Elektronska cigareta

I vi kao pušači el cigareta možetesvima zagarantovati zdrav život
Kao prvo, mi nismo pusaci,
nego parioci.
Prestaću da budem dosadan,ali vi prestanite da izmišljate kako je el cigara zdrava od obične
A kao drugo, mi ne promovisemo tudje zdravlje.
Sto se ostatka covecanstva tice moze da koristi masnu sodu.

- - - - - - - - - -

...ja i dalje puckam moju eCab cigaretu i FleivorArt RY4 18mg tecnost i... a sama bocica tecnosti mi bas dugo traje.....
Mnogo meseci vec koristim 0mg nikotina, i glicerin na litru.
Dakle sa oko 3% arome cena je svedena na humor! :rotf:

Iqos,probao neko,informacije,kod nas u CG ga josh nema ...?
To je tek u avgustu prosle godine izaslo na trziste, isto je seiranje kao i normalna cigareta samo malo lepse pakovanje.
Ti imas dijagnozu i bolest tako da ne bi trebalo da pusis uopste, ali ako vec ne mozes bez nikotina onda
predji na ove elektronske. Kod ovog Iqos-a koristi se duvan za lule, ali ne sagoreva potpuno nego se samo zagreva
tako da uvlacis u organizam iste one otrove kao i sa cigaretom. Smesta da predjes na ovu elektronsku, batali i pomisao
da pusis ovaj Iqos.

Iqos,probao neko,informacije,kod nas u CG ga josh nema ...?

vidim kao najbolju ponudu samo Joyetech eVic Kit.

Dobro, nije ni on los sa 2.0 do 15W jer koristim oko 15 wati, (dakle ne treba mi 60W koji su na raspolaganju kod Joyetech eVic VT)
ali kapacitet baterije je svakako manji, mada je i tezina moda manja, samo trebalo bi poneti rezervnu bju, bar u mome slucaju.

Poslednja izmena:
Nema više eVic VT-a, sad su aktuelni mnogo napredniji modeli ;) Za divno čudo, oni starter kitovi (eGo AIO) sasvim fino rade posao za nekoga ko tek počinje. A cena je sasvim pristojna za startni trošak.

Najbolji su atomizeri koji se pune sa donje strane jer ne mogu da procure . Sa ranijim sam imao
problema kada ih slučajno okrenem naopačke .
Da li će atomizer curiti ili ne, najmanje zavisi od toga sa koje strane se puni. Konstrukcija atomizera, veličina rupe za vazduh, AFC... i još gomila drugih faktora utiču na ovu problematiku. Često nije zamenarljiva ni snaga na kojoj se koristi kao i način na koji se uvlači, pa se desi da isti atomizer sa istim grejačem (setapom) jednom korisniku radi bez greške a drugom kilavi.

Milane odavno se kanim da batalim,a morao bih i zbog zdravstvenih problema,zna Rayela,u toku je.

Sinoć naletjeh na ovaj klip...

I nema shanse da uzmem taj Iqos,nakon lijepog objashnjenja,

A shto se tiche e -cigareta,Rayela,prije jedno godinu i po sam prochitao za taj sastojak propilen glikol,tako neshto,da je jako shtetan za jetru,a to tek ne bih smio da se zezam,pa sam sad bash u konfuziji shta da radim...a i ne bih znao shta uzet tachno za pochetak.

Nema više eVic VT-a, sad su aktuelni mnogo napredniji modeli ;) Za divno čudo, oni starter kitovi (eGo AIO) sasvim fino rade posao za nekoga ko tek počinje. A cena je sasvim pristojna za startni trošak.

Da li će atomizer curiti ili ne, najmanje zavisi od toga sa koje strane se puni. Konstrukcija atomizera, veličina rupe za vazduh, AFC... i još gomila drugih faktora utiču na ovu problematiku. Često nije zamenarljiva ni snaga na kojoj se koristi kao i način na koji se uvlači, pa se desi da isti atomizer sa istim grejačem (setapom) jednom korisniku radi bez greške a drugom kilavi.

Ja ih jos nalazim, ali s mukom, meni savrseno odgovaraju, uglavnom zbog elegancije, a ja sam jel lady koja vodi racuna
i o takvim sitnicama.
Za curenje se savrseno slazem s tobom jer imam i jedne i druge ( ma imam valjda 15 komada, ali ovih pocetnickih i to u svim
bojama da mi se slaze uz tasne i cipele:lol:) i kod jednih i drugih postoji problem sa tim curenjem. Nema veze
s koje s e strane pune.

