Електродистрибуција Србије: Од 1. јуна очитавање бројила на три месеца

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта мислите о овоме?

• Допада ми се баш

• Одбојно је

• Не разумем се у то

• Док су рачуни одштампани и достављени бар нешто је добро

• Надам се најбољем ето

• Страх ме нечије реакције и понашања кад стигне рачун

• Како да пазим на потрошњу ако нема рачуна на тридесет дана?

• Ништа

• На који начин ћемо знати да систем не греши и шта ако се то деси?

• Страх ме.моје реакције и понашања кад стигне рачун

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Не?

Пише да ће месечно слати рачуне а на три месеца ће се рачуни плаћати али како то има смисла,како ће знати који су рачуни ако на три месеца очитавају потрошњу струје?

Па лепо пише да ће се правити предикција потрошње на основу раније потрошње. То си ти ставила у том посту.
Онда ће после три месеца извршити корекцију. Слично се дешава када с плаћа порез. Прва рата се плати на основу старе вредности, после се апдејтује.

Па лепо пише да ће се правити предикција потрошње на основу раније потрошње. То си ти ставила у том посту.
Онда ће после три месеца извршити корекцију. Слично се дешава када с плаћа порез. Прва рата се плати на основу старе вредности, после се апдејтује.
magla za najveci drp.

porez je isti svaka rata...a potrosnja struje varira...i kako ce da racunaju dal si ili nisi u zoni prekoracio i kog meseca?

Ja mogu da kazem da su i do sada u ed radili na zanimljiv nacin kad ne mogu da ocitaju brojilo zbog necega....
Sad ja ne znam tacno zbog cega nisu mogli , racunam da su vrata bila zakljucana, ali desavalo se i onda ti napisu potrosnju 0 kw za taj mesec, ali za sledeci mesec ti napisu duplu potrosnju samo sto ti racunaju tarifu koja je polovina od potrosene, znaci ne zveknu te u crvenu , nego ostanes dve zelene...

A da, racunaju ti pretplatu onih 2000 din, toliko valjda izadje kad je nula, ranije je bilo 1100 pre toga 800 din...sad je malo manje od 2000 din...tako da ti racun izgleda prvi mesec 2000 +0 a drugi mesec 2000 + sve potroseno ali ti tarifu odrede tacno , ne zavuku ti ga...
Ja sam bas racunao da li namerno to rade ili samo decko ne moze da ocita nekad zbog mene nekad zbog njega...ali ED te ne zvekne zbog toga....stvarno na kraju izpeglaju sve ...i nocnu i dnevnu i zelenu i crvenu, znaci obe opcije tacno izracunaju...kako treba...

Tako da nije iz malicioznog razloga do sada bilo ali DO SADA.

Gledajuci na promene u katastru, i u nekim drugim gradjevinskim zakonima, SNS sad ozbiljno krece u drp tehniku do daske, ali da je legalno kobajagi...
U svakom slucaju moze se odraditi sa trobojnim dvotarifnim sistemom da i pored neprocitanog jednog ili dva meseca potrosac ne bude zakinut, sa vrlo jednostavnim metodom, a to nije metod vodovoda, koji se pominje ovde...prosecna potrosnja pa se racuna razlika i onda ti zveknu razliku u prvom mesecu posle novog citanja..

To ni kod vode nije bilo dobro , nece ni kod struje..
Jer ja nisam tu neko vreme a onda cu stalno preplacivati....ako je prethodni stanar rokao veliku potrosnju...inace ja sam onaj koji spusta -90% u odnosu na proslogodisnju potrosnju..
Tako da iz prakse za citanje u 2 meseca nemamprimedbe u smislu da su to koristili za pumpanje ili neke malverzacije, osim kad je poskupljenje, ali to je valjda i razumljivo....i tu su mozda vise ovi sto ocitavaju jer je interval bio razlicit, sto se ne desava kod terenaca, zamisli nego kad imaju smart ili daljinsko ocitavanje...

