El Barco

dusankovacevicsrbija

Aktivan član
Poruka
1.163
E pa ljudi, zanima me ima li na Krstarici fanova ove sjajne španske serije (ne bežite, ne latinoameričke, nego španske).
U pitanju je jako kvalitetna i, u svakom smislu, odlična serija. Činjenica da je u Španiji gleda oko pet miliona gledalaca govori samo za sebe a naravno da se prikazuje širom sveta.

Radnja: Priča prati kapetana broda Polarna zvezda koji nakon smrti svoje supruge biva primoran da sa sobom na putovanje povede svoje dve ćerke: Ainou (20 godina) i slatku malu Valeriju (5 godina).
Naravno, nije u pitanju običan brod, u pitanju je Škola-brod na kome mladi koji žele da postanu mornari stiču sva potrebna znanja.
Kada brod isplovljava počinje priča.
Brod biva zahvaćen olujom ali uskoro postaje jasno da to svakako nije obična oluja.
Naime, u Ženevi CERN pokreće akcelerator čestica i zbog greške u sistemu stvara se crna rupa koja proguta sve kontinetne na našoj planeti i sve što ostane jeste nepregledno more i jedan brod koji u njemu pluta i samo pedesetak preživelih.
Uskoro postaju svesni da su jedini živi ljudi na planeti.

Prvo pitanje koje se postavlja jeste: Kako preživeti?
Ubrzo uslede i druga pitanja:
-Da li je zaista svet nestao ili je sve samo velika obmana?
-Da li zapravo postoji bar mali komad zemlje na koji bi posada broda stigla jednog dana?
-Koliko dugo zapravo mogu izdržati sa ograničenom količinom hrane na brodu?

Serija je rađena u produkciji Antena3 studija a tvorci serije su poznati po (kod nas takođe) veoma popularnoj seriji Seranovi.
Serija ima dve sezone (za sada) i do sada je prikazano 14 (od 17) epizoda druge sezone a uskoro počinje da se snima treća sezona uz obećanje tvoraca da planiraju da snimaju minimum 5 sezona.
Preporučujem seriju svakome kome se priča učini bar malo interesantnom.
Serija obiluje scenama akcije, humora, pomalo naučne fantastike a i ljubav je veoma česta tema.

http://2.***************/_LP20HBlZU2s/TTavhHyr4dI/AAAAAAAAAbE/pGm-m0roHWI/s1600/23466_elenco-de-el-barco.jpg
http://2.***************/_WAfxGsjKxKs/TTOdIw8FfRI/AAAAAAAADDg/RnSRt9IiB7k/s1600/ElBarco8.png
el-barco-500x300.jpg

Где је гледаш ?
Ја сам чуо да је добра серија,али нисам гледао.
Сад не знам да ли да кренем да скидам са нета од прве епизоде,па значи укупно би било 27 епизоде ,ако се не варам.
Вреди ли "толики труд"?
И има ли негде епизоде у "мањим мегабајтима" од 650-700 Мб ?
Рецимо МКВ формат ?

Poslednja izmena:
Ovako... Imaš natabanu (kucaš u google) i u Španskim serijama je prva El barco. Postavili su celu prvu sezonu i postavili još dve druge (i postavljaju i dalje samo su nešto spori)...
Ja sam preko torenta skinuo sve dosadašnje epizode, počeo u subotu uveče i završio u utorak (dok skoro nisam skidao u ponedeljak, nešto mi net nije radio)... A na sajtu El barco Srbija sam našao prevode, malo su off pa sam morao da ih sinhronizujem.
Seriju sam počeo da gledam u petak (pre mesec dana) a već u subotu nisam mogao bez serije. Stvarno je sjajna. Zapravo prva epizoda je samo uvod jer još niko ne zna da su jedini ljudi na svetu, u drugoj se priča podubljuje a već treća...
Dok me druga sezona oduvala, skroz je nova, radili su nešto što nikada pre nije rađeno, odlično napisano, gluma na vrhu... Sve je odlično.
Ako ste bili fanovi Seranovih, pa u drugoj sezoni se pojavljuje i Belen Rueda, malo je zla ali odlično glumi, čak je i mene oduševila a Seranove nikada nisam gledao.
Glavni lik je po meni najbolji španski glumac ikada, dok su dve glavne junakinje glumile u Internatu koji inače nisam gledao ali sam čuo dosta dobrih stvari vezanih za njega, a inače su ga isti ljudi radili... U seriji glumi i Mario Casac (Pakov svet - Ajtor) kojeg ja inače ne podnosim ali lik u seriji mu je jako jako zanimljiv...
Jako intersantno je da je glavni zloća u seriji osoba koju smo imali prilike ranije da gledamo u nekim latinoameričkim sapunicama - Juan Pablo Shuk. Ne znam kako se on tu našao ali odlično glumi i pomalo me plaši koliko je zao.

