Elektronska cigareta

Može li elektronska
cigareta pomoći da se ostavi pušenje ?
Da li je sposobna da zameni pravu
i spasi strasnom pušaču ono malo zdravlja što je preostalo ?

Ima li neko iskustva sa tim ?
Pomaže li ?
Da ne bacam uludo pare !

Kako se iščupati iz kandži duvanskog dima......!?

nemam iskustva, ali u razgovoru sa prijateljima, poznanicima, a i nailazio sam i po netu da kažu,
da su koristili neko izvesno vreme, šta znam, po 2-3 meseca, i manje, pa su se vraćali opet na klasične duvanske cigarete

nešto slično je i sa nikotinskim flasterima...tera neko vreme dok se ne zapali cigara
voleo bih kada bi postojalo neko efikasno sredstvo da ostavim ovu užasnu naviku,
jer mi je volja u tom smeru veoma slaba...

što bi rekli: najlakše je ostaviti duvan, to sam činio hiljadu puta

ali znam primere volje bez ikakvih pomagala za ostavljanje,
kao što je recimo moj deda posle 50-60 godina ostavio cigarete i to je bilo baš, baš bukvalno:

još večeras da izorim ovu paklu i neću više...nikada više nije zapalio
tako je i moj ćale isto...

a čuo sam milion saveta, neke sam i isprobao i naravno sa bezuspešnim rezultatom

Grofe, veruj mi, i ja se divim takvim podvizima
dok sada ovo pišem, palim cigaretu, gledam u paklu koliko sam danas izgoreo,
i nemam pojma koliko jer je ovo već treća pakla...ma prestao sam da brojim

možda pređem u filozofiju sa pitanjem: zašto je čovek toliko slab nad svojom voljom ?

navika ili potreba, pitanje je sad ?

Pusti filozofiju, pocni da paris.:D

Analognu ne bih zapalila ni pod kojim uslovima.

Ne pusim vise od 3 meseca posle visedecenijskog staza.

..koju bese ti koristis? onu kao sto ima Novembarka ili neku drugu?
..ja danas pricala sa rodjakom i ona se zaineresovala, htela bi da vidi
kako to izgleda i da pokusa...obecah da cu joj preporuciti onu koju
svi vi ovde hvalite...al ne mogu da se setim koja to bese:rumenko:
..koliko novca je potrebno za ceo komplet u startu, i koliko je posle mesecno
potrebno za ta ulja? za prosecnog pusaca, ne za ove extreme od po 3 kutije na dan...:hvala:

Grofe, veruj mi, i ja se divim takvim podvizima
dok sada ovo pišem, palim cigaretu, gledam u paklu koliko sam danas izgoreo,
i nemam pojma koliko jer je ovo već treća pakla...ma prestao sam da brojim

možda pređem u filozofiju sa pitanjem: zašto je čovek toliko slab nad svojom voljom ?

navika ili potreba, pitanje je sad ?

Probaj, videćeš....
Iskušaj sebe.
Isto sam tako mislio.
Ja da ostavim cigarete, to prosto nije moguće !?
Stis'o se, odlučio, zvao centar "Umbrelle" u Nišu, jer je bilo prvo na šta sam naleteo.
Momak mi sve potanko objasnio.
I, evo.
Samo ne mogu da prežalim što nisam počeo ranije.
U aprilu - godina !
Pa, ti vidi sad.....

Moje ulje sa O nikotina cami cekajuci me...ne mogu da predjem ni na slabije a ne na nula....bas sam se zanela i poletela kao mogu ja...mogu malo sutra:evil:
Znaci ne ispustam je. Mislim da sam manje pusila obicne cigaret od ove. Pa sta cu kad mi se bas svidja.
Kako se skida sa e cigarete:dash:

Moje ulje sa O nikotina cami cekajuci me...ne mogu da predjem ni na slabije a ne na nula....bas sam se zanela i poletela kao mogu ja...mogu malo sutra:evil:
Znaci ne ispustam je. Mislim da sam manje pusila obicne cigaret od ove. Pa sta cu kad mi se bas svidja.
Kako se skida sa e cigarete:dash:

Odlično pitanje !
Najpre smo se zalepili za klasičan duvan.
Ko narkomani....
Mislili da ne možemo bez, najpre duvan, pa 'leba....
Sad se nekako iskobeljasmo preko elektronske.
Ali, postadosmo njeni zavisnici !

Stvarno, kako se skinuti sa elektronske !?

A, ti, baš žešći optimista ?
Prelaziš sa duvana i odmah nabavljaš tečnost bez nikotiona (!?)
Da nije malo rano.
Ja sam poč'o u aprilu prošle godine sa 18%, pa još se ne usuđujem da
razmišljam o prelasku na 9% (korak blaža)....
Jebaće nam mater i ova.....

Poslednja izmena:
Haha tacno tako...mene je uhvatila psihicka kriza poslije prestanka o krenula put trafike srecom bila pored apoteka pa kupih e cig i ne ispustam je vec 23 dana....sad mjenjam razne arome kola kapucino red bul,svidja mi se parenje...ali nema smrada i puno je jeftinije i super se osjecam

Ja evo vec mesec ipo na e cigareti, parim nije da ne parim ali mislim da nije nista alarmantno...
Uzeo sam 18mg i ok mi je skroz, hteo da uzmem onu od 0mg al mi ova sto prodaje rekla da polako smanjujem.
U svakom slucaju prvo sto je jeftinije, drugo sto nema smrada ni u stanu a da ne pricam kako mi je bilo u autu (pepeo na sve strane) sad mi sve cudno i cisto u kolima.
Zapalio sam za ovih mesec ipo 3 cigare prvu da probam i smrdelo mi, drugu isto tako (obe do pola i bacio) trecu kad sam se rasekao otisao na previjanje bolelo me u pm izadjem napolje kad nemam tecnosti u e cigari a nisam ni poneo pa uzeo od druga jednu i to je sve.

Danas sam suprugi uzeo (posto je i ona presla na e cigaru) ukus visnje i upravo ga probam :) mogu reci da je odlicna "joytech visnja" a ja parim uglavnom "Liqua cuban cigar tobacco"

Ja sam 36 dana bez smrdusa,ustedjela 100€ ,a taman sam toliko ulozila u eroll,tecnosti,ketridze,bocicu sa iglicom za lakse punjenje...planiram da kupim ecab torbicu za opremu,bateriju,atomizere...ali to nije hitno jer sve radi da kucnem,a koristim neseser za e-opremu.u cemu je vi nosite?
I da naglasim da svo vrijeme nisam povukla ni jedan dim smrduse niti me vuce,da kucnem

Back