DeathIsAMidnightRunner
Aktivan član
- Poruka
- 1.371
a mogla sam samo ovo da napišem umesto prošlog postaJeste li gledali veceras seriju "Ono kao ljubav"? Sergej Trifunovic je pevao "Srce" i mnogo mi se svidelo kako je pevao, bas me odusevilo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a mogla sam samo ovo da napišem umesto prošlog postaJeste li gledali veceras seriju "Ono kao ljubav"? Sergej Trifunovic je pevao "Srce" i mnogo mi se svidelo kako je pevao, bas me odusevilo

odlično je odradio.
jeste da je imitirao dosta milana, ali treba i to umeti (:
mada mi se više svideo onaj deo na akustičnoj gitari.
srce unplugged
![]()
Ma, čim sam videla da se kafić zove Hipnotisano pile...
A i pre toga, one priče o Giletu i njegovoj babi koja je tu živela... 
Da, i ja sam odmah pomislila dal ce biti na yt-u. A prilicno je imitirao Miliana, ali u svakom slucaju me odusevilo, bas me iznenadio, nisam znala da tako dobro peva. A najvise me iznenadilo sto je bila cela pesma

E ljudi, čitam ja prošle noći novelu "Kad padne noć" Harukija Murakamija (sjajan pisac, moja preporuka) i samo tako iznenada nailazi rečenica u kojoj se spominje da se sa CD-plejera čuje jedan od Bahovih "English Suites" kojeg izvodi Ivo Pogorelić. Ja se prvo trznem na njegovo ime, pa onda rastužim jer shvatim da sam tu u nekom drugom razvoju događaja mogao naići na Margitino ime, ali onda razveselim jer u takvom razvoju ne bi bilo ljepote EKV-a.![]()
ja sam baš u toj knjizi to pročitala.Da, u kanceariji onog kretena sto je prebio onu sirotu Kineskinju. I meni se dopada knjigaNegde sam naletela na podatak da je Pogorelic izuzetno, da se glupavo izrazim, popularan u Japanu. Kazem popularan, jer je cenjen svuda a tamo ga bas vole.

i mene je odusevilo to u prvoj epizodiJeste li gledali veceras seriju "Ono kao ljubav"? Sergej Trifunovic je pevao "Srce" i mnogo mi se svidelo kako je pevao, bas me odusevilo
Cuo sam da narkomani,bas iz tog razloga ,daju sebi u nogu,u izrazenu venu.Neka me ispravi neko ko zna vise
Imam jedno pitanje koje me vec duze muci i nadam se da bi neko mogao da mi odgovori. Kako je moguce da je Milan Mladenovic bio na intravenskim drogama a da je nosio majce sa kratkim rukavima i bio polugo na koncertima ? Pa mislim, zar se ne bi videlo nesto?! ?

А како су се успешно бавили музиком, нпр, Колтрејн, Паркер, Џенис Џ... ?J
Da,to je i meni misterija,mada me vise cudi kako se ljudi koji su zavisnici od heroina uopste bave muzikom i umetnoscu.I to tako profesionalno i posvcećeno.
A da su bili narkomani,jesu......
Neka netipična narkomanska priča (ako izuzmemo aids i ranu smrt)![]()
Da, u kanceariji onog kretena sto je prebio onu sirotu Kineskinju. I meni se dopada knjigaNegde sam naletela na podatak da je Pogorelic izuzetno, da se glupavo izrazim, popularan u Japanu. Kazem popularan, jer je cenjen svuda a tamo ga bas vole.
ja sam baš u toj knjizi to pročitala.
onako, pored Pogorelićevog imena stoji mala fusnota i dole piše da je to pijanista jako popularan u japanu.
tuga što nama moraju te fusnote da stavljaju.
![]()
Nisam znao da je popularan i tamo, nije bilo te fusnote u Geopolitikom izdanju, a malo sam čitao o njemu i kako mi se čini kritika ga dvojako doživljava jer tu i tamo pravi neke egzibicije. Ja ga lično nisam slušao, pa ako neko ima da nešto od njega preputči tu sam...А како су се успешно бавили музиком, нпр, Колтрејн, Паркер, Џенис Џ... ?
Ваљда зато што ми, неупућени, имамо неку стереотипну представу о наркоманима...
(С тим што ова два поменута џезера јесу имали и озбиљне фрке, кад уопште нису били у стању свирати због дроге, а Колтрејна је Мајлс био и избацио из састава, док се не "очисти").
Vau, ja mislio da ću biti malo čudan što ovo pominjem, a vidim i drugi čitaju Murakamija i obraćaju pažnju na te stvari.Nisam znao da je popularan i tamo, nije bilo te fusnote u Geopolitikom izdanju, a malo sam čitao o njemu i kako mi se čini kritika ga dvojako doživljava jer tu i tamo pravi neke egzibicije. Ja ga lično nisam slušao, pa ako neko ima da nešto od njega preputči tu sam...

