EKV

Neno

Elita
Moderator
Poruka
16.712
Na današnji dan PREMINUO je legendarni Milan Mladenović! Imao je samo 36 godina i ostavio je neizbrisiv trag!!

Milan Mladenović je dobio ulice u Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, a u Beogradu pored ulice, plato ispred beogradskog Doma omladine u centru grada nosi njegovo ime.

2_0.jpg

Legenda jugoslovenskog roka, osnivač kultnih bendova koji su obeležili odrastanje mnogih i pokretač novog talasa u muzici Milan Mladenović preminuo je na današnji dan pre tačno 26 godina.

Dečak iz vode rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a u najranijem detinjstvu je pokazao ljubav prema muzici. U šestoj godini se s porodicom odselio u Sarajevo, a 1970. godine u Beograd. U Beogradu je završio 11. Gimnaziju u kojoj je krajem sedamdesetih, zajedno sa školskim drugom Dragomirom Mihailovićem Gagijem, osnovao svoj prvi bend „Limunovo drvo“, nakon toga poznati sastav "Šarlo Akrobata", da bi najveću i to regionalnu slavu stekao u bendu "EKV".

„Šarlo akrobata“ nije opstao dugo i iz njega su proistekla dva uticajna rok sastava – Mladenovićeva „Katarina II“ i Kojićeva „Discplina kičme“. Tokom 1982. novom bendu su se priključili klavijaturista Margita Stefanović Magi, a 1983. basista Bojan Pečar i bubnjar „Šarla akrobate“ Ivica Vdović. U postavi „Katarina II“ grupa 1984. godine je izdala istoimeni album, posle čega Vdović i Mihajlović odlaze iz benda. Grupa je promenila ime u „Ekatarina Velika“ i 1985. godine izdala takođe istoimeni album, koji dobija povoljne kritike i skreće pažnju na bend.

1986. godine izlazi album sa pesmom "Ti si sav moj bol" koji "EKV" lansira direktno u zvezde. Postaju najpopularniji sastav i to ostaju sve do 1994. godine.

U Mladenovića je bila zaljubljena svaka devojka bivše Juge u to vreme, a o njegovom ljubavnom životu dosta se spekulisalo, ali se malo toga znalo.

Poslednje godine života proveo je sa Majom Maričić koja je bila njegova najveća životna ljubav, i kojoj je posvećena pesma "Oči boje meda".

Ekatarina Velika - Par godina za nas (1989)

Nakon spektakularnog nastupa u Budvi 1994. godine, Mladenovića hitno prebacuju u bolnici, gde je ustanovljeno da ima rak pankreasa, od čega i umire 5. novembra iste godine u Beogradu. Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu. Njegovom smrću „Ekatarina Velika“ je prestala da postoji. Milan je, kada je preminuo imao samo 36 godina i 35 kilograma, a njegovu smrt pratile su mnoge kontroveze.

Prokletstvo grupe "EKV" nije uzelo samo Mladenovića, među živima više nisu ni Ivan Vdović Vd (1961-1992), Margita Magi Stefanović (1959-2002) i Bojan Pečar (1960-1998), a 2013. preminuo je u Beogradu i dugogodišnji menadžer EKV Nebojša Grgić Grga.

Milan Mladenović je dobio ulice u Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, a u Beogradu pored ulice, plato ispred beogradskog Doma omladine u centru grada nosi njegovo ime.

SD

Neno

Elita
Moderator
Poruka
16.712

Decak iz vode - Milan Mladenovic

ZADUŽBINA "Milan Mladenović" osnovana je prošle godine, po nalogu koji je, u svom testamentu, ostavila majka Milana Mladenovića, Danica. Cilj zadužbine je, kako se navodi, očuvanje umetničke, autorske i lične zaostavštine Milana Mladenovića, kao i podsticanje muzičkog stvaralaštva kroz nagradu koja nosi njegovo ime, a dodeljuje se na dan Milanovog rođenja, 21. septembra.

