Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pjesme EKV-a su pisane da na svakog pojedinca ostave drugačiju poruku, zar to nije genijalno, čak ih svako pojedinačno drugačije shvata. U tome leži čitava genijalnost.
Ti si sav moj bol, ti si sav moj bol........
Dušan može da bude i Dušan Gerzić - Gera, beogradski umetnik, koji je sarađivao sa EKV-om i bio prijatelj sa članovima grupe.
On je polovinom 80-ih otišao iz zemlje, a umro je 1998. godine u BG-u.
Zoran može da bude Cane![]()
Zdravo svima ????
Skoro sam otkrila i pocela da slusam EKV, svidja mi se muzika posto inace volim rock ali tekstove uopste ne razumem o cemu govore i sta su za njih predstavljali...tako sam i dospela ovde tragajuci za objasnjenjima...ne znam gde sam procitala sa su im skoro svi tekstovi o heroinu pa sam se razocarala,mislila sam da imaju neku mnogo dublju i znacajniju poruk
Lepo receno???????????? Hvala puno na odgovoru i na lepim zeljama????
PS. Pre dva dana je u Beogradu u Domu omladine bio koncert EKV tribute benda u znak secanja na Milana..da li je neko mozda bio? Ja sam tek saznala za to na dan koncerta tako da nisam otisla, a iskreno i da sam saznala ranije verovatno ne bih jer sam u nekom tripu da se ne bih uklopila
Pozdrav iz ZG,
Htio bi ispricat nesto sto nije direktno vezano, ali je itekako obiljezeno EKV-om.
Rodjen sam (1973) - taman na vrijeme kada jos nije bilo kasno da se EKV dozivi uzivo na koncertima i bio sam na par njih u ZG (Dom Sportova, brucosijada ETF-a...)
To je jedini bend sa naseg govornog podrucja koji sam ikada slusao - zapravo, taj bend mi je opcenito najdraza muzika koju slusam (i ne samo muzika nego ideja, filozofija, poezija), a slusam dosta razlicito - od Joy Divisiona, Missiona, Cure preko AC/DC, Maidena, Rammsteina...
Zasto ovo pisem?
Djevojka koju poznajem od kasnih 80-tih koja je tada bila cura, a godinama kasnije i zena mojeg prijatelja s kojim sam isao u osnovnu skolu, a nastavio se druziti i poslije je isto obozavateljica EKV-a. Prestali smo se spletom okolnosti svi vidjat prije desetak godina (posao, obaveze), oni su se malo kasnije i rastali i vidio sam ju mozda jednom-dvaput godisnje u prolazu. Slucaj je htio da smo se (prije nekih 3 godine) vidjeli par puta u jednom kaficu sa nekim zajednickim prijateljima i cijela ekipa (a svi smo generacija) je nakon dugo vremena (10+godina) pocela vikendima opet izlaziti u klub koji je krajem 80-tih i pocetkom 90-tih u ZG bio mjesto gdje se pustala muzika tipa Sisters of Mercy, Mission, The Cure, Bauhaus i sl.
Godinu poslije "reuniona" te ekipe vidjeli smo kroz prozor kafica gdje smo izlazili plakat za "In Memoriam EKV" u KSET-u i sreci nije bilo kraja. Kupili smo karte, docekali taj dan (zapravo 2, jer su svirali 2 dana za redom) i otisli po prvi puta nakon dugo vremena cuti nesto sto bi nas moglo vratiti u "ono" vrijeme. Koncert je bio fenomenalan i definitivno se osjecala energija EKV-a. Te veceri su medjusobne simpatije te djevojke i mene kojih do par mjeseci prije nikada nije bilo (a znali smo se skoro 20 godina) prerasle u vezu koja i danas traje. Dapace, odlucili smo se na zajednicki zivot u upravo uredjujemo stan gdje cemo zivjet.
Jako smo sretni zbog cinjenice da nam je emotivni okidac bio upravo koncert vezan uz EKV. Godinu poslije je slijedio novi koncert istog benda, a evo, prije par dana isti takav u vecem prostoru ( http://www.mikrofonija.com/galerija/125 ).
Vidim da je u temi bilo rijeci i o tetovazama vezanim uz EKV, pa da pokazem i nase - prije nekih mjesec dana je cura istetovirala ledja, a prije 2 dana i ja podlakticu. Izgled simbola je kao na ploci Par godina za nas jer nismo htjeli geometrijski pravilne oblike kao sto su (na primjer) na ploci "Ljubav".
![]()
Eto, ispricavam se na poduljem postu, ali osjetio sam potrebu to reci na mjestu gdje ima EKV fanova.