Električni automobili - sve na jednom mestu

Sve neki zidari i đubretari :rotf:
Na zapadu imaš deponije gde se baca smece i svaka kuca vecinom Ima malu prikolicu nosivosti do 750kg jer ti ne treba vozacka za nju ..Ne smes da bacas u reke već moras da ideš na deponiju i da sortiras otpad ..Dubretari nose kante a sve ostalo sto ne staje u kantu moras sam da vozis na otpad ..Nesto loze i prave struju a nesto se prodaje fabrikama za recikliranje .. Ne smej se za sve sto ne razumes ispadas indijanac veći nego sto jesi
 
Poslednja izmena:
Vecina EV ne sme da vuce puno ..
Da se primetiti:

tesla prikolica.jpg
 
Na zapadu imaš deponije gde se baca smece i svaka kuca vecinom Ima malu prikolicu nosivosti do 750kg jer ti ne treba vozacka za nju ..Ne smes da bacas u reke već moras da ideš na deponiju i da sortiras otpad ..Dubretari nose kante a sve ostalo sto ne staje u kantu moras sam da vozis na otpad ..Nesto loze i prave struju a nesto se prodaje fabrikama za recikliranje .. Ne smej se za sve sto ne razumes ispadas indijanac veći nego sto jesi
Svaki dan 750 kila đubreta na deponiju pa njemu se više isplati da kupi đubretarski kamion samo za to :rotf:
 
Evo sad sam bio..Normalna stvar je da imaš kuku jer ces placati iznajmljivanje prikolice bar jednom sedmicno Sad verovatno i vise puta kad ide seca zive ograde sisanje trave i sl . Ne trpaju ljidi po autima kao što to ti radiš već lepo kupe prikolicu namenjenu za te stvari .. Gubavci kojima je € ko kuca to nikad nece razumeti
Screenshot_20240513_154408_Gallery.jpg
 
POTPUNI SLOM

Bankroti, gubici, otkazi: Američki proizvođači električnih automobila su u ogromnim problemima​


Fisker je skoro "gotov", Rivian i Lucid bilježe milijarde dolara gubitaka, a Tesla otpušta i otkazuje planove. Ne izgleda dobro...
Od zvijezda automobilske scene do problematičnih slučajeva. Ovako bi se ukratko mogao opisati put novih američkih proizvođača električnih automobila. Vijesti za četiri glavna neovisna igrača iz SAD-a su vrlo zabrinjavajuće.

Fisker je gotov?

Nakon niza loših vijesti početkom ove godine, čini se da je Fisker pred bankrotom, a mogao bi i potpuno nestati. Najnovije vijesti dolaze od ugovornog proizvođača koji zapravo proizvodi Ocean SUV za Fisker, tvrtke Magna Steyer iz Austrije. U izvješću o prihodima tvrtke stoji "Trenutno je izgledno da nećemo više proizvoditi Ocean". Potražnje za ovim modelom zbog loše kvalitete i drugih loših vijesti iz Fiskera, zapravo više gotovo da nema.
Drugim riječima, tvornica koja jedina proizvodi Ocean tvrdi da to više neće raditi. S obzirom na to da je to jedini model Fiskera i jedina tvornica u kojoj se proizvodi, izgleda da je priča Fiskera, još jednom, tragično završena.
Rivian troši milijarde, prihodi ispod očekivanja

Rivianovo izvješće o zaradi za prvo tromjesečje je otrežnjujuće. Dobra je vijest, ako se to tako može nazvati, da su isporuke, proizvodnja i prihodi jako narasli. Na primjer, isporuke za prvi kvartal porasle su za 71 posto na 13.588, što nije mala brojka. A i manji, pristupačniji R2 je na pomolu. Postoje čak i glasine da Apple razmišlja o partnerstvu s tvrtkom, što je značajan napredak, ako je to istina.
Loša vijest je da Rivian troši novac, i u ogromnim količinama. Neto gubitak tvrtke za cijelu 2023. iznosi nevjerojatnih 5,4 milijarde dolara. Njegov neto gubitak u prvom tromjesečju 2024. iznosi 1,45 milijardi dolara, u odnosu na 1,2 milijarde dolara iz istog razdoblja prošle godine. Očekuje se da će se trošenje novca nastaviti, ali do kada?

Lucid je također u ogromnim gubicima

Lucid (još) ne proizvodi toliko automobila kao Rivian, a tvrtka napominje da zaostaje za svojim ciljem da proizvede 9000 automobila ove godine. Ukupni gubitak u prvom tromjesečju iznosi 685 milijuna dolara, što je manje od gubitka od 780 milijuna dolara u prvom tromjesečju 2023. Prihodi su također porasli, na 173 milijuna dolara za prvo tromjesečje, a tvrtka tvrdi da ima 2,2 milijarde dolara u gotovini.
Ipak, generalno vijesti su vrlo loše jer je potražnja za njegovim automobilima ispod očekivanja, što znači da će tvrtka vrlo teško u doglednoj budućnosti gubitak pretvoriti u dobitak.


Tesla otpušta radnike i otkazuje projekte

Nakon značajnih otpuštanja u timovima Superchargera i javne politike, Tesla je očito otpustila i brojne zaposlenike u inženjerskim, servisnim i softverskim odjelima. Tesla još nije potvrdila otpuštanja i nejasno je o koliko je zaposlenika riječ, no ranije je najavljeno da će se otpustiti 10 posto globalne radne snage ili oko 14.000 ljudi.
https://www.jutarnji.hr/autoklub/el...-automobila-su-u-ogromnim-problemima-15459267
 

Back
Top