Upravo tako, niko živi ne zna zašto je serija otkazana... U Španiji su godinama emitovane serije sa manjom gledanošću od Barke ali su emitovane...tako da nije to... Producent Aleks je prekršio obećanje jer je obećao bar 4,5 sezona... Glumci naravno nisu imali pojma; Bjanka Suarez (Ajinoa) je dala intervju pre dve-tri nedelje da je ugovor za 4. sezonu faktički potpisan i da uskoro počinje snimanje... Uostalom, zadnja epizoda treće sezone je upravo ZADNJA EPIZODA TREĆE SEZONE što znači da će se završiti onako kao se obično završava bilo koja sezona...dakle, nimalo finalno već da (kako Marina - Vilma, reče "jedva ćemo čekati četvrtu sezonu zbog kraja treće jer je odličan..." U prinicpu, pišu se peticije anteni da ako ništa, bar snimi nešto što bi odg na sva pitanja koja su ostala otvorena, a ima ih mnogo...
A za prosečnu gledanost serije su sami oni krivi - ta glupa antena3 jer su puštali Barku u vreme kada se sudaraju pet udarnih termina u španiji... Svako normalan bi znao da visokobudžetska serija ne sme da se pušta u tom periodu...i sada mi, verni gledaoci ispaštamo... A nažalost, nikada se ne uzimaju u obzir ljudi koji gledaju seriju izvan države u kojoj se emituje... (Recimo amerčike serije su za min. još 60% gledanije u ostalim državama kada se sabere u poređenju sa gledanošću u matičnoj državi... Verujem da je za špansku seriju situacija slična ili ista... Tako da to njihovo "kriza" i "nema para" kod mene ne pije vodu...
Ako ništa, sada znam da nikada više neću gledati ništa što je Antena3 porekla...jer koliko sam upoznat sa tim ovo nije prvi neuspeh i sramota ove televizije (otkazivanje raznih gledanih serija a da ne pričam o pauzi od gotovo godinu dana između 2. i 3. sezone Barke bez izdavanja ikakvih dodatnih informacija - mi smo samo čekali bez ikakvih novosti da bi na kraju (krajnje neprofesionalno) prebacili epizode iz druge u treću sezonu...a ljudi imaju strpljenje i ono se lako izgubi...
Ono što može biti drugi pravac razvoja ove priče jeste da se testira puls gledalaca na krajnje brutalan način --- Recimo, sačekaće da vide koja je gledanost te "poslednje" epizode treće sezone i ako bude visoka, nastavlja se snimanje u šta se ja još uvek nadam...mada na netu već kruže priče da je antena3 znala za prekid snimanja još 26. januara i da je već naređeno rasklapanje i uklanjanje setova sa snimanja serije...