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.533
Angel Breath

"... bojim se, u stvari da je, možda, osećao da mu je to kraj", citira Aleksandar Žikić Margitine reči u knjizi "Mesto u mećavi", baveći se albumom koji je Milan Mladenović snimio sa Mitrom Subotićem - Subom nekoliko meseci pre smrti i čije izdavanje nije doživeo.

Žoao Paraiba, fantastični perkusionista koji je svirao na tom albumu napisao mi je u intervjuu >>koji smo uradili pre nekoliko godina "Kada je Milan došao, bilo je dirljivo gledati ponovni susret njih dvojice, kao da su ponovo u Novom Sadu. I sve teče lako i glatko – i priča i muzika, zaista neverovatno. To vreme koje je Milan proveo kod nas u Sao Paulu istovremeno je ličilo na vreme oproštanja dva prijatelja... Sa druge strane, toliko je bilo zapravo lako snimati taj album. Svi smo radili fantastično brzo, disali kao porodica, ne možeš da zamisliš kako je išlo. "

Na omotu albuma postoji i Milanov tekst, u kojem, između ostalog piše: "Ritam, najstarija komponente muzike, najstarije umetnosti, osnova je ovog projekta, dok preko njega plivaju i zvuci balkanskog etnosa, sa mesta koje je trenutno žarište iskonske borbe dobra i zla u ljudima."

Suba je na istom mestu zabeležio: "Ovaj CD uradili smo Milan, Žoao, Fabio i ja (...) Sva ta četiri posebna jezika izgradila su jedan poseban, peti jezik."

Žikić navodi da je radni naziv ovog projekta bio "Pangea", prema imenu sveplanetarnog kopna koje se vremenom razdvojilo u današnje kontinente."

Jedan od preživelih članova poslednje postave EKV tvrdi da je Milanu ovaj album bio najvažniji rad u životu.

Ovaj album ni toliko godina nakon objavljivanja i dalje nije prepoznat - za šta su zaslužni i trenutak u kojem se pojavio, tiraž i njegova distribucija (danas ovo izdanje ima status kolekcionarskog rariteta) i odsustvo podrške - jer izuzev priče o albumu i svega nekoliko recenzija u medijima, album je promovisao svega jedan spot, "Crv", koji je Milan radio sam i ostavio nezavršenim, da bi ga nakon njegove smrti kompletirali "njegovi prijatelji", kako svi dostupni izvori navode.

Drugi razlog je, svakako, činjenica da je Angel's Breath hermetičan, drugačiji od svega što je publika očekivala, iako su Milan i Suba od prvog trenutka saradnje pod imenom Angel's Breath, još od osamdesetih tragali i oblikovali takav zvuk i takvu muziku.

Od one večeri u kojoj je Kuzma doneo u redakciju CD pravo sa promocije albuma održane u Barutani krajem te 1994, Angel's Breath jeste jedan od onih albuma sa kojim sam sve vreme, svih ovih godina u potpunom sazvučju - i to od uvodnog zvuka na "Praia do Ventu Eternu" do poslednjeg tona snimka "Velvet", poslednjeg koji su Milan i Suba napravili, a u kojem Milan više i ne peva, već glas koristi kao jedan od instrumenata.

Angel's Breath je za mene i danas jedan od deset najboljih albuma koje sam čuo u životu.
Tako se i dogodila ekranizacija.

Počelo je nenamerno, pokušajem rekonstrukcije nekompletnog presnimka spota za "Crv" koji je isplivao pre nekoliko godina na mreži sa ko zna čije video trake snimljene sa 3K, a koji je bio u toliko lošem stanju da sam, koliko sam umeo i znao, rekonstruisao nedostajuće delove i uklopio ga sa stereo zvukom sa originala. Zatim sam shvatio da se scene iz Velsove "Dame iz Šangaja" savršeno uklapaju sa snimkom "Ogledalo".
I da niko drugi osim Sonje Savić ne može biti na "40 seconds of Love"... i da je Karpo Godina pravi izbor za "Velvet"...
I tako, kap po kap.

Isključivo iz želje da ova muzika stigne što je moguće dalje.