Šta je problem, ne vidim.
Na kraju ćeš pltiti koliko si potrošio.

Ne, naša struja je među najjeftinijim, zato se ne siplati gradnja vetroparkova, vlada drži cenu niskom zbog građana i da ne bi bilo otpora. U suštini, najveći broj ljudi plaća mesečno struju onoliko koliko potroši dva puta da ode u Maxi i napuni korpu, ili još i manje.
ima istine jos uvek je prihvatljiva cena. ne svidja mise 15 stavki ..za koje treba ekonomski fakultet ..zasto ne pise 1kw cen1 je npr 10 din..Potrosio si 100 x10 toliki ti je racun..sta me briga gde oni te pare dele i kako..

Е.шио му га Ђура.
У Праву је неко био претходно..мислим да је то био @mario80 ,
КАда је рекао да се ради о ПЉАЧКИ.
каква паметна Бројила и глупости и какве њихове "Корекције" које се само своде на њихову Воденицу?
Уколико сте у Могућности,нека СВАКО СВОЈЕ БРОЈИЛО ОЧИТАВА..све то сликати,снимати,послато одмаи документовано или сачувати као Доказ кад дође Рачун...
КРОКОДИЛИ ДОЛАЗЕ!

U hrvatskoj su stavili pametna brojila pa im kurčevi čitači nisu radili i opet dolazili jednom u 6 meseci. Naravno krali ko da nema sutra na kraju opet došli, ukrali moje pametno brojilo i stavili drugo skočio račun posle 2 god došli stavili treće brojilo opet skočio duplo račun za struju. Sa svakim pametnim brojilom se duplirao račun za struju.

Mentalitet EU lopova je da ja imam svoje solarne panele i dodatno plaćam 100 evra struju al da je ne koristim.

U hrvatskoj su stavili pametna brojila pa im kurčevi čitači nisu radili i opet dolazili jednom u 6 meseci. Naravno krali ko da nema sutra na kraju opet došli, ukrali moje pametno brojilo i stavili drugo skočio račun posle 2 god došli stavili treće brojilo opet skočio duplo račun za struju. Sa svakim pametnim brojilom se duplirao račun za struju.

Mentalitet EU lopova je da ja imam svoje solarne panele i dodatno plaćam 100 evra struju al da je ne koristim.
У једном Свилајнцу у унутрашњости(који ипак није толико мали и непознат),Ортак хтео да угради на својој Кући угради те Панеле,вишак наравно у Мрежу.
Мафија му тражила 10К Евра да би му то одобрила.

На који начин сте преживели ову тензиону вест?

Ne kapiram taj novi način očitavanja.

Da li i dalje plaćamo mesečno, ili plaćamo tromesečno kao što se plaća u Australiji ( možda i u SAD i Kanadi ).

Zvaću u ponedeljak EDB kontakt servis, a prethodno ću proveriti da li zgrada ima pametna brojila ili nema.

Ти Си Ћаци.
За тебе 20 % Попуста,узмеш 2 Жиранта(Сви ћемо овде посведочимо да си ти на партијској Линији)..
не се секирај.

Онај ко треба се секира су ови Људи,види ово:

Pogledajte prilog 1732415

Pogledajte prilog 1732416

Menjačnice zatvorene zbog natpisa "PUMPAJ" po direktivi iz Beograda.
Puna podrška za vlasnika menjačnice Ignjata.

Јел проваљујеш зашто се Људи боре против ове накарадне Власти?
Ne znaju da sam "caci", aninimno pisem ovamo na forumu i zato sam "ista kao i svi" :mrgreen:, sto se tice placanja (i svega ostalog).