@Winner

Ja ti preporucujem da uzmes ovu elektronsku, te price da nesto steti nekom organu spadaju u domen teorija
"sta bi bilo kad bi bilo". Nema za sada nikakvih studija koje dokazuju stetnost e. cigareta, za prave znamo svi
kako stvari stoje. A i najbolja ti je metoda da se odviknes od pusenja, ako to stvarno zelis.

Čisto da ne bude zabune, postoje atomizeri koji ne cure. To pre svega zavisi od njihove konstrukcije, a onda od načina kako se koriste.

Ovaj deo gde neko negde pročita nešto loše pa se zbog toga isparanoiše i na jedan batali celu ideju mi je ponekad neverovatan, ali se polako navikavam da ljudi i tako funkcionišu :)

Čisto da ne bude zabune, postoje atomizeri koji ne cure. To pre svega zavisi od njihove konstrukcije, a onda od načina kako se koriste.

Ovaj deo gde neko negde pročita nešto loše pa se zbog toga isparanoiše i na jedan batali celu ideju mi je ponekad neverovatan, ali se polako navikavam da ljudi i tako funkcionišu :)

Pa u principu ne cure, ali desi se i u device dete :D
Cure kad postanu vremesni pa onda i znas da je vreme za zamenu.

Milane odavno se kanim da batalim,a morao bih i zbog zdravstvenih problema,zna Rayela,u toku je.
Sinoć naletjeh na ovaj klip...
)
Sto je em jeftinije em komfornije.

* Licno nisam presao na parenje zbog zdravlja nego zbog cene!!!
A zdravstveni efekat sam primetio definitivno, ma da mi nije bio bitan.

I da se razumemo, u prvom naletu sa kasicnim (jeftinim) elektronskim cigaretama nisam uspeo.
Nego tek sa MODom.

Uzgred te cene u CG su mi nekako nejasne da ne kazem sumnjive.
Pitaj korisnika "Shaka.Zuluf" da li moze da se to isporuci odavde u CG.

U svakom slucaju poenta je u sledecem:
1) sto je oprema bolja i u startu se koristi 24 mg nikotina prelazak na parenje je efikasniji (sugurniji),
2) ne treba se trudi ti da se pusenje zameni parenjem, nego se slobodno koriste i klasicne cigarete, a telo ce te vremenom nesveno usmeratavi ka onome sto je njemu lakse,
3) nikotin se moze smanjivati, sto nije neka zdravstvena dobit (jer on sam po sebi nije stetan) ali finansijka jeste, medjutim to se mora ciniti izuzetno postepeno,
(licno sam na nuli sto nije cest slucaj, ali se eto desio)
4) pre kupovine bilo cega treba se informisati o kombinacijama: koji mod, (kakav punjac), koji tank, koji grejaci.

Jeste komplikovano,
i nije bez nerviranja zbog promasaja uled neiskustva, ... ali je na kraju najisplativije.

Poslednja izmena:
To je tek u avgustu prosle godine izaslo na trziste, isto je seiranje kao i normalna cigareta samo malo lepse pakovanje.
Ti imas dijagnozu i bolest tako da ne bi trebalo da pusis uopste, ali ako vec ne mozes bez nikotina onda
predji na ove elektronske. Kod ovog Iqos-a koristi se duvan za lule, ali ne sagoreva potpuno nego se samo zagreva
tako da uvlacis u organizam iste one otrove kao i sa cigaretom. Smesta da predjes na ovu elektronsku, batali i pomisao
da pusis ovaj Iqos.

Baš tako. Iqos je i dalje klasičan duvan i jedina njegova prednost koliko sam shvatio je da ne truješ nikog drugog osim sebe.
Nisam sklon da bilo kome preporučujem ni elektronske cigarete, ali ako se nešto mora, onda svakako prednost dajem njima u odnosu na Iqos, koji je samo lepo upakovana klasična (i naravno štetna) cigareta.

