Znači kad ja kažem da račune treba plaćati češće, ja se zaebavam — ali kad ti kažeš da račune treba plaćati češće, ti se ne zaebavaš jer si inženjer.
Pa to je neverovatan splet okolnosti.
Jedno je invoice, drugo je slobodna uplata, totalno razlicite stvari...
A jesam li napisao da postoje i ugovorne klauzule koje se oslanjaju na pravni dokument koji se zove mesecni racun za struju, samo sto se ovde seljaci zaebavaju...
Npr moj komsija je krao moje racune za struju , to je krivicno delo , a on je to radio iz pakosti , naravno odem u DB i dobijem kopije, a njegova logika je bila nekih 5% valjda sto dobijaju redovne platise....pa da napakosti...
Tako da sam video sve i svasta, a to sto je radio je krivicno kaznjivo , samo sto Srbija je ko koga ebe da se pati oko zaebavanja i reda...
Ali da jos jednom ovo spustimo na Vucic i inzenjer nacin komunikacije..
Ja ne znam kome moze da odgovara neredovnije placanje struje.
Sistemu odgovara sto redovnije placanje struje iz milion razloga , priliv, manje zaostataka, laksa naplata dugova, efikasno obrtanje sredstava, krediti za odrzavanje likvidnosti kostaju, nije to mala stvar...
Tako da sa ekonomskog, inzenjerskog, bilo kog ugla se ne isplati povecavati period zaduzenja potrosaca, a to da li ce oni da plate odmah ili za godinu dana , je druga stvar...ali ovde govorim da oni ulaze u duznicki odnos sa ED , sto je pravno jednostavnija i jasnija situacija od neiskazanog potrazivanja u duzem vremenskom periodu...
Kazem ne postoji nijedno logicno osim Vucic i Siziv objasnjenje zasto je bolje da period zaduzenja povecava...
Ja sam za telefone imao 2 mil evra prihoda svaki mesec, nije profita, ali nije sitna para...Sreca te nikom nije palo na pamet da ima toliko para , desavalo se da dnevni pazar bude preko milion i nesto evra...sluzbenica cuti , ja cutim, samo nas dvoje znamo , inace bi bilo muke, samo mi to jos treba da mi upadnu pljackasi usred velikog posla..