Poslednja izmena:
Ево ја изгледао прве две епизоде...
Није лоше,очекујем и више...мало више
можда мистерије...

Изгледао 5 епизода,вероватно ћу и даље...
Није лоше,али ми делује "шпански",ваљда сам навикао на "амерички" стил филмова ,серија,са много
више акције,спец.ефеката,напетости...Чини ми се да је ово можда више за женски пол...

Faktički, nema ih uopšte... Šteta je... I naravno, prvo treba našim ljudima naznačiti da Španska serija potiče iz evrope a lationamerička je ona sapunica iz recimo Meksika ili Kolumbije... Velika je razlika... Mnogi kod nas je ne prave a primetio sam da i novinari to rade (što nikako ne bi smelo da se dešava)...

Dakle, ljudi, pogledajte... Mislim da će vam se dopasti... Možda ne voli svako ovaj žanr ali je svakako dobro...

А да ли су заиста све сцене снимане на броду ?
И зашто епизоде трају по 80-ак минута ? Јел' то спојено нешто
или тако снимано ?Иначе ја изгледао прву сезону и ...
...шта знам - није лоше али и даље ми се чини да је више "женска" серија,много дијалога,
љубави,мржње,интрига (по томе подсећа баш на "шпанске" серије)...
Фали мало више акције,спец.ефеката...
Колико ће бити? 5 сезона ? Чини ми се да је то стварно мало много !

А да ли су заиста све сцене снимане на броду ?
И зашто епизоде трају по 80-ак минута ? Јел' то спојено нешто
или тако снимано ?Иначе ја изгледао прву сезону и ...
...шта знам - није лоше али и даље ми се чини да је више "женска" серија,много дијалога,
љубави,мржње,интрига (по томе подсећа баш на "шпанске" серије)...
Фали мало више акције,спец.ефеката...
Колико ће бити? 5 сезона ? Чини ми се да је то стварно мало много !

Svaka scena u kojoj se vidi more u pozadini je snimana na pravom brodu dok su sve scene unutra upravo snimane na setu.
U Španiji je gotovo pravilo da epizode serija traju oko sat i po... Zbog toga toliko volim njihove serije...
Pa dobro, ima svega, ali ne treba je mešati sa latino-sapunicama... One su sa drugog kontinenta...

Ja pratim od prve... Navukla sam se poprilicno. Celu drugu sezonu sam odgledala preko neta, uzivo kada se i pustala u Spaniji.
Meni se dopada, jer ima svega po malo. A, glumci su odlicni... Sve u svemu - ekstra :D xDD

A gde gledate seriju? Na kojem sajtu osim onog sajta 'na tabanu'? Ja sam tamo poceo da gledam ali im je prevod los, pola ne prevedu a i ona polovina sto prevedu nije bas tacna pa me nerviralo da gledam. Znaci moze bilo koji sajt i bez prevoda ili jos bolje sa prevodom(ako je prveod tacan).

Pogledao sam 'facetele' ali nisam nasao seriju. Ipak hvala za sajt, odlican je. Bas sam trazio neki sajt sa on line TV. Pokusao sam i ranije da gledam seriju na anteni 3 ali nije htelo da je pusti, samo mi vrti neke reklame dok je druge serije pustalo bez problma

E, pa ne može da se gleda na antena3 sajtu jer "smo iz srbije"... Ako si iz Španije pusti ti reklamu samo jednom i onda epizodu normalno ali kada prepozna server da je IP adresa izvan španije on mu vrti reklamu non-stop...
Ali natabanu epizode su snimane sa tv-a i prevod mora biti OK jer su prof. prevodioci radili... Ja nemam zamerku ali zato na sajtu El barco serbia neki klinci prevode jezivo... Ja gori prevod nisam video u životu i bolje da ne navodim šta sam sve pročitao...
Ja sam skinuo sve epizode sa torenta, i podešavam prevode polako...

E, pa ne može da se gleda na antena3 sajtu jer "smo iz srbije"... Ako si iz Španije pusti ti reklamu samo jednom i onda epizodu normalno ali kada prepozna server da je IP adresa izvan španije on mu vrti reklamu non-stop...

Moze biti da je to razlog. Ali kako mi onda normalno pusti druge serije a samo 'el barco' nece da pusti?

Ali natabanu epizode su snimane sa tv-a i prevod mora biti OK jer su prof. prevodioci radili...

Video sam da je sa tv-a pa mi je i bilo cudno kako je prevod tako los, kao da su ga amateri radili. Ako ja ,koji sam spanski naucio sa tv-a, svaki cas vidim dosta znacajne greske u pevodu onda sa razlogom sumnjam u strucnost tih prevodilaca.

Back