EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Razgovor sa Milanom iz 1993. nakon objavljivanja albuma "neko nas posmatra".

link ( "Osvojili smo ponos")

i jedna fotografija sa poslednjeg koncerta u Nisu, 21.5.1994. Magi i Milan unplugged. Fotografija je prilicno mutna. Ja i moja prijateljica smo tada imale tek 16 godina, slikale aparatom marke "Smena 8" i nismo se bas najbolje razumele u fotografiju. Da ironija bude veca, sad imam daleko bolje mogucnosti da zabelezim dogadjaje, samo sto pravih koncerata vise nema. Tada nisam ni slutila da je to poslednji koncert na koji cu otici. Godinu dana kasnije videla sam Magi jos jednom, nastupala je sa grupom "Glisers".

link

Poslednja izmena:
Unutar današnjeg "Peščanika" Svetlane Lukić imala je sjajnu odjavu. Završava se pesma Zajedno od EKVa i onda kreće odjava:"Bila je ovo
Ekatarina Velika juče je bilo petnaest godina od smrti Milana Mladenovića,
sedam godina od kada je umrla Margita Stefanović, a mi još čekamo njihovu
ulicu. Možda najviše šansi ima da neka ulica dobije ime Ekatarina Velika, zvuči
ruski prihvatljivo (u kontekstu proteklih dešavanja), pa da se naprimer ukršta sa General Ždanovom.".

Ko želi da posluša može skinuti emisiju sa ovog linka http://www3.b92.net/mp3/Pescanik-2009-11-06-09-30.mp3 .

P.S.
Irena, hvala puno.
Hvala puno i sa moje strane.

Ne verujem da ce ikada neka ulica dobiti ime po nekom od clanova EKV. Nisam ni sigurna da bi generacije koje dolaze mogle da shvate koliki znacaj u rock kulturi oni imaju. A po najmanje bih volela da ostane samo ime, kao u nekom leksikonu, Milan Mladenovic - rock muzicar, i da je to jedino sto ce ljudi znati o coveku cije ime ulica nosi; a bojim se da bi tako i bilo.

Ovo vreme nosi druge istine u sebi. Verujte mi, jezivo je cuti pesmu "Krug" ili "Par godina za nas" na nekoj svadbi, kao deo repertoara nekog "Rke koke" band-a .Imala sam nazalost prilike to da dozivim, to je neopisiv bol, za nekog ko je uz tu muziku odrastao. A strahujem da ce toga biti sve vise.

Poslednja izmena:
Ovo vreme nosi druge istine u sebi. Verujte mi, jezivo je cuti pesmu "Krug" ili "Par godina za nas" na nekoj svadbi, kao deo repertoara nekog "Rke koke" band-a .Imala sam nazalost prilike to da dozivim, to je neopisiv bol, za nekog ko je uz tu muziku odrastao. A strahujem da ce toga biti sve vise.

O,bože.
Nisam nikad čula ovako nešto.
Baš ogavno.

Inače,Irena,hvala puno za ove linkove.:D

o pa to je sad normalno, komercijalizacija svega moguceg... nema sta tu da te cudi... za koji dan izlazi i house verzija...

Ko je posetio Milana(-zaista glupo receno), koje posetio Milanov grob?
zvezdica
Kad budem nasla to "Mesto u mecavi" ja cu biti...ne znam .ne postoje reci:D:heart::D

5 novembar je samo jedan dan u godini koji zajedno sa ostalih 364 cini jedan krug koji svake godine se otvara i u znak secanja na Milana,Magi i ostale..ali ne i zatvara.magija je ipak nesto sto ne prestaje :) nikad . :heart:

Zbog svega sto smo najlepse hteli
Hocu uz mene nocas da krenes.
Ma bili svetovi crni il' beli
Ma bili putevi hladni il' vreli,
Nemoj da zalis ako svenes

Hocu da drzis moju ruku,
da se ne bojis vetra i mraka
uspravna i kad kise tuku,
jednako krhka, jednako jaka.

Hocu uz mene da se svijes,
korake moje da uhvatis,
pa sa mnom bol i smeh da pijes
i da ne zelis da se vratis.

Da sa mnom ispod crnog neba
pronadjes hleba komadic beli,
pronadjes sunca komadic vreli,
pronadjes zivota komadic zreli.

Il' crknes, ako crci treba
zbog svega sto smo najlepse hteli...
Verujem da covek zivi dok voli!

LOVE EKV :D
sa njima i hleba komadic beli,
i sunca komadic vreli
i ZIVOT komadic zreli!!!
zbog svega,sto smo najlepse hteli ..:))

Razgovor sa Milanom iz 1993. nakon objavljivanja albuma "neko nas posmatra".

link ( "Osvojili smo ponos")

i jedna fotografija sa poslednjeg koncerta u Nisu, 21.5.1994. Magi i Milan unplugged. Fotografija je prilicno mutna. Ja i moja prijateljica smo tada imale tek 16 godina, slikale aparatom marke "Smena 8" i nismo se bas najbolje razumele u fotografiju. Da ironija bude veca, sad imam daleko bolje mogucnosti da zabelezim dogadjaje, samo sto pravih koncerata vise nema. Tada nisam ni slutila da je to poslednji koncert na koji cu otici. Godinu dana kasnije videla sam Magi jos jednom, nastupala je sa grupom "Glisers".

link

Hvala!:)

Ko je posetio Milana(-zaista glupo receno), koje posetio Milanov grob?
zvezdica
reci:D:heart::D

Ja nisam bila skoro godinu dana,a ni sad (5.) nisam bila ...

Meni je ovo odvratno,odvratno...oskrnavili divnu pesmu.:confused:

Poslednja izmena:

Back