Milane,eto makli smo dilemu oko Iqosa,definitivno je lik jako lijepo objasnio,

Shto se tiche ove elektronske,trebao sam prekjuche kupiti kod jednog momka,medjutim prodao je bio bash tada sve,a mene zanima samo neshto shto ce mi biti najlakshe za upotrebu u pochetku,i ne bih naravno da uz parenje koristim i obichne cigarete,vec da ih batalim,a iskreno se nadam da se necu ugojiti haha

Baš tako. Iqos je i dalje klasičan duvan i jedina njegova prednost koliko sam shvatio je da ne truješ nikog drugog osim sebe.
Nisam sklon da bilo kome preporučujem ni elektronske cigarete, ali ako se nešto mora, onda svakako prednost dajem njima u odnosu na Iqos, koji je samo lepo upakovana klasična (i naravno štetna) cigareta.

Namera priozvodjaca je bila nesto drasticnija, tj. da korisnik ne truje ni sebe,
ali ne bih o trovanju jer tada treba da pocnemo od razlike izmedju nikotina i katrana itd. itd.,

Dakle ponovo bih naglasio - najverovatnije mane u finansijskom smislu.

Milane,eto makli smo dilemu oko Iqosa,definitivno je lik jako lijepo objasnio,

Shto se tiche ove elektronske,trebao sam prekjuche kupiti kod jednog momka,medjutim prodao je bio bash tada sve,a mene zanima samo neshto shto ce mi biti najlakshe za upotrebu u pochetku,i ne bih naravno da uz parenje koristim i obichne cigarete,vec da ih batalim,a iskreno se nadam da se necu ugojiti haha

Moram da naglasim nesto!
Kvalitetna oprema je preduslov da se dogodi nesto sto ti kao pusac u pocetku neces moci da osetis,
nego ce tvoja pluca osetiti (dakle podsvesno).

Ako odmah u startu forsiras elektronsku verziju bices u situaciji da te neke stvari nerviraju.
Jer sve ima svoje mane i svoje prednosti.
Osnovna prednost klasicne cigarete je sto je fizicki (tezinski) laka, i sto mozes da je drzis u ustima (koristis) i dok nesto radis, itd.

Zato ne treba da bezis od nje,
nego elektronski mod koristis prvo kao povermenu intaresantnost.
Pa kada koristis jedno ucini ti se da bi bilo bolje da koristis drugo, a kada kosristis drugo ucini ti se da bi bilo bolje da si koristio prvo.
Elem, malo po malo, poenta je u tome da je za pluca elektronska tecnost (ako je oprema sposobna za to) laksa!!!

Ti to licno ne mozes osetiti, ali posle nekoga vremena ce fizika a ne zelja za zdravljem odigrati svoju ulogu ulenjivanja!
A ako nabavis jeftinu opremu: da su tankovi mali, mala snaga baterije, preveliko curenje tecnosti itd, tesko ce se bilo sta pozitivno desiti.

Jer komfor je taj koji je kljuc!

Nevolja je u tome sto za tebe koji si navikao na snazne udisaje duvana olaksanje za pluca nece proizvesti neki jasni efekat,
nego tek vremenom ce sama pluca poceti da reaguju u smislu: "sto bih se patila toliko kada moze blaze".

Ali to pluca treba da odrade a ne tvoja volja forsiranja.
Dakle jednostavno se ulenje!

Poslednja izmena:
Moram da naglasim nesto!
Kvalitetna oprema je preduslov da se dogodi nesto sto ti kao pusac u pocetku neces moci da osetis,
nego ce tvoja pluca osetiti (dakle podsvesno).

Ako odmah u startu forsiras elektronsku verziju bices u situaciji da te neke stvari nerviraju.
Jer sve ima svoje mane i svoje prednosti.
Osnovna prednost klasicne cigarete je sto je fizicki (tezinski) laka, i sto mozes da je drzis u ustima (koristis) i dok nesto radis, itd.

Zato ne treba da bezis od nje,
nego elektronski mod koristis prvo kao povermenu intaresantnost.
Pa kada koristis jedno ucini ti se da bi bilo bolje da koristis drugo, a kada kosristis drugo ucini ti se da bi bilo bolje da si koristio prvo.
Elem, malo po malo, poenta je u tome da je za pluca elektronska tecnost (ako je oprema sposobna za to) laksa!!!

Ti to licno ne mozes osetiti, ali posle nekoga vremena ce fizika a ne zelja za zdravljem odigrati svoju ulogu ulenjivanja!
A ako nabavis jeftinu opremu: da su tankovi mali, mala snaga baterije, preveliko curenje tecnosti itd, tesko ce se bilo sta pozitivno desiti.