U naredna četrdeset i dva minuta, kao podloge za snimke sa albuma "Angel's Breath" pred vašim očima biće scene iz filmova:

"The Cave of Forgotten Dreams" Vernera Hercoga;
"Una" Miloša Radivojevića;
"Izrazito ja" Joce Jovanovića;
"Hole in the Soul" Dušana Makavejeva (dokumentarni materijal iz filma)
"Sans Soleil" Krisa Markera;
"The Lady from Shangai" Orsona Velsa;
"The Return" Andreja Zvaginceva;
"Nostalgia" Andreja Tarkovskog;
"Parada" Dušana Makavejeva i,
"Gratinirani mozak Pupilije Ferkeverk" Karpa Aćimovića Godine.

Među klipovima je, naravno, i rekontruisana verzija spota "Crv", čija se originalna u međuvremenu pojavila na mreži.

(sa neta)

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.533
Neobjavljeni tekstovi grupe EKV

Tekstovi koji nikada nisu otpevani , ali su sačuvani u knjizi-Dečak iz vode.

1604654908333.png

Da li je sve u našim rukama
kao nekada davno?
Da li je svet na svojim nogama
kao nekada davno?

Ako lišće što pada
nije dovoljan znak
ako vetar sto zviždi
nije dovoljan znak
ja ću pokriti lice ovim rukama
da mi ne vidiš oči
kada gledaš u mrak

Da li je dah u našim grudima
kao nekada davno?
Da li je krv u našim srcima
kao nekada davno?

Ako perje na steni
nije dovoljan znak
ako sunce na vodi
nije dovoljan znak
ja ću pokriti lice ovim rukama
da mi ne vidiš oči
kada gledaš u mrak

Ulazim i izlazim
na prednji ulaz
dolazim i odlazim
nogu pred nogu
korak po korak

Želeo bih da je uvek tako
želeo bih da sam čitav dan
budan i umoran

Mislim da spavam
mislim da sanjam

Ispred i iznad
pored, ponekad
ličim na sebe
dok mislim na tebe

Poznajem i raspoznajem
tebe na staklu
staklo na koži

Želeo bih da je uvek tako
želeo bih da sam čitav dan
budan i umoran

Mislim da spavam
mislim da sanjam
to nisam ja....

Svakoga dana
sve više ostajemo sami
ni reč, ni dodir
ni pogled što odnosi strah

Ti i ja smo kao deca
zaspala u travi
dok vreme nam klizi kroz lica
i miluje nas

Samo ti i ja
i poslednji treptaji neba
samo ti i ja

Da li smo isti kao pre?
Odlaze ljudi, mi ne znamo gde

sve manje svoji
a sve vise sami
da li smo zajedno ponekad?

Ne slutis koliko
volim te danas
ni šta se iza moga
i tvog lica krije

Vekovi se tope
i umiru za nas
sećanje na nešto
što bilo je, a nije...

Ja znam da ostanem sam
da odem i dam
sve moje dobro
zauvek će ostati u tebi
i koraci što nestaju
su pesme za kraj

Ja znam da ostanem sam
da odem i dam
sve moje dobro
zauvek će ostati u tebi
i koraci što nestaju
su pesme za nas

Sve je moje
ljudi što prepoznaju
sve moje su reči koje su
reči koje ostaju
učini nešto da osetim tvoj bol

Ti znaš
da ne postoji kraj
ti znaš
da te ne ostavljam

Ulazim u svoju sobu
neko je pomerio krevet
i napravio nov raspored
na zidovima su neke
sasvim druge slike
na policama druge knjige

Kao da me nikad nije ni bilo
moja odeća je očišćena
a džepovi ispražnjeni
U fiokama su stvari
poređane po nekom nepoznatom ključu
i pisma pisana meni
vezana u snopove
nečijom stranom logikom

Kako početi ponovo?
Ja idem dalje
i skupljam stvari koje me prate
mali sateliti u orbiti
ljudi su samo mrlje na slikama

Poruka
24.669
EKV je bila možda i najkvalitetniji muzički proizvod u bofl državi SFRJ.

Međutim razočarali su me nepopravljivo onog trenutka kada su pristali da prime nagradu Sedam sekretara SKOJ-a kako se onda pričalo za pesmu Zemlja.