Ja npr. na menjacnicu da je imam, ne bih stavljala "pumpaj", sve i da sam u tom fazonu, jer tu dolaze da menjaju novac i ljudi koji su za studente, i oni koji nisu, i oni koji nisu ni za koga. Nije u privredi mesto za politku.:tick::nono3:

Pa da, sad shvatam. Ja sam u zelenoj tarifi zato mi deluje jeftino. Ako se ode u crvenu to može biti puno.
Pa to je, sto se neko greje iskljucivo na peci, i itekako ode zimi u crvenu.

Oni ce racunati verovatno neki trogodinji prosek prilikom akontacija, ali sta ako ova zima bude hladnija pa se vise trosi? Dobro, placalo bi se i mesecno vise u tom slucaju, ali to je opet manje, nego za sva 3 meseca ukupno.

ja ocitavam brojilo 1-2 put godisnje

placam po 12 000 svaki mesec pa ponekad egalisem. par puta godisnje.

tkd za mene nece biti neke promene
Ja sam operisala kicmu i meni je tesko da svaki mesec vucem merdevine do dole i ocitavam brojilo, ali to ponekad radim.

ja ocitavam brojilo 1-2 put godisnje

placam po 12 000 svaki mesec pa ponekad egalisem. par puta godisnje.

tkd za mene nece biti neke promene

Meni je 12 000 mnogo samo za struju mesečno.

U grejnoj sezoni računi su do 6800 ili malo manje.

Ako je ovo tačno:

" Za korisnike koji imaju ugrađena pametna brojila, stanje daljinski očitava isključivo EDS jednom mesečno " onda nema problema, dobijaću račune jednom mesečno, kao do sada.

izvor https://beta.rs/content/225199-elek...-od-1-juna-brojila-ce-se-ocitavati-tromesecno

Ostaje mi da vidim da li imamo pametna ili obična brojila.

Meni je 12 000 mnogo samo za struju mesečno.

U grejnoj sezoni računi su do 6800 ili malo manje.

Ako je ovo tačno:

" Za korisnike koji imaju ugrađena pametna brojila, stanje daljinski očitava isključivo EDS jednom mesečno " onda nema problema, dobijaću račune jednom mesečno, kao do sada.

izvor https://beta.rs/content/225199-elek...-od-1-juna-brojila-ce-se-ocitavati-tromesecno

Ostaje mi da vidim da li imamo pametna ili obična brojila.
kod nas su 2 domacinstva.
sezonski 2.5

2 bojlera od 80
kuhinjski bojler
zimi ta pec, leti klima

tkd kada nema klime ili ta pec, bude do 9000
kada je cici zima bude oko 14-15 000

Ne kapiram taj novi način očitavanja.

Da li i dalje plaćamo mesečno
Da
, ili plaćamo tromesečno kao što se plaća u Australiji ( možda i u SAD i Kanadi ).
Ne.
Oni ce potpisat recimo 01.09
Potom nece do 01.09
Jun jul i avgust ces placati po proceni od zadnjih 6 meseci potrošnje...

Popisuj sama i salji preko aplikacije EDS i sve ok onda ce ti po tome naplatiti
Zvaću u ponedeljak EDB kontakt servis, a prethodno ću proveriti da li zgrada ima pametna brojila ili nema.
Cuces ovo sto sam ti rekao

kod nas su 2 domacinstva.
sezonski 2.5

2 bojlera od 80
kuhinjski bojler
zimi ta pec, leti klima

tkd kada nema klime ili ta pec, bude do 9000
kada je cici zima bude oko 14-15 000

OK, to je nešto drugo. Moja mama i ja smo jedno domaćinstvo, imamo bojler od 80 l koji isključujemo samo kada se tuširamo, odmah posle tuširanja se pali.

I imamo jedan bojler u kuhinji.

Grejemo se na TA peć a imamo i norveške radijatore. Radijator nijednom nisam uključila u mojoj sobi, a živimo ovde od aprila 2018.

Kada smo kupovale stan, ovde nije bilo struje, niko nije živeo a ceo stan je bio topao. Zgrada je relativno nova, useljena je krajem 2016.god.

Back