EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa vidi ovako ja ne pricam o tome da li neko treba da zali za njima ili ne (gore u postu se nisam lepo izrazio) ja kazem da ne treba da pisu o tome svaki dan kako ih zale...
- i sto se ovoga tice ne mozes nikako da kazes da je lupanje, ok, nisam mozda skroz u pravu ali ima i logicnih stvari, koje bi ukapirao da si malo bolje procitao, a ne odmah stao da pricas protiv zarad par poena... :ok:

vidis batice,ne kaze se dzabe - lopov misli da su svi lopovi (vezano za tvoju pricu oko poena).Nikakve poene ja ne jurim,niti nameravam.Ako vec hoces da neko bolje ukapira ono sto pises,onda prvo nauci da se lepo izrazis lol.

bolje da ne znam... sto se mene tice to je cisto skrnavljenje naseg jezika - koju je pocela da koristi grupa ljudi zbog osiromasenog vokabulara, pa joj se pridruzio i ostatak naroda koji to prihvatio zato sto nisu hteli da strce... glupa amerikanizacija :D

To nije skrnavljenje naseg,vec koriscenje tudjeg jezika.Ja ovde mogu sve pisati na engleskom,i to nije nista lose,pogotovo ta "sleng" rec -lol. :) kome se svidja-svidja,kome ne-ne.Stvar izbora,tu nema nista nejasno.Sto se vokabulara tice,ovo nije konferencija za stampu da bi iko izbegavao slengove,opusti se malo covece : P

@Soul
Nista licno, ali moram ti reci (nekako mi upada u oci):

1) "Sleng" nema mnozinu.
2) LOL nije "sleng" rec, zapravo nije rec uopste vec skracenica.
Licno mislim da je taj fenomen suludih skracenica na internetu zestoka degradacija kulture.
Narocito zato sto se koristi i van engleskog govornog podrucja, evo na primer na krstarici.

;)

@ivana
Meni nekako uvek padne na pamet ona od idola...
Ali ozbiljno, cim cujem Amerika u glavi mi odzvanja: A ja kazem a, a, gde je Amerika :D

@Soul
Nista licno, ali moram ti reci (nekako mi upada u oci):

1) "Sleng" nema mnozinu.
Licno mislim da je taj fenomen suludih skracenica na internetu zestoka degradacija kulture.
Narocito zato sto se koristi i van engleskog govornog podrucja, evo na primer na krstarici.

;)

@ivana
Meni nekako uvek padne na pamet ona od idola...
Ali ozbiljno, cim cujem Amerika u glavi mi odzvanja: A ja kazem a, a, gde je Amerika :D

:) srednja skola kaze da sve reci koje nisu knjizevnog jezika (npr "sleng") mogu imati i jedninu i mnozinu.Na netu mozes naci izraz i slengovi :)
drugo,sve sto ne spada u knjizevni jezik isto se moze nazvati slengom- "lol" jeste skracenica ali se koristi kao sleng.Uostalom,kao i da je bitno :) Kada je nekome svaka druga rec "lol" a svaka treca "rofl" to onda ume da iritira,pogotovo u zivoj konverzaciji.Bar kada je net u pitanju,nema potrebe da se poteze neka rasprava o tome... :)

Ona mi je rekla da Budem sam na ulici...
rekla je:Hodaj Licem ka vetru,
kroz Vodu, ispod Platformi,
sačekaj moj Odgovor,
pa sruši Zid i Pronađi me...
da Zajedno Bežimo u mrak
od Ljudi iz gradova,
u naš Sopstveni vrt u kome
nam niko ne može reći Zabranjujem,
gde ne postoji Glad...
u njemu sagradimo Svetilište
i sklapajmo Krug ...
Mi pravimo put daleko od ove Sobe,
jer to nije Zemlja za nas...
samo Pored mene znaš
kako zaobići Aut...
jer To sam ja-tvoj Ponos, tvoj šapat Srca...
ona koja te sluša Reč po reč...
zovem te da Idemo daleko od Đubreta sreće,
od Glasa vremena što se raspada
i Umorne Jeseni
u sasvim novi Radostan dan,gde je Kao u snu...
drži me za Ruke Da osetim dodir,
dok lebdeći Iznad grada
posmatramo Geto i Gledamo zvezde...
ti si i Sav moj bol i moja Anestezija,
i Ja znam da su Olovne godine daleko poput Amerike...
i sami smo Pod velikim svetlim svodom...
tu gde počivaju sva Kristalna sećanja,
tu Ostavi trag...
sada Zaboravi prošlost, zaboravi strah...
gledaj u Oči boje meda,
Misli na prvi i poslednji dan,
jer znam da nisi nikada Mislio na to...
Moraćeš sklopiti oči,
dok kroz Ljubav Tonemo u Modro i zeleno....
sećam se kad smo ovo stalno radili na staroj temi:heart:

1) "Sleng" nema mnozinu.
Narocito zato sto se koristi i van engleskog govornog podrucja, evo na primer na krstarici
:worth:

:manikir:

Ево, с једног места одакле се скидају разне ствари.