Jer komfor je taj koji je kljuc!

Nevolja je u tome sto za tebe koji si navikao na snazne udisaje duvana olaksanje za pluca nece proizvesti neki jasni efekat,
nego tek vremenom ce sama pluca poceti da reaguju u smislu: "sto bih se patila toliko kada moze blaze".

Ali to pluca treba da odrade a ne tvoja volja forsiranja.
Dakle jednostavno se ulenje!

Ja sam pusila decenijama Dunhill ( jaka cigareta) i onda sam jednog dana ( mada je bilo i za vreme pusackog staza pauza i to od po
pet godina) odlucila da vise nije moguce i to iz barem tri razloga ( zdravstveni, finansijski, ali najvise neka socijalna komponenta
gde si kao pusac izopacen i neprihvatljiv, vazis za neku asocijalnu osobu) i onda sam uzela nesto najjednostavnije, to kosta jos uvek
2 komada 40 evra i meni je to OK, a to bi znacilo da pocetnik i treba da pocne sa nkim jednostavnijim aparaturama jer je u pocetku
to sve jako zbunjujuce. Ja sam i ostala kod ovih, zadovaljavaju moje pusacke sklonosti 100%.

Zato to i Winneru tako preporucujem.

Poslednja izmena:
Elektronska neelektronska, svejedno.

Tebi avion a podmornica svejedno, jer se ne vozis ni u jednom ni u drugom.

- - - - - - - - - -

... i onda sam uzela nesto najjednostavnije, to kosta jos uvek
2 komada 40 evra i meni je to OK, a to bi znacilo da pocetnik i treba da pocne sa nekim jednostavnijim aparaturama jer je u pocetku
to sve jako zbunjujuce. Ja sam i ostala kod ovih, zadovaljavaju moje pusacke sklonosti 100%.

Zato to i Winneru tako preporucujem.

Razumem tvoj savet ali se on odnosi na samo deo novih korisnika,
a ja govorim o sigurnijim verzijama,
posto meni ta tvoja nije uspela! I izgubio sam vise od godinu dana dok sam se ponovo odlucio na pokusaj.

Poslednja izmena:
Razumem tvoj savet ali se on odnosi na samo deo novih korisnika,
a ja govorim o sigurnijim verzijama,
posto nemi ta tvoja nije uslela! I izgubio sam vise od godinu dana dok sam se ponovo odlucio na pokusaj.

Meni je trebalo neko vreme da pokapiram "tehnologiju" ( uzasno sam glupava za bilo kakve srafove i takve stvari), ali
mislim da je tako sa svakim ko prvi put prelazi na el,.cigarete. Meni je logicno ovo sto pisete za ove bolje i sigurnije verzije,
ali meni ( pisah vec o tome) nekako iz estetskih razloga nekako ne prilice te skalamerije pa se "drzim" ovih primitivnih, mada cu
nekada da predjem i na ove bolje.
U svakom slucaju ima na pocetku i nervoze i sumnje u ispravnost i same cigarete, ali i odluke da se pusi elektronska.

Evo par sajtova sa Fb-a gledam i shta bi mi ti i MIlan preporuchili da uzmem za pochetak?
https://www.facebook.com/search/top/?q=elektronske cigarete shop podgorica
Ipak nece da se otvori da mozete vidjeti shta ima...?
https://www.facebook.com/elektronske.cigarete.3/?fref=ts
Sto se tice predlozenoga: http://e-joy.me/joyetech-e-cigarete/1011-joyetech-ego-aio-box-cigareta.html
Nemam iskustvo u vezi njega, ali moj rezervni mod je: Eleaf iStick 60W TC set
http://e-joy.me/eleaf-cigarete/798-eleaf-istick-60w-tc-set.html
i odlican je
ali treba imati u vidu da ne treba uzeti suvise dugu bateriju posto mu je dugme za prijem baterije strasno grubo i moze da ulubi dno baterije.
Te mi je sredio dve Panasonikove, srecom stare.

dakle trebaju ti baterije, punjac, sto je najvaznije tanik a u tank uglavnom biras po tipu grejaca.
idealno je ako u grejacu mozes da lako menjas vatu i da ne moras da menjas same grejace dugo vremena.

