EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Кажем, има је у "Белићу", а чула сам да су је неки купили и у "Иницијалу", поред САНУ. Требало би да је и у неким књижарама по Србији (где још постоје уопште књижаре, на жалост, све их је мање :( ), а, у крајњој линији, може се наручити преко мејла на сајту "Малог Нема".

nisam nikada sanjala ni milana ni ekv, iako ih OBOZAVAM.

i uvek ponavljam, da sam samo jednom bila na njihovom koncertu, da sam samo jednom im uzivo.

To je bio dozivljaj.Steta sto si tako mlada pa nisi bila u prilici.Mi stariji smo ih obozavali.Ali sto je zanimljivo, u onoj i ovoj seljackoj sredini nisu postigli status fenomena Bijelog Dugmeta ili Lepe Brene.Ipak su bili slusani od ogranicenog broja ljudi.Cini mi se da su ove nove generacije prihvatile njihovu muziku na nacin na koji to ondasnja omladina, njihovi savremenici u velikom broju nisu bili u stanju.

2ushk40.jpg

au9g5g.jpg

Ispricacu jednu sasvim obicnu pricu,o jednom sasvim obicnom coveku.

Toga dana probudio se kasno popodne.
Potrazio je kutiju cigareta i prepustio se sumornim mislima.
Bezbroj urezanih imena svuda po njegovom telu davali su mu samo jaci osecaj neugodnosti,za koji nije znao odakle potice,niti sta mu je bio uzrok.
,,Nikada nije bilo hladnije.Da li sam zaboravio na nesto sto mi se nije cinilo dovoljno vaznim,da sam imao nesto tu,sasvim blizu,a da to nisam umeo da sacuvam?Nije to.
Govorili su o nekome vaznom,nekome ciju prisutnost uvek osecaju.I sam sam to uvek znao.
Dobro,nesto slicno.'' Odakle ovakve misli, nije umeo sebi da objasni.
On je uvek umeo da razume stanja u kojima su se drugi nalazili,razlozno razmisljajuci i tako dolazio do izvesnih saznanja koja su mu omogucavala da raspoznaje ono sto se nalazilo u drugim ljudima.Verovao je da je tako.
,,Treba da odem,ponavljao je u sebi po ko zna koji put.Odlazak,a onda kraj svemu ovome.Drugo mesto,drugacije okruzenje.Nije to bezanje,neki sasvim drugaciji zivot mi je vise nego potreban.'' Bio je resen,a s tim resenjem resice se i svi ostali problemi.
Sat je otkucao pola dvanaest.Ponovo oseti neku jezu.Na suprotnom zidu u koji nije pogledao,dan je crtao znakove,jasno pokazujuci put i nacin,bojio je njegov dan.
Ovaj dan koji je mislio da moze da vidi ,video je kao crno belu fotografiju,
na kojoj su bile samo ponegde neke mutne boje. Ove druge slike nije video,
nije se setio da pogleda u tom pravcu.One su uvek bile prisutne,govoreci svoju pricu bas njemu.
Onih bezbroj imena ucrtanih svuda po njegovoj kozi,cutalo je.

Tekst je za vas dragi ljudi.Mozda odgovor na sve one bljutavosti vasih privatnih poruka
koje razmenjujete medjusobno.Samo,on za razliku od njih nema za cilj nikoga da uvradi,ismeje ili
sta god vi vec govorili.

Poslednja izmena:
Одавно нисам долазила на тему,драго ми је да се и даље пише.
Видим и неке нове чланове и видим пише се о Милункиној књизи па ћу морати да вратим унатраг и надокнадим све пропуштено,ако је могуће.

Обожавам.:D

Vidim ponovo je pocela prica oko tekstova. Pa me to podsetilo na jednu pesmu Mike Antica
"Nikog nemoj da pitas sta znaci neko delo. Otkud on zna kad nije: delo? Uzmi u ruke materijal i na sebi to proveri. Nikog nemoj da pitas sta znaci neka izlozba. Izlozba nije ono sto ti je pokazano. Ti se pokazujes njoj. Duznost je izlozbe da te vidi. Stani pred delo i zahtevaj da ti objasni sta ti znacis. Ako vec odlucis da gledas, svaki put istu stvar vidi sasvim drukcije. Ista je linija drugi put - nova linija"

hmmmm,,...Odmoricu se od sporednog...''

JOS SAMO PAR GODINA ZA NAS

Moj prijatelj i ja sedimo na klupi gledamo zvezde,slusamo vesti
sto su upravo stigle,kazu da imamo jos samo par godina za nas.
Imali smo igracke i ziveli smo sve,sve one igre na srecu,one igre za ljude,
sto je smislio neko,pre samo par godina za nas.Dok zivimo u pricama
branimo se hodamo i slavimo,neke bezvezne stvari neke bezvezne price,sto je smislio neko
pre samo par godina za nas.Da li znas kako
zelim da te nadjem?Da li znam sta treba da znam?Voli me kako nikad nisi voleo.
Nisu dovoljne reci,samo obicne reci da me vrate u zivot,nije dovoljan dodir,ni da
znam da te imam,jos samo par godina za nas.Raste kao nada,kao more,kao govor,
kao pokret,kao zora,kao dete,kao krv kao zelja,medju nama,raste kao bol i
grize sve pred nasim ocima________voli me onako kako nikad nisi voleo_____voli me

Poslednja izmena:
Još jedan odlomak iz mog romana:

Како само Јанко хода улицама. Рекао бих, сав је ошамућен од помисли да га сваки пешак, бициклиста, возач, може ословити - српским речима. Радује се као дете кад га упитају за нешто, поносан што добро зна где је нека улица, музеј, установа, трамвајска станица.
Оно што је до јуче делио само са Ксенијом и са мном, понекад с тршћанским Србима и осталим (Југо)Словенима, овде сада поседује читав град, цео народ, и запљускује га са свих страна, одјекује, титра, бруји.
Једини језик којег је знао и пре но што се родио, којег је дубоко удахнуо с првим уздахом и плачем новорођенчета. Којег и сада, ево, удише, и дише њиме, уместо ваздухом.
...И ритмом уздаха, у пулсу пролазника. Ходај... На звонким језицима, ходаj

Aвала.
Од подножја до врха идемо пешке. Наизглед мала. У ствари, закучаста и тајанствена, као средњевековна тврђава. Кажу Aрсенијевићи, никад не може да досади. Хавала на турском значи «бедем». У симболичном значењу и «утврђење које доминира градом».
Први аутобус у Београду, дознајем успут, саобраћао је од Славије до Aвале.
Атлас носи куглу изнад главе

И шетња по самом Београду чини се често као планинарење. Није ни чудо, одговарају Ксенија и Јанко. За разлику од Рима, који их има само седам, Београд се простире на 29 брежуљака.
Треба да се хода улицама, треба да се трчи парковима.

Aleksa,prosetaj ovim ulicama.
Prosetaj,ali stvarno!
Znam da mi neces kazati da je bilo dosta,nego:Cini mi se,
nisam sve obisao,ali osecam kako dise,peva,zivi ovaj grad!
Nemoj da spavas,zar ima lepseg sna?!

(Moras da odes sa svoje teme,jer,,O cemu ti pricas,ovakva i ko zna jos kakva.
Mi znamo kako treba,i sta to nekome znaci.Brisi dete,tako nam se hoce!'')

Back