Električna Gitara za početnika

pa sad... ne mora da se odšrafi, čak ne mora ni da se uključi u pojačalo dok uči akorde i jednostavne pesme
А звук жица на дасци без појачала је баш за учење?
Треба добро савладати гитару и онда знати користирти електричну. Многи лоши гитаристи користе буку (гласно свирање) да би сакрили своја скромна умећа на гитари.

А звук жица на дасци без појачала је баш за учење?
Треба добро савладати гитару и онда знати користирти електричну. Многи лоши гитаристи користе буку (гласно свирање) да би сакрили своја скромна умећа на гитари.
električna gitara ima prednosti jer je lakša za sviranje (ako je podešena kako treba). Čak je i stratokaster dovoljno glasan na prazno za vežbanje a ima i onih poluakustičnih, na primer

1661414683212.png

Manja pojačala imaju i ulaz za slušalice, pa može i tako...
Vežba se, metronom mrzim, čak pokušavam i neki solo i ide nekako, pa onda pomislim kako sam mogla bolju gitaru da uzmem, pa se ubedačim i tako u krug
Bolja gitara neće svirati bolje bez vežbanja. Ako ne voliš metronom, nađi neku aplikaciju koja će imitirati bubnjeve da ti daje neki ujednačen ritam, nije dobro da se u početku oslanjaš samo na osećaj. Ili...
Procesori su dobra stvar jer u jednom uređaju imaš i štimer i metronom/ritam mašinu (ako ti je dosadno da vežbaš uz klasični TAK TAK TAK metronoma) i gomilu efekata koje možeš da podesiš da dobiješ zvuk kakav hoćeš.

Poslednja izmena:
Uzela sam Squier Affinity.

Za sad vežbam na njoj bez pojačala, dok se instalacije u stanu ne srede, pa da me ne pecka struja dok sviram. A kako sam podstanar i ne mogu da petljam sa tim kako mi volja, dok se ne sredi, žice samo na "suvo" 😂
Ovo za bubnjeve nije loša ideja. Sad tražim sporije pesme i tu pokušavam da improvizujem neki solo. Tehnika me i dalje jako zeza i položaj prstiju, sve što kasnim ili žurim je zbog toga. Trebaće mi dosta vremena da to popravim. Ili priznam sebi da gitara nije za mene 😂
Što se tiče toga da li početi sa električnom ili akustičnom... baš sam o tome razmišljala jer je i meni savet bio da naučim akustičnu, pa onda da uzmem električnu. Ja na kraju nisam postala doktor za akustičnu, samo sam počela da gubim interesovanje što se pojačalo kad sam dobila priliku da uzmem električnu u ruke.
I mislim da sam napredovala od kad sam uzela električnu, prvo jer sam je od početka htela i veća je motivacija, a drugo, lakša je za sviranje i hammer on, bending itd. mi idu daleko lakše. Plus pesme koje želim da sviram, na električnoj konačno zvuče približno originalu.
Gde ću na akustičnoj svirati Paranoid 😂

Uzela sam Squier Affinity.

Za sad vežbam na njoj bez pojačala, dok se instalacije u stanu ne srede, pa da me ne pecka struja dok sviram. A kako sam podstanar i ne mogu da petljam sa tim kako mi volja, dok se ne sredi, žice samo na "suvo" 😂
Ovo za bubnjeve nije loša ideja. Sad tražim sporije pesme i tu pokušavam da improvizujem neki solo. Tehnika me i dalje jako zeza i položaj prstiju, sve što kasnim ili žurim je zbog toga. Trebaće mi dosta vremena da to popravim. Ili priznam sebi da gitara nije za mene 😂
Što se tiče toga da li početi sa električnom ili akustičnom... baš sam o tome razmišljala jer je i meni savet bio da naučim akustičnu, pa onda da uzmem električnu. Ja na kraju nisam postala doktor za akustičnu, samo sam počela da gubim interesovanje što se pojačalo kad sam dobila priliku da uzmem električnu u ruke.
I mislim da sam napredovala od kad sam uzela električnu, prvo jer sam je od početka htela i veća je motivacija, a drugo, lakša je za sviranje i hammer on, bending itd. mi idu daleko lakše. Plus pesme koje želim da sviram, na električnoj konačno zvuče približno originalu.
Gde ću na akustičnoj svirati Paranoid 😂
imaš na jutubu lekcija za puno pesama. Izaberi neke jednostavnije pa skidaj tako. Posle će da ti udje u krv

Mislim da sam opet počela da stagniram. Pre dva meseca sam imala veliki pomak i naučila sam barre hvat i ubrzala menjanje akorda, naučila neke skale, postala sigurnija i sad sam krenula da stagniram, pa me je napustila i volja. Vežbam ja i dalje, ali počela sam da izbegavam neke tehničke vežbe i da učim pesme koje volim, pa izgubim svo vreme na to.
Imala sam priliku da sviram u bendu i shvatila koliko druga gitara može da zbunjuje, a u jednom momentu sam smanjivala svoju da se ne čuje jer je zvučalo bezveze. 😅 U školi ima dosta mlađih od mene koji kidaju, a ja u "odraslim" godinama, posle 10 meseci ne mogu da sastavim jednu celu pesmu da zvuči pristojno. Znam da ne treba da se upoređujem sa drugima, ali jbg demorališe. 😂
Probala sam i solo da smišljam i improvizujem, sve se svede na mjaukanje i jaukanje gitare. 😂 Pa onda rekoh sebi, drži se ritma za početak i tu se ispostavi da mi je desna ruka kljakava.
Ali kad improvizujem neku svoju melodiju i menjam akorde kako mi dođe, daleko više sam sigurnija nego kad imam ispred sebe Dm F C itd. Valjda se previše trudim da negde ne omanem da zaboravljam da slušam kako to zvuči.

Back