Lep citat! Hvala @Forma!Muzička priča
Širom otvorenih očiju
Aleksandar Ilić, Vrati unatrag - razgovori sa Margitom Stefanović o EKV
Zbog izuzetne težine sadržaja ne sasvim preporučljiva za čitanje u danima odmora i lake zabave negde na moru, nedavno objavljena knjiga razgovora i sećanja Aleksandra Ilića sa Margitom Stefanović, ipak privlači pažnju čitalaca, pogotovo među pripadnicima generacija koje su volele, slušale i, pre svega, razumele muziku Ekatarine Velike. Jedan od retkih srpskih rok bendova koji se isticao isključivo ozbiljnim radom i originalnim visokoumetničkim dometima svetskog kalibra na poljima muzike i poezije, bio je i ostao sinonim neponovljivog vremena koje je jedino i moglo da iznedri takve heroje, da bi ih kasnije "godine koje su pojeli skakavci" najpre rasejale po svetu, a zatim i preselile na nebo, jednog po jednog. Kartu u jednom pravcu među poslednjima je 2002. izvadila lepa tamnokosa klavijaturistkinja, za života i više od muzičke zvezde, istinski simbol pokreta, stila i izraza u kome nije bilo mesta za kompromis sa primitivizmom, niti bilo kakvog ustupanja pred nadolazećom katastrofom. Ipak nemoćna da se samo svojom umetnošću suprotstavi stihiji zla i bezumlja, kao i čitava generacija naprednih umova umivene i u bele košulje odevene dece gradskih trgova i bulevara, i Margita je glavom platila širom otvorene, krupne i radoznale oči, i u njima kao tačka sitne zenice zavisničke pošasti koja je polako razjedala sveže nabujali bokor. (...)
Izvor: Dnevnik, Tv magazin, 29.08.2009.

Molim!Arzberg, hvala za video!
:*
![]()

I ne cudi me... Ne mogu jos da zaboravim jednu raspravu koju je vodio sin autora knjige, inace moj poznanik, sa svojim kolegama o tome kako treba uvesti Milanove pesme u citanke... Ima tome vise godina u nazad...
Jesen, Srce i Ljubav su usle u knjigu KNJIZEVNOMANIJA, Milentija Djordjevica. Dobra je knjiga, moze lepo da uvede u svet knjizevnosti.
Oooo, @Alpha, HVALA ONOLIKO!!!Skeniracu, vec imam vise od pola iskenirane, ali hocu da iskeniram i ovaj ostatak pa cu uploadovati. Malo sam u stisku sa vremenom...
Tako sam se i ja nadao 3 godine, pa nisam nasao. Ako nadjes, odmah javi...Ova verzija koju ja imam, to je meni jedna dobra dusa iskopirala i poslala postom. Dakle, okacicu vam skeniranu iskopiranu knjigu... Pretpostavljam da ce vam i to nesto znaciti. Meni je bas znacilo, obzirom da sam je dugo dugo trazio, i zvao sve zive, i gledao na sajmovima, itd...

Pa to neki od nas, na ovoj temi, godinama besomucno traze... Kad se samo setim gde sve nisam pitala...

Wow! SJAJN CITAT! Lepooo... Hvala!Jer, uz rok, kroz rok, kada se gleda – gleda se šire; kada se sumnja – sumnja se dublje; kada se veruje – veruje se iskrenije; a kad se samuje – samuje se sa čitavim pokolenjem: razgara se osećaj najšireg generacijskog zajedništva pred neizvesnošću kao dominantnom izvesnošću epohe.
Dragoslav Andrić – „Stereo stihovi“
Je li toJeste li gledali veceras seriju "Ono kao ljubav"? Sergej Trifunovic je pevao "Srce" i mnogo mi se svidelo kako je pevao, bas me odusevilo

odlično je odradio.
jeste da je imitirao dosta milana, ali treba i to umeti (:
mada mi se više svideo onaj deo na akustičnoj gitari.
srce unplugged
![]()

I ja se slazem sa tobom, imao je sprecifican glas i pogotovo vriske u pesmamaSve nesto mislim @Deathls, Milana je nemoguce imitirati... Stvarno je bio specifican... Ovo sto sam videla je nesto sto je bas blizu Milanovoj interpretaciji... Mada, nikada necu zaboraviti Rundekov koncert, pre dve godine u SKC-u ... Jedan decko koji je stajao iza mene je tako dobro i tako lepo pevao ,,Kao da je bilo nekad'' da sam ja morala da se okrenem i da mu to i kazem...![]()

VJa ga lično nisam slušao, pa ako neko ima da nešto od njega preputči tu sam...

[/QUOTE]
I ja se slazem sa tobom, imao je sprecifican glas i pogotovo vriske u pesmama
ma koliko volela Rundeka, ne dopada mi se njegovo izvodjenje pesme "Kao da je bilo nekad", nije to to...navikla sam, kad cujem te stihove, na Milanov glas...![]()

Ипак, изгледа, кад се ради о правим уметницима, као о Колтрејну, Џенис, Милану М. и другима, остајало је места за озбиљно бављење. И, уосталом, најважније је да су они оставили значајно и трајно уметничко дело, а шта су радили у приватном животу је много мање битно.Vidiš,za ta dva muzičara ne znam,ali koliko sam čitao,Janis je imala ozbiljne probleme sa drogom i alkoholom,i za nastup na Woodstocku su morali satima da je trezne da bi uopšte izašla da nastupi.....
A što se tiče stereotipne predstave o narkomanima-
podmirivanje fizičke zavisnosti o heroinu nekoliko puta dnevno za šta je potrebno ganjati lovu itd. i zato sam rekao da mi je čudno da tu ostaje prostora za ozbiljno,profesionalno bavljene muzikom.