Za mene je to predstavljalo neprhvatljivo stavljanje na stranu onih koji su nam unakazili živote još onda.
P.S.

Unakazili su ih i njima samo očito da u tom trenutku toga nisu bili svesni

jjjja_sam

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima, a posebno za Arzberg.

Htela sam da vidim da li još ljudi pišu ovde i naletim na post od prošle godine u kom se pominje nekadašnja atmosfera, i između ostalih članova ja. Username mi je bio jjjjjjjjjj ili sa koliko j već. Odavno sam zaboravila šifru i sve. Ovde sam došla dok sam išla u srednju školu, u vreme objavljivanja revisiteda, kada je na internetu bilo neuporedivo manje toga o EKV. Ovaj forum je bio blago, stalno se pojavljivalo nešto novo i ljudi su stvarali divnu atmosferu. Sve mi to nedostaje. Nekoliko godina posle toga pokrenula sam jednu stranicu posvećenu Magi na fejsu jer tada je na fejsu bilo malo toga o njima. Sada već snimci, fotografije, priče stižu sa svih strana i drugačije je. Ali ta čarolija u kojoj jedna srednjoškolka otkriva grupu iz prošlosti i zajedno sa sličnim ljudima pokušava da sklopi što više delova slagalice, to je nešto što ću uvek vezivati za EKV.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.875
tekst i akordi
Ekatarina Velika
7 Dana

Gm Eb Cm Eb
I sedam dana sam i gore i dole, potrazi me
I sedam dana sam, nadji i stavi, pokazi me

Nek boli dok boli, rukama stegni kozu svoju
Poda mnom zategni strah, noktima pucaj u znoju

Jos ovaj put dok trazi i zove zaklonicu
Jos ovaj put dok zraci i moli poklonicu

Drzi mene, voli mene
Uzmi moj sakom vlazni grli vrat
I sacuvaj vreme i seme za mene
Bio bih tvoj brat, ti si moj brat

D C
Slomi se, o skloni se
Slomi se, o skloni se

B A Ab
Od mene
Gm Fm Em Fm
Od mene od mene

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.875
tekst i akordi za gitaru

Ekatarina Velika
Ti Si Sav Moj Bol
Hm Hm7add4 E G
Razmices zavese, gledas obecani grad
Hm Hm7add4 E G
Svetla se pale i tinja zelja u tebi
Hm Hm7add4 E G
Jos uvek ti djavoli vire iz rukava
Hm Hm7add4 E G
I svaki nokat krije otrov ljubavi

Hm Hm7add4 E G
Ti si sav moj bol

Hm Hm7add4 E G
Ispitujes zaborav, obaras alibi
Hm Hm7add4 E G
I biras ulogu kao haljinu za vece
Hm Hm7add4 E G
U prolazu me dotakne miris noci i kaze:
Hm Hm7add4 E G
Probudi se, pokreni se ... probudi se, pokreni se
Hm Hm7add4 E G
Ti si sav moj bol

Hm
Ti si sav moj bol
Hm7add4
Ti si sav moj bol
E G
Ti si sav moj bol

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.533
Dečak iz vode:Milan Mladenović

1614637507715.png

"Voda pada u tvoje oči
Boje meda-
ja sam dečak iz vode,
imam trag pod levom miškom.
Na tvoje usne boje mesa
spustiću kap svoje vode,
pustiću glas iz grla
....."

Želeo je da vole njegovu muziku , ne njega....I voleli su njegovu muziku ...vole je i danas...
Iako su ga još za života proglašavali legendom, Milanu se ta popularnost ni najmanje nije svidela
Kad je umro imao je samo 36 godina, a iako se dugo pričalo da je umro kao narkoman i da je imao sidu, pravi uzrok njegove smrti bio je rak pankreasa.
Nakon jednog nastupa u Budvi, Milan je zbog bolova prebačen u bolnicu gde mu je dijagnostifikovana ova opaka bolest. Poživeo je još samo tri meseca, a u trenutku smrti imao je samo 35 kilograma.