Dakle da ne uzmes recimo Joyetech cubis pro atomizer http://e-joy.me/joyetech-rasprsivaci/1088-joyetech-cubis-pro-atomizer.html
kao sto sam ja uzeo i pored Shakinog upozorenja!
Uzeoa sam ga zato sto apsolutno ne curi ali mu treba struja kao na elektricnoj stolici.

E sada, malo sam zaribao sa informacijama,
meni se cini da mi je tank: Joyetech eGo ONE V2 MEGA 4.0ml atomizer
http://eliquid.rs/joyetech-ego-one-v2-mega?filter_name=Joyetech CLR
a da je grejac: Joyetech eGo ONE CLR zamenska glava (od 1.0 oma)
http://eliquid.rs/joyetech-ego-one-clr?filter_name=Joyetech eGo ONE CLR

Poenta je da se kod ovoga grejaca izvuce vata iz opruge grejaca i uvuce nova!
Pre toga sam koristio mehanicki koji je zagorevao, a potom zamenske glave bez zezanja sa reparacijom.
A ovde je zamena vate vrlo jednostavna.
Ili uzmes kakav grejac pa mu stalno bacas glave i kupujes nove. Samo tada vodi racuna o kvalitetu i ceni.

Moguce je da trenutno imas u ponudi boljih opcija ali mi nisu poznate te idi na tutorijale YouTube u vezi tankova odnosno grejaca.

Poslednja izmena:
Sto se tice predlozenoga: http://e-joy.me/joyetech-e-cigarete/1011-joyetech-ego-aio-box-cigareta.html
Nemam iskustvo u vezi njega, ali moj rezervni mod je: Eleaf iStick 60W TC set
http://e-joy.me/eleaf-cigarete/798-eleaf-istick-60w-tc-set.html
i odlican je
ali treba imati u vidu da ne treba uzeti suvise dugu bateriju posto mu je dugme za prijem baterije strasno grubo i moze da ulubi dno baterije.
Te mi je sredio dve Panasonikove, srecom stare.

dakle trebaju ti baterije, punjac, sto je najvaznije tanik a u tank uglavnom biras po tipu grejaca.
idealno je ako u grejacu mozes da lako menjas vatu i da ne moras da menjas same grejace dugo vremena.

Dakle da ne uzmes recimo Joyetech cubis pro atomizer http://e-joy.me/joyetech-rasprsivaci/1088-joyetech-cubis-pro-atomizer.html
kao sto sam ja uzeo i pored Shakinog upozorenja!
Uzeoa sam ga zato sto apsolutno ne curi ali mu treba struja kao na elektricnoj stolici.

E sada, malo sam zaribao sa informacijama,
meni se cini da mi je tank: Joyetech eGo ONE V2 MEGA 4.0ml atomizer
http://eliquid.rs/joyetech-ego-one-v2-mega?filter_name=Joyetech CLR
a da je grejac: Joyetech eGo ONE CLR zamenska glava (od 1.0 oma)
http://eliquid.rs/joyetech-ego-one-clr?filter_name=Joyetech eGo ONE CLR

Poenta je da se kod ovoga grejaca izvuce vata iz opruge grejaca i uvuce nova!
Pre toga sam koristio mehanicki koji je zagorevao, a potom zamenske glave bez zezanja sa reparacijom.
A ovde je zamena vate vrlo jednostavna.
Ili uzmes kakav grejac pa mu stalno bacas glave i kupujes nove. Samo tada vodi racuna o kvalitetu i ceni.

Moguce je da trenutno imas u ponudi boljih opcija ali mi nisu poznate te idi na tutorijale YouTube u vezi tankova odnosno grejaca.
E sad si zbunio svakog pocetnika:D
Neka covek ode u ducan, lepo pita sta je za pocetnika, vise od 30-35 evra ne bi trebalo da plati, a onda ce natenane sve sam
da shvati.

Ja nikada nisam pokapirala kako se stavlja ova vata, kupujem nove grejace, nisu ni skupi, a jedan grejac traje tako 3-4 nedelje i to je meni OK.
Zapravo, da budem iskrena, kupujem ceo komplet iznova ( 39 evra) a tu su dve nove cigare, 7 grejaca i punjac i to mi tako vrshi poso pola godine.

- - - - - - - - - -

Podmornicom nisam. Avionom sam se vozio više nego ti autobusom. Ne voziš se avionom? Koji ljakse.
Avionom se leti.:zcepanje:
A on ( Milan E) ne vozi avion, upravlja njime, on je pilot nije sofer.

Back