Можда је раније и било, али, никад није на одмет поновити:

Izdanje EKV recordsa iz 1997
Album Osvrni se mirno na godine prosle-koncertni na 4 kasete sa turneje 91` DUM-DUM
Ja imam tri prebacene kasete, cetvrtu mi je pojeo dek i nikad je nisam prebacio, zato uzivajte u onome sto imam, a vidim da jos niko to nije izbacio, sem jednog CD-a Kao u snu koji sam video na ovoj strani, ali to nije sve.
Koncerti su iz :Beograd 91`, Sarajevo 91`, Kosovska Mitrovica 91` i Kumanovo 93`, koji sam imao ali ko sto reko pojeo je mrak.

UZIVAJTE:

BEOGRAD 91`

http://rapidshare.com/files/312420128/EKV-Live-Beograd__91.rar

01.Odgovor
02. Siguran
03. Kao da je bilo nekad
04. Karavan
05. Dolce vita
06. 7 dana
07. Iznad grada
08. Idemo
09. Glad
10. Oci boje meda
11. Zemlja
12. Krug
13. Zabranjujem
14. Bledo
15. Budi sam na ulici
16. Ti si sav moj bol
17. Ljudi iz gradova
18. Novac u rukama

SARAJEVO 91`

http://rapidshare.com/files/312534187/EKV-Live-Sarajevo__91.rar

1. Jos samo par godina za nas
02. Pored mene
03. Voda
04.Odgovor
05. Siguran
06. Kao da je bilo nekad
07. Karavan
08. Dolce Vita
09. 7 Dana
10. Glad
11. Srce
13. Dum-Dum
14. Oci boje meda
15. Zemlja
16. Krug
17. Zabranjujem
18. Budi sam

KOSOVSKA MITROVICA 91`

http://rapidshare.com/files/312452874/EKV-Live-_Kosovska_Mitrovica__91.rar

01. Par godina za nas
02. Pored mene
03. Voda
04. Odgovor
05. Siguran
06. Kao da je bilo nekad
07. Karavan
08. Dolce vita
09. 7 Dana
10. Idemo
11. Glad
12. Srce
13. Dum- Dum
14. Oci boje meda
15. Zemlja
16. Krug
17. Zabranjujem
18. Ti si sav moj bol
19. Tatoo

Na kraju albuma Music For The People Marka Nastica je 10minutni "tribute mix 79-09".
Pored pesme "Sneg ce proci" Vjekoslava Majera i Titovog govora, ubacen je i sempl Milanovog glasa "da li znas kako zelim da te nadjem"

Pozdrav svima, nisam svraćala 100 godina. :)

@Soul
LOL nije "sleng" rec, zapravo nije rec uopste vec skracenica.

Apsolutno se slažem.
(Tvoje su reči obično pametne. :) )
Kad smo kod tih skraćenica, ja i ne znam šta znače. Sem "OMG". Ali mi je nedopadljivo takvo izražavanje, u svakom slučaju.

Ovaj mi je tekst bolestan. :neutral:
Uopšte, način na koji se prisutpa EKV-u već dugo vremena unazad.

Hvala Milunka :heart: puno puno

Jupiii nov dokumentarac. iskreno, mozda su malo preterali ali nema veze, jos bolje. jedva cekam

Preteran je tekst u kom se govori o novom dokumentarcu, ili to što se pravi novi dokumentarac?

jeste bolestan ali sta ces...ja sam samo stavila

danas mi je na casu istorije bilo jaaako dosadno pa reko ajde da vidim sta ima u knjizi...i tako listam ja i naletim na EKV i sarla... kad sam videla samo sam rekla jaoooo...nastavnica odmah skocila da vidi da se nije nesto desilo...odusevila sam se...:D

ekv_live86.jpg

Preteran je tekst u kom se govori o novom dokumentarcu, ili to što se pravi novi dokumentarac?

Kad sam napisala taj post jos uvek nisam procitala tekst. Mislila sam da je preterano to snimanje 2 dokumentarca za tako kratko vreme, o mnogim znacajnim ljudima nije snimljen nijedan, a sa druge strane bi mi bilo drago da gledam jos dokumentaraca o njima.

Sto se tice clanka iz novina, tek sam danas procitala i skroz je bezveze.

Back