Milan je rođen u Zagrebu 1958. godine, a zatim se s roditeljima preselio u Sarajevo kad mu je bilo samo šest godina.

Sedamdesetih je osnovao svoj prvi bend Limunovo drvo, a zatim i prvi ozbiljniji bend Šarlo akrobata čiji se jedini album ''Bistriji ili tuplji čovek biva kad...'' smatra jednim od najznačajnijih albuma jugoslovenskog novog vala.

Iz raspada Šarla akrobate nastala su dva velika jugoslavenska benda: Disciplina Kičme i Ekatarina Velika.

Milan je, osim kao legendarni muzičar, zapamćen kao pesnik i filozof, a tokom rata devedesetih godina je s kolegama iz bendova Partibrejkers i Električni orgazam započeo projekat Rimtutituki koji se bavio antiratnom propagandom.

Kad je 1992., u jeku rata, na festivalu Beogradsko proleće EKV proglašen grupom godine, Milanova antiratna izjava digla je popriličnu prašinu.

"Nama je bilo lako osvojiti ovu nagradu jer su mnogi naši prijatelji morali napustiti ovu zemlju. Neki od njih su ovog trenutka živi, a možda i nisu živi, u Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, Dubrovniku, Rijeci... Molim vas za minutu ćutnje za one koji su poginuli u ovom ratu koji nema smisla", rekao je Milan tom prilikom.

Iako su ga još za života proglašavali legendom, Milanu se ta popularnost ni najmanje nije svidela.

"Nije baš prijatno kad ljudi žele da pričaju sa vama i onda kad niste raspoloženi za to. Više ne mogu nigde da odem, ne mogu da radim ono što želim. Ljudi me sve češće maltretiraju. Ne mogu se pomiriti s tim preuveličavanjem na svim poljima, izgubljenim vremenom koje provedem u razgovoru s onima koji me zovu bez ikakvog razloga i žele čuti samo tračeve", rekao je za časopis Ćao.

Milan je celi svoj život podredio muzici i borbi za slobodu, a njegovu filozofiju možda će najbolje opisati reči kojima je završena njegova monografija ''Dečak iz vode''.

"Izvesno je da kroz život idem stihijski, pa gde se zaustavim. Jedno je sigurno - nikad ne znam gde ću krenuti. Ne mogu pevati o vanzemaljskoj ljubavi, ako me guše i razdiru ovozemaljski jadi. Stojimo na rubu iznad neke razjapljene provalije koja s nestrpljenjem čeka da nas proguta, a iznad nas, razbuktala se vulkanska lava koja počinje curiti, rasteže se po nama. Čini mi se da smo stisnuti, ne možemo ni korak nazad, ali ni napred... Borite se za svoju ličnu slobodu, ne dozvolite da vas neki lažni srebrnjaci i krivo opravdane norme uguše, borite se za život. Za kraj bih rekao samo da mi ni u kojem slučaju nije žao što sam sve ove godine protraćio na tako neozbiljnu stvar kao što je rokenrol, i mislim da poštenije i iskrenije nisam mogao da potrošim sve te godine."

1614637289732.png

"Daj mi muziku...Daćeš mi beskraj..."

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.875
tekst i akordi

Ekatarina Velika
Par Godina Za Nas
C C
Am D Am D
C C

Am
Moj prijatelj i ja sedimo na klupi, gledamo zvezde,
D
Slusamo vesti sto su upravo stigle.
Am Bb Am
Kazu da imamo jos samo par godina za nas.
Am
Imali smo igracke, iziveli smo sve,
D
Sve one igre na srecu, one igre za ljude
Am Bb Am
sto je smislio neko pre samo par godina za nas.

C D
Da li znas kako zelim da te nadem?
C D
Da li znam sta treba da znam?
C D Am
Voli me kako nikad nisi volela.

Zivimo u pricama, branimo se, hodamo i slavimo
Neke bezvezne stvari, neke bezvezne price
sto je smislio neko u samo par godina za nas.

Nisu dovoljne reci, samo obicne reci
Da me vrate u zivot, nije dovoljan dodir,
Ni da znam da te imam, jos samo par godina za nas.

Da li znas kako zelim da te nadem?
Da li znam sta treba da znam?
Voli me kako nikad nisi volela.

Am G D(1) C C

Am G D(1)
Voli me onako kako nikad nisi volela,
Am G D
Voli me onako kako nikad nisi volela.

Raste kao nada, kao more, kao govor,
Kao pokret, kao zora, kao dete, kao krv,
Kao zelja medu nama.
Raste kao bol i grize sve pred nasim ocima.

Voli me onako kako nikad nisi volela,
Voli me onako kako nikad nisi volela...

Voli me...

Akordi:

Am: 5 7 7 5 5 5
D: x 5 7 7 7 5
D(1): x x 0 2 3 2
Bb: 6 8 8 7 6 6
G: 3 5 5 4 3 3
C: 8 10 10 9 8 8

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.533
95551654_700277377388146_9121254894425079808_o-2.jpg

Zadužbina Milana Mladenovića je nevladina organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe. Ciljevi Zadužbine su, između ostalog, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine se o objavljivanju njegovih dela i podstiče umetničko stvaralaštvo dodeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime. Zadužbina osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović.

Beograd, 1.10.2020 – Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu. S tim u vezi, Zadužbina Milana Mladenovića je jedina institucija koja ima prava da koristi nazive i žigove EKV ili Ekatarina Velika prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe.

Zbog sve češćeg korišćenja Milanovog imena i naziva EKV u razne svrhe i od raznih organizatora, Zadužbina je zatražila sudsku zaštitu pred nadležnim sudovima od svih koji neovlašćeno koriste i ime grupe i Milanovo ime. Svim raspoloživim pravnim i sudskim sredstvima će se usprotiviti svakome ko ih i u budućnosti bude zloupotrebljavao.

Iskreno nam je žao što se mladi umetnici, kojima svakako treba podrška u razvoju karijere, dovode u zabludu konkursima koji zloupotrebljavaju lik i delo Milana Mladenovića. Jesmo za to da se konkursi raspisuju i jesmo za to da se pomogne muzičarima i umetnicima. Ali nikada nećemo biti za zloupotrebu nasleđa Milana Mladenovića, njegovog umetničkog i intelektualnog integriteta. Kao Zadužbina koja je fokusirana na očuvanje nasleđa, a u skladu sa pravima i obavezama koji su nam dati, iskoristićemo sva pravna sredstva da sprečimo neovlašćenu komercijalizaciju pojedinaca na račun Milana Mladenovića.

Zadužbina Milana Mladenovića je nevladina neprofitna organizacija osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović.
Zadužbina
deluje u cilju da očuva umetničku, autorsku i ličnu zaostavštinu Milana Mladenovića. Cilj Zadužbine je i podsticanje umetničkog stvaralaštva kroz nagradu koja nosi njegovo ime i koja se, počevši od 2019. godine, dodeljuje na dan Milanovog rođenja, 21. septembra, i to za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 evra. Nagrada je 2019. godine dodeljena pesmi ,,D.E.P.R.A.”, u izvođenju grupe Artan Lili, a 2020. pesmi ,,Daj mi sve” u izvođenju grupe d r a m.

123434865_838323623583520_4500426387821786315_o.jpg

PLAŽA VEČNOG VETRA

U produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Đorđa Marjanovića, širom regiona biće prikazan dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu”.

Film je urađen od privatnih VHS snimaka nastalih tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu. Sliku prate odlomci iz Milanovog dnevnika koji je tada vodio, a posebno dirljivi ton ovoj filmskoj priči daje naracija Svetozara Cvetkovića.

Dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu” dobio je naziv po pesmi sa albuma “Angel’s Breath”, što u prevodu znači “Plaža večnog vetra”, jer se i momenat nastanka ove pesme vidi u filmu.

Kako je Milan Mladenović imao, a ima i dalje, poštovaoce širom regiona, a njegovo stvaralaštvo predstavlja temelj savremene kulturne i umetničke scene,u četvrtak, 5. novembra, dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu” biće prikazan u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, ali i online.