Elder Scrolls V:Skyrim

auh ko ce ga cekati toliko...
Samo da ga ne uniste kao oblivion sa level scalingom, pa da moras da skidas modove da bi bas uzivao u igri. Mada ne verujem da ce ga syebati, imaju iskustva. Po meni najbolji bi bio morrowind remejk, ta igra je objasnila za sva vremena.

Mislim da ce biti razocarenje kao kad je izasao oblivion u poredjenju sa morrowindom... Cuo sam da ce biti opet neki level scaling, samo u blazoj varijanti, i da uopste NECE BITI SIDE QUESTOVA!!! vec ce svi questovi sve guilde biti povezane sa glavnom pricom - LOL....
Meh ja bih samo remejk morrowinda i da umrem srecan

Samo da svet ne bude tako monoton kao u Oblivionu (Pun mi je k. onih pećina i šumetina, sve se vrti oko toga). Ne znam kakve su expanzije, nisam igrao... Uglavnom, ja se nadam da će više ličiti na Morrowind (Oblasti se totalno razlikuju jedna od druge, to se traži). :bye:

Uzeo jos juce od druga + jos neki patch od oko 400mb sada sam seo da ga instaliram. Probao sam malo kod druga i iskreno previse je konzolska igra ( oni koji su igrali i konzole i PC znace o cemu je rec ). Moraju posebno da se teksture podese da se bolje podesi FOV ( Filed of View ).... Al nije lose, grafika je kolko tolko dobra,zvuk mi se dopada....

Poslednja izmena:
Odigrao juce jedno 4 sata, do Lv4. Zanimljivo, donekle, ali je inventar konfuzan, ocigledno konzolaski i nimalo ne asocira na RPG stil. Atributi su svedeni na 3 slova - Magija, Zdravlje i Stamina, sto u stvari samo povecava te osobine (manu, zdravlje ili staminu) za mizeran nivo, nalik onome sto smo videli u Gothic serijalu na koji, iskreno, Skyrim sada dosta podseca, osim po lakoci igranja, cak i protiv ozbiljnijih protivnika.

Razvoj vestina je sasvim druga prica i sada je mnogo vece lomnjenje glave u sta investirati sa kojim likom; Nordijci, koji su prirodni ratnici i samim tim orientisani na borbu, kovacki zanat i koriscenje jacih oklopa, nemaju incentiv da postanu veliki magovi ili lopovi jer teze napreduju u tim vestinama ali to ne znaci da lik koji razvijate ne moze da bude ono sto zeli - put ce biti tezi ali ne i nemoguc.

Borba je, standardno, laka i laksa iz 3. lica, mada je na trenutke tesko pogoditi neprijatelja. U nekim situacijama (nikako da pohvatam od cega to zavisi) neprijatelja cete sravniti sa zemljom jednim mocnim udarcem; pretpostavljam da su u pitanju crit-ovi, ali za sada nisam siguran. Destruktivna magija za borbu sa srednje daljine, kao i lecenje, su prva tacka na dnevnom redu i svako ce prosperirati ako barem malo razvije ove vestine.

Ja uzeo dark elf-a, razvijam destruction skill al sam stao na lvl5. Igra i dalje pati od glupog AI, nekog Vampire Boss-a sam nalupao
takp sta sam ga zatvorio u sobi i razbio destruction spell-ovima. Meni nike konfuzan, veoma lako je snaci se. Imas par stvari koju su bitne, tj. Sa F oznacis favorite spell-ove ( mozes vise njih ) i onda sa G u igri oznacavas koje hoces da ti budi na quick summon-u, mpozes da kombinujes pa da syavis dve iste ( recimo fire bolt ili kako vec ) koje kada uzmes talenat budu jace, ili healing sa nelom defanzivnom magijom i sve to pozivas sa 1dugmetom...

Grafika mi je bezveze, tipicna konzolska i zaostaje 4 god za sada vec nekim standardom. Ono sto je bitno za PC igrace je da sa ~ pozoved menu i upises fov 86 ili vise u zavisnosti od toga koji monitor imate kako bi povecali field of view da ne izgleda tako osakacen.

razocarenje..fallout 3 u tamrielu.cak i varanja rade ( neko rece revolucionarni Creative Engine???? bullshit.,..gamebryo iz 2006e ) 2011a directX11 hara a mi napokon dobismo dx9 igru i od bethesde..cak je i broj poligona negde na nivou igara iz 2006e izuzev textura u visoj rezoluciji i naravno normal i occulsion mappinga..igra izgleda ko da je skrpljena od korisnickih modova za oblivion..narocito windows lighning system..nocno osvetljenje prozora stambenih objekata u igri..bljak.
igra za konzole..
sto se tice custom podesavanja igra je upola slabija od obliviona..konfiguracioni fajl igre u my documents folderu ima glatko vise nego upola manje stvaki
cak im je i FXAA ( shader based antialiasing ) ukraden sa OBGE projekta ( retka stavka koja radi onako kako se i ocekuje )
igra cak ne podrzava ni SSAO efekat..bruka

razocarenje svih ljubitelja elder scrollsa

Back