bio shto se tiche te jachine haha,on me pita koju da stavi jachinu,stavi rekoh 18,a ne kaze to ti je puno,ma stavljaj bre...kad mi je dao da probam iskashljah se najstrashnije ahahaha pa trk vani da ispljujem shlajm,ma sprdnja,onda je tu od 18 mg pomijeshao sa NULOM i to mi sipao,i sad je to manje vishe ok,kaze da bi to trebalo da iznosi oko 8 jachine,ma parim sad ne rucha mi se kolko parim hahahaa

E kako sam se izblamirao bio shto se tiche te jachine haha,on me pita koju da stavi jachinu,stavi rekoh 18,a ne kaze to ti je puno,ma stavljaj bre...kad mi je dao da probam iskashljah se najstrashnije ahahaha pa trk vani da ispljujem shlajm,ma sprdnja,onda je tu od 18 mg pomijeshao sa NULOM i to mi sipao,i sad je to manje vishe ok,kaze da bi to trebalo da iznosi oko 8 jachine,ma parim sad ne rucha mi se kolko parim hahahaa
Ja koristim 15, ali bi 12% bilo idealno nego ovde kod mene nema, a mrzi me da mesam.
Taj nikotin sam po sebi nije stetan, uzimaj jacinu koja ti prija, za prvi put sve je cudno i neobicno, ali kasnije shvatis da ipak zelis malo zesce;)

Ruchah i trazim po kuci pepeljaru i pocheh da se smijem hahahah,sad mi je i u glavi koliko trebam puta uvlachit da ne pretjeram,pa gledam na sat:)

Traje to nekih desetak dana, ali veruj mi, svako od nas bio je isto tako zavisnik kao i ti i svi smo to bas bezbolno prosli.
Danas verovatno nikome od nas na pamet ne pada i da pomisli na pravu cigaretu i ceo cirkus oko nje.
Doduse ima i ovde nekog menjanja delova , u pocetku i nerviranja, ali to cak nije ni vredno pomena.
Ti samo pomisli sta si sve u zivotu "pregurao" sa svojom bolescu, ovo je sve drugo nevazno i posmatraj
kao zabavu i zadovoljstvo.

@Winner1:
Ne znam koliko ćeš imati sreće sa tim Pingvinom Ja ga imam i super mi radi posao, ali mi nije jedini uređaj u arsenalu. Svakako je malo neozbiljno davati ga potpunom početniku, jer je proizvod potpuno nov i niko nema validne informacije kako se isti pokazao na duže staze. Pre svega, po mojoj proceni na njemu ima mnogo više vazduha nego što to treba jednom početniku.
Redovno nas obaveštavaj kako te služi Pingvin, baš me interesuje.

Back