Elektronska cigareta

Nemački stručnjaci upozoravaju da propilen-glikol, koji se u e-cigarete dodaje da bi se stvorila nikotinska para, može da izazove trajno oštećenje respiratornog sistema.Čak 90 odsto sadržaja elektronske cigarete čini otrovna supstanca propilen-glikol, koja može izazvati trajno oštećenje respiratornih organa, tvrde nemački stručnjaci!Direktorka Federalnog centra za zdravstveno obrazovanje u Kelnu dr Elizabet Pot objašnjava da ovo jedinjenje, koja se e-cigaretama dodaje da bi se postigao ekekat pušenja pravih cigareta, može da izazove akutnu iritaciju respiratornog sistema. Zato nije ni čudo što je njihova upotreba zabranjena u Australiji i Kanadi.Proizvođači u zavodljivim reklamama tvrde da su elektronske cigarete zdrave i da poništavaju negativno dejstvo nikotina. Kako piše u uputstvu za upotrebu, elektronske cigarete rade pomoću baterija koje zagrevaju tečnost obogaćenu nikotinom, pa se tako udiše nikotinska para. Dim koji se izdiše je zapravo para, koja se izgubi u vazduhu i nije štetna ni za okolinu, ni za samog pušača.Ipak, da bi se stvorila para obogaćena nikotinom, dodat je propilen-glikol, otrovna supstancakoja zapravo čini do 90 odsto sadržaja e-cigarete.

Propilen glikol (PG) se koristi za rastapanje injekcija koje ne mogu da se rastope u vodi, pčelinji propolis se rastapa u PG-u i takav koristi, sirupi za kašalj sadrže PG (evo ti npr dečiji Coldrex, pogledaj sastav: http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/UP-I-530-09-06-01-364.pdf).
Na kraju krajeva, e-tečnost uopšte ne mora da sadrži PG. Postoje i fabričke tečnosti kod kojih je baza glicerin a ne PG, a možeš ih i samostalno pripremiti.

Nemoj slepo verovati svemu što pročitaš, pogotovo kada se to tako lepo uklapa u neke predrasude koje si već progutao ;)

Zato nije ni čudo što je njihova upotreba zabranjena u Australiji i Kanadi.
Sto se zabrana kao i propagiranja mnogo cega tice, ... uvek prati tokove novca.
Oni su kljuc svega.

... u zavodljivim reklamama tvrde da su elektronske cigarete zdrave i da poništavaju negativno dejstvo nikotina. ...
Zemljak, cisto da ne budes bas krajnje dezinformisan,

- parenje se koristi da bi se izbeglo negativno dejstvo sastojaka dima, a ne nikotina,
- sto se nikotina tice rec je o pruzanju mogucnosti koje su licna stvar izbora da li neko zeli da ga ostavi na nivou unosa kao kod klasicnih, smanji ili prekine sa unosom.

Juce sam otisao da kupim Eleaf iStick 100W VV/VW baterijski mod, ali sam se predomislio,
i kupio sam Eleaf iStick 60W VW / TC , pri cemu cena je slicna,
ali kada sam pogledao kolika je 100-tka, po mom skromnom misljenju moguce je da je isealna za saku kosarkasa od 2,20 m.

A za klasican narod cini mi se da je bolje nositi sa sobom rezervnu bateriju, nego svaki pud dizati dve 18650 baterije.

Osim togaEleaf iStick 60W VW / TC ima izuzetno jednostavno podesavanje
(plus sto ima TC mogucnost iako i tu je rec o ekstremnim potrebama, koje su meni nebitne kao i vecini korisnika).

U svakom slucaju, meni idealno sluzi dok mi se puni Joyetech eVic VT,
da ne razvlacim stalno strujnio kabel po sobi i maltretiram njegovu bateriju pri cemu uzgred uvek isparava nesto tecnosti iz tanka zbog temperature.

Dakle,
Eleaf iStick 60W VW / TC je idealan i po lakoj tezini i po lezanju u ruci
(uzeo sam potpuno crn jer mi se cini estetski nenapadnim i skladnim). :aha2:

Poslednja izmena:
Dobar izbor, iStick 60W je sasvim korektan i pouzdan mod. Ako te uhvati šiz ludilo, možeš mu kasnije menjati maskice i tako frizirati izgled ;)

VG tečnosti i meni više odgovaraju, ali je muka sa mnogo većom količinom pare i češćom zamenom ili čišćenjem grejača. Posebno je izraženo zimi, prozore u kolima briskam svakih par dana.

Sto se zabrana kao i propagiranja mnogo cega tice, ... uvek prati tokove novca.
Oni su kljuc svega.

Zemljak, cisto da ne budes bas krajnje dezinformisan,

- parenje se koristi da bi se izbeglo negativno dejstvo sastojaka dima, a ne nikotina,
- sto se nikotina tice rec je o pruzanju mogucnosti koje su licna stvar izbora da li neko zeli da ga ostavi na nivou unosa kao kod klasicnih, smanji ili prekine sa unosom.

Priloži dokaz od doktora koji potvrđuje da nije štetno

Priloži dokaz od doktora koji potvrđuje da nije štetno

"Zemljak" (iz okoline Novog Sada sam), te otuda taj izraz, poenta je u sledecem,
sa klasicnih cigareta sam presao na elektronske (zapravo modove) ne zbog zdravlja, nego zbog finansija.
A pisio sam po 2 paklice dnevno najjeftinijih (fabrickih).
Pokusao sam sa onim na zavijanje duvana, jer je ta proba jeftinja i to mi nije godilo, te sam se okrenuo ka pocetno skupljoj varijanti, ali na dalje korake jeftinijoj.
Poboljsano zdravlje je bilo samo nuzprodukt, jer bih pre umro u svetu u kome se pusilo, pilo, i drustveno provodilo na razne interesantnije nacine,
nego sto bih duplo duze ziveo u ovom "zdravom" koji se reklamira od strane lica kojima - sve u zivotu smeta.

Tvoje pravo ovde jeste da pricas o necemu sto licno nisi prosao, i sto se tebe licno u stvari i ne tice,
ali je isto tako moje pravo da izvedem zakljucak da ti to radis stoga sto ne vidis pomoci nekom svome bolu
(ma koji i kakav da je) osim u utesi da smatras da su drugi u gorem polozaju od tebe.

Pa da ti pomognem, ...
Evo u pravu si, ... i bas sad umirem zestoko od tecnosti za inhaliranje! :hahaha:

P.S.
Inace sam zubaru (zbog njegove profesije) preporucio da ostane na klasicnim cigaretama,
jer ako predje na elektronske to ce mu biti problem u radu sa pacijentima koji upotrebljavaju klasicne. :rotf:
(Ovo naravno nije sala nego cinjenica.)

Uzgred, ziveti je stetno, i to uvek vodi ka smrti.
Nema toga ko zivi a ne umire.

Poslednja izmena:
Nemački stručnjaci upozoravaju da propilen-glikol, koji se u e-cigarete dodaje da bi se stvorila nikotinska para, može da izazove trajno oštećenje respiratornog sistema.Čak 90 odsto sadržaja elektronske cigarete čini otrovna supstanca propilen-glikol, koja može izazvati trajno oštećenje respiratornih organa, tvrde nemački stručnjaci!Direktorka Federalnog centra za zdravstveno obrazovanje u Kelnu dr Elizabet Pot objašnjava da ovo jedinjenje, koja se e-cigaretama dodaje da bi se postigao ekekat pušenja pravih cigareta, može da izazove akutnu iritaciju respiratornog sistema. Zato nije ni čudo što je njihova upotreba zabranjena u Australiji i Kanadi.Proizvođači u zavodljivim reklamama tvrde da su elektronske cigarete zdrave i da poništavaju negativno dejstvo nikotina. Kako piše u uputstvu za upotrebu, elektronske cigarete rade pomoću baterija koje zagrevaju tečnost obogaćenu nikotinom, pa se tako udiše nikotinska para. Dim koji se izdiše je zapravo para, koja se izgubi u vazduhu i nije štetna ni za okolinu, ni za samog pušača.Ipak, da bi se stvorila para obogaćena nikotinom, dodat je propilen-glikol, otrovna supstancakoja zapravo čini do 90 odsto sadržaja e-cigarete.
Koka kola je najveći otrov na svetu a ni jedan Nemački stručnjak se nije pobunio niti dostavio bilo kakva istraživanja o štetnosti koka kole, koje gradjani širom sveta sami sprovode.

Da bi jedno istraživanje bilo validno, ono mora da sadrži, ime, pojedinca ili grupe koja vodie projekat istraživanja, tačan datum i satnica početka i zavrpetka istraživanja, kao i tačno navedena zapažanja. Ako je pojedinac stručno lice takva istraživanja se mogu smatrati valdinim ali njegova istraživanje moraju da potvrde barem još dva naučnika. Isto važi i za istraživanje grupe, na primer nekog instituta ili samoosnovane gruše za posebna istraživanja. Sva druga istraživanja koja nisu u skaldu sa propisanim naučnim metodama, nisu validna !!!

Svetska zdravstvena organizacija jasno je rekla, da nije u stanju da ispita zdravtstvenu ispravnost El.Cigareta. To znači da svtska zdrvavstvena organizacija nije u stanju da potvrdi štetnost ili ispravnost El. cigareta !!!

Znam za Koka Kolu
Zatim pročitaj kako se vrše naučna istraživanja, na koji naččin i kako. Nemoj da te prevare razni mangupi. Dans je sve to biznis.

El-Cigarete su udarile na finasije duvanske mafije, 3 puta su jeftinije nego duvanske cigarete. Duvanska mafija je u sprezi sa vladama koje uzimaju akcizu. Pogledaj logiku, svi govore o štetnosti duvanskih cigareta, zabranjuje se da se koriste duvanske cigarete na javnim mestima. A niko ne zatvara duvansku industriju, njihov posao cveta i širi se. Jedan duvasnki lobi uspostavlja monopol uz pomoć političara i dele profite. To je cela problematika. Pjava El.Cigareta udarila je na visoko organizovan kriminal....

Dobro mada niko nema dokaz da li šteti ili ne el,cigarate.

Dok neko ne zakači pečatirani dokaz,jedino doktori mogu da kažu DA ŠTETNO ili NIJE ŠTETNO
Tako je.

Postoje pojedinačna istraživanja, jedni doktori kažu da su El. cigarete potpuno zdrave, drugi da nisu...itd.

Ono što bi trebalo da se uradi jeste da svetska zdravstvena organizacija organizje istraživanje po tom pitanju. To znači da u tom istraživanju učestvuje što više medicinskih fakulteta kao i medicinskih ustanova po celom svetu i mnogobrojni profesrori...itd. Pa kada se završe istraživanja onda ide debata i porede se rezultati. Medjutim svetska zdravstvena organizacija ne daje nalog da se takvi istraživanje sprovede. Koji ej razlog to samo oni znaju a mi možemo da sumnjamo. Šta ako bi takvo istraživanje utvrdilo da su EL. cigarete zdrave, onda bi duvanska industrija propala skroz te bi Malboro i Rotmans otišli u istoriju a mnoge vlade sveta ostlae bi bez akciza. Sasvim je moguće da je to razlog, jer korisnici poput mene stalno govore da su El. cigarete zdravije od duvanskih, što jeste istina, ali neznamo koliko su zdravije :)

Koka kola je najveći otrov na svetu a ni jedan Nemački stručnjak se nije pobunio niti dostavio bilo kakva istraživanja o štetnosti koka kole, koje gradjani širom sveta sami sprovode.

Da bi jedno istraživanje bilo validno, ono mora da sadrži, ime, pojedinca ili grupe koja vodie projekat istraživanja, tačan datum i satnica početka i zavrpetka istraživanja, kao i tačno navedena zapažanja. Ako je pojedinac stručno lice takva istraživanja se mogu smatrati valdinim ali njegova istraživanje moraju da potvrde barem još dva naučnika. Isto važi i za istraživanje grupe, na primer nekog instituta ili samoosnovane gruše za posebna istraživanja. Sva druga istraživanja koja nisu u skaldu sa propisanim naučnim metodama, nisu validna !!!

Svetska zdravstvena organizacija jasno je rekla, da nije u stanju da ispita zdravtstvenu ispravnost El.Cigareta. To znači da svtska zdrvavstvena organizacija nije u stanju da potvrdi štetnost ili ispravnost El. cigareta !!!

Bilo je ( ima negde i na ovom topiku) istrazivanja iz Velike Britanije, ali je uzoak bio relativno mali, a i el. cigareta je jel "novost" tako
da ce relevantnih rezultata biti eventuano za 5-10 godina.

Dok neko ne zakači pečatirani dokaz,jedino doktori mogu da kažu DA ŠTETNO ili NIJE ŠTETNO
Ova recenica ti je totalno pogresna iz vise razloga.

Ali ne bih da se uplicem u objasnjavanja elementarnih stvari u funkcionisanju ljudskih svesti,
nego bih da ti jos jednom pokusam pojasniti o cemu je ovde rec ...

Naime svi mi koji smo korisnici tecnosti za elektronske cigarete vrlo dobro znamo po sopstvenim reakcijama sopstvenoga tela kolika je razlika i prednost tecnosti nad duvanom.

A razlog zasto ovde razmenjujemo misljenja je napredak u lakoci upotrebe tecnosti.

I izuzetno je dobro da taj napredak postoji jer preko njega sto veci broj lica moze sto lakse i brze dobiti em jeftiniju em sasvim sigurno bezbedniju varijantu upotrebe nikotina.

E, sada tu postoje 3 problema:
1) Najuspesniji nacin je preko dobre opreme - koja nije najjeftinija. Dakle finansijski start je vrlo nezgodan.
2) Nisu svi proizvodjaci (bilo cega) neskloni fals robama (te mogu da ti uvale i los hleb).
3) Sto god su upotrebe tecnosti za elektronske cigarete idealnije to je veci udar na pomanjkanje para u budzetima drzava!

Jer sve je jasnije da iz nekih razloga drzave se sve vise kace na gorivo, alkohol i cigarete!
E, sada, kljucna stvar je odgovor na pitanje: iz kojih to razloga!
Ali na zalost to ne spada u ovu temu, nego u stanja politike i ekonomije.

Te bih samo dodao da dok takozvani "strucnjaci" ne pocnu pred zakonom odgovarati zbog namerno pakovanih lobistickih izjava (na bilo kome polju)
ovaj svet ce nastaviti da tone u sunovrat!

Poslednja izmena:
Bilo je ( ima negde i na ovom topiku) istrazivanja iz Velike Britanije, ali je uzoak bio relativno mali, a i el. cigareta je jel "novost" tako
da ce relevantnih rezultata biti eventuano za 5-10 godina.
Ima, kačio sam i ja neka istraživanja nekih lekara koja su pozitivna i u korist El.cigareta, tako se može ići u nedogled. Dok bi bilo lepo da se sprovede pravo istraživanje. Moglo bi ono i za manje od pet do deset godina. Opet mislim da je to politika i da je svetska zdravstvena organizacija rekla da joj je potrebno toliko vremena samo iz razloga da bi duvanske industrije dobile na vremenu kako bi na bilo koji način zaustavile el.cigarete, ali to sada spada u domen teorije zavere. Sve dok relevantni instituti kroz svoja istraživanja ne daju pravu reč, nemožemo govoriti o tome dal je ispravno ili nije, jer jednostavno relevantne ustanove nisu ništa rekle. Opet na osnovu toga postoji mogućnost da se korisnici el.cigareata bore da država ne uvodi akcize ili zabrane parenja el.cigareta. Kod nas u Srbiji već je uvedena akciza na tečnosti za el.cigarete. Niko nije rekao iz kojih razloga. DOduše kod nas se radi šta se hoće jer se niko ne buni....itd.

Ja parim skoro pet godina, u oktobru mesecu će biti tačno pet godina. Moje lično iskustvo je da su el.cigarete mnogo zdravije od duvanskih i da nemaju nikakvu štetnost po okolinu. Pogotovo što po našim zakonima inspekcija koja ustanovljava prekršaje pušenja na javnim mestima, ustanovljava količin dima u prostoriji, kao i pepeo i opuške. Kod el.cigareta toga uopšte nema. Tako da opet se vraćam na uvodjenje akciza u Srbiji na tečnosti za el.cigarete jer ne postoji nikakav osnov za zabranu u ia uvodjenje akciza. Taj namet za akcize je protiv zakonit, država sama krši svoje propise.

Poslednja izmena:
... Tako da opet se vraćam na uvodjenje akciza u Srbiji na tečnosti za el.cigarete jer ne postoji nikakav osnov za zabranu u ia uvodjenje akciza. Taj namet za akcize je protiv zakonit, država sama krši svoje propise.

Skupstina je donela zabranu pusenja (u vezi klasicnih cigareta) na javnim mestima kada su pusaci u njoj bili vecina.
Politicki interesi su opaka stvar.

Smatram da bi trebalo osnovati stranku " Prava na zivot iz 60-ih i 70-ih " !
kez_12.gif

Inace, nisi mi rekao koji tank koristis ...

Poslednja